Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Atatürk Üniversitesi Erzurum'daki depremlerin ardından raporunu hazırladı

Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer: "Bu konuda çalışan öğretim üyeleri olarak, ülkemiz adına depremle ilgili inceleme ve araştırma çalışmaları yapmamız, sonuçları kamuoyu ve üniversitelerle paylaşarak hatalardan ders alınması, ayrıca yapı sistemlerinin iyileştirilmesi adına çaba sarf etmemiz gerekmektedir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Köprüköy ilçesinde meydana gelen depremleri yerinde incelemek üzere bölgeye giden Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi öğretim üyeleri, sürece dair bilgileri rapor haline getirdi.


Atatürk Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğünden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgi doğrultusunda 19 ve 22 Kasım'da Köprüköy ilçesinde meydana gelen 5,1 ve 4,7 büyüklüğündeki iki depremin ardından Deprem Araştırma Merkezi ekibi ilçeye gitti.


Hasar ve yıkım bilgisi paylaşılan köylerde çeşitli araştırmalarda bulunan ekip, ilçede yaptığı incelemeler sonucunda elde edilen bilgileri rapor haline getirdi.


Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuyla ilgili, üniversiteden yer bilimleri, deprem mühendisliği, betonarme yapılar, beton ve yapı malzemeleri ve zemin mekaniği konularında uzmanların deprem alanında incelemelerde bulunmak üzere sahaya çıktığını bildirdi.


Yaşanan depremlerin hasarı ve etkilerinin analiz edildiğini anlatan Çomaklı, şunları kaydetti:


"Doğu Anadolu Bölgesi, Arap-Avrasya levhasının yakınlaşmasının gerçekleştiği alanda yer alması ve sismik olarak aktif bir bölgede bulunmasından dolayı yüzyıllar boyunca yıkıcı büyük depremler meydana geldi. Son günlerde yaşanan depremler Türk insanı zihninde geçmişte yaşanan acı hatıraları canlandırdı. Üniversite bünyesinde çalışmalarını sürdüren Deprem Araştırma Merkezi hem meydana gelen depremleri analiz etmesi hem de gelecek süreçte yaşanabilecek sarsıntıları öngörebilmesi açısından çalışmalarına ara vermeden devam ediyor."


Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer ise bu çalışma ile depremin verdiği hasarın ve etkilerinin, değişik bilim dallarına mensup öğretim üyeleri tarafından incelendiğini belirtti.


Durumun analiz edilmesini ve muhtemel nedenlerinin ortaya konulmasını amaçlandıklarını aktaran, Çağlar, şunları kaydetti:


"Bu çalışma doğrultusunda tespit edilen eksik ve hataların tekrarlanmaması için katkı yapmayı hedefliyoruz. Zira ülkemiz topraklarının büyük kısmı deprem riski altındadır ve her iki yılda bir yıkıma, can kaybına sebep olan depremler yaşanmaktadır. Bu konuda çalışan öğretim üyeleri olarak, ülkemiz adına depremle ilgili inceleme ve araştırma çalışmaları yapmamız, sonuçları kamuoyu ve üniversitelerle paylaşarak hatalardan ders alınması, ayrıca yapı sistemlerinin iyileştirilmesi adına çaba sarf etmemiz gerekmektedir. Atatürk Üniversitesi adına yapılan bu çalışmanın, basılı bir örnek olarak bundan sonra meydana gelecek depremler sonrası yapılması beklenen çalışmalar için bir taban teşkil etmesi umulmaktadır."





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”