Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Atlı okçuluk doğu grubu çeyrek final müsabakaları Akşehir’de başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Akşehir Belediyesi İşbirliği ile Atlı Okçuluk Şampiyonası Doğu Grubu Çeyrek Final Müsabakaları Akşehir’de gerçekleştiriliyor

Atlı okçuluk doğu grubu çeyrek final müsabakaları Akşehir’de başladı
Müsabakalarda 17 kulüpten toplam75 sporcu yarışıyor. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yarışacak olan yarışmacılar birinci gün Türk Parkuru (Tabla Bendi), ikinci gün ise kabak parkurunda yarışacaklar. 

Akşehir Devlet Hastanesi arkasındaki atlı okçuluk yarış pistinde gerçekleştirilen yarışma öncesinde protokol konuşmaları yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk As Başkanı Fatih Işık, yarışmaların kazasız belasız güzel bir şekilde gerçekleşmesini dileyerek Akşehir Belediyesi’ne yarışmaya verdiği destekler için teşekkür etti.
Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’da yaptığı konuşmada Akşehir’in yoğun bir şekilde bir çok etkinlik ve yarışmalara ev sahipliği yaptığını belirterek “Atlı okçuluk farklı bir spor dalı. Burada kabiliyet beceri dışında cesaret, güç ve atılganlık var. Gerçekten bu kolay bir spor dalı değil. Türkiye’de en fazla atlı okçuluk sporcusu olan Balıkesir ve Ankara’da 32’şer sporcu bulunuyormuş. Akşehir’imizde de bu sporla uğraşan 16 sporcumuz var. Hiçbir ilçede ve çoğu ilde bu kadar sporcu sayısı yok. Bu anlamda Akşehir’imizde bu spor dalının her geçen gün daha da güçlendiğini görüyoruz. Her spor önemli ama bu spor daha da önemli. Ecdadımızın bizlere bıraktığı bir yadigar ve miras. Biz bu geleneği yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak durumundayız. Şehrimize yarışmak üzere gelen tüm sporcularımıza hoş geldiniz diyor, atlarına ve kendilerine derman diliyor, kazasız belasız bir yarış olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
İlçe Kaymakamı İsmail Küreci’de At ve Okçuluğun Türk Kültürü’nün temeli olduğunu belirterek “Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde vefat eden Cüneyt Arkın’ı da rahmetle anıyorum. Bizim öğrenciliğimiz, bizim gençliğimiz onun bu yöndeki filmlerini seyretmekle geçti. Kültürümüzde atın ve okçuluğun çok büyük önemi var. Buna sahip çıkılması ve geliştirilmesi gerçekten güzel bir şey. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gruplar halinde atlı okçuluk sporcuları Türk Parkurundaki yarışmalarına başladılar. At üzerinde hızla giderken yanlardaki hedeflere ok atan sporcular, gösterdikleri başarı ve tehlikeli hareketleri ile izleyenlere adrenalin dolu dakikalar yaşattılar. Yarışmanın yarın yapılacak bölümünde ise kabak parkuru yarışmaları ve ödül töreni gerçekleştirilecek.
Atlı Okçuluk Şampiyonası Doğu Grubu Çeyrek Final Müsabakaları’nın ilk günü yarışmalarına Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, İlçe Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk As Başkanı Fatih Işık, İlçe Protokolü, bazı kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, atlı okçuluk sporcuları ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English