Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Arap ülkelerinden kadınlar, İstanbul'daki 9. İİT Helal Expo Fuarı'nda ürünlerini sergiledi

Türkiye'deki Arap Kadınlar Birliği Başkanı Menal el-Lahham: "Fuar, Arap kültürleri arasında ve Arap kültürleri ile Türk toplumu arasında entegrasyon için bir fırsat"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da düzenlenen 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı'na Arap ülkelerinden kadınlar, yoğun katılım gösterdi.


Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu, İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) iş birliğinde düzenlenen etkinlik, İstanbul Fuar Merkezi'nde son gününde devam ediyor.


Fuarda Mısır, Irak, Libya, Filistin, Somali, Suriye, Lübnan, Ürdün ve Cezayir'in yanı sıra Sudan ve Yemen'i temsil eden gruplar, ülkelerine özgü geleneksel ürünleri sergiliyor.


Türkiye'deki Arap Kadınlar Birliği Başkanı Menal el-Lahham, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuara tüm Arap topluluklarından birliğe bağlı kadın girişimciler olarak katıldıklarını söyledi.


Bu sene fuarda 30 bölümlük geniş bir yerde ürünlerini sergileme imkanı bulduklarını aktaran Lahham, fuara katılım için sağlanan imkanlar ve kolaylıklar dolayısıyla Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.


Lahham, üyelerinin fuardaki stantlarda oyuncak, tığ işi, mum, sabun, tütsü, elbise gibi el sanatlarının yanı sıra el işleri ve projeleri sergilediğini ifade etti.


Fuarda 9 farklı kültürden kadınların kendilerine özgü popüler yiyecekleri hazırladığına işaret eden Lahham, Filistin asıllı bir Ürdünlü olarak Libya, Irak, Yemen gibi farklı Arap topluluklarının mutfağıyla tanıştığını anlatarak, "Fuar, Arap kültürleri arasında ve Arap kültürleri ile Türk toplumu arasında entegrasyon için bir fırsat." değerlendirmesinde bulundu.


Kadınların projelerine desteğin aileye destek; aile projesine desteğin de ülke ekonomisine dolayısıyla küresel ekonomiye destek anlamına geldiğini dile getiren Lahham, tüm büyük projelerin küçük adımlarla başladığına dikkati çekti.


- Libya kültürü tanıtımı


Türkiye'deki Libya Kadınlar Birliği Başkanı Suad el-Gazali ise kendilerinin fuarda 5 stantla katılım sağladıklarını bildirdi.


Türkiye'deki Arap Topluluğu Birliğine fuarda kendilerine fırsat verdiği için teşekkür eden Gazali, "Amacımız Libya kültürünü ve yemeklerini tanıtmak ve Libyalı kadınların herhangi bir şeyle sınırlı olmadığını göstermek." diye konuştu.


- Türkiye'ye teşekkür


Suriye Kadın Birliği bünyesindeki Adalet ve İhsan Derneğinden Meysun Mübarek ise Suriyeli kadınlar olarak fuarda çeşitli derneklerin çatısı altında katıldıklarını ifade ederek, "Türkiye'ye Suriyelileri topraklarında ve fuarda ağırladığı için teşekkür ediyoruz." dedi.


Meysun, fuar aracılığıyla savaş sırasında yeteneklerini kanıtlamış çalışan kadınların çabalarını destekleyen bir mesaj iletmek istediklerini ifade etti.


- Helal kazanç yolları


Türkiye'deki Arap Kadınlar Birliği üyesi, Mısırlı kadın katılımcıların sözcüsü Menal Süleyman ise el yapımı giysiler, tığ işi, ahşap ve cam boyama gibi el işlerinin sergilenmesinin yanı sıra fuarda kültürel paylaşımın önemine değindi.


"Fuar, helal kazanç ve meşru kazanç yollarının çeşitliliğine ışık tutuyor." diyen Süleyman, ayrıca fuarın Arap toplulukları arasındaki kültürü güçlendirdiği; farklı kültürlerin ve ürünlerin görüldüğü bir etkinlik olarak kabul edildiğini vurguladı.


- 8. Dünya Helal Zirvesi ve 9. İİT Helal Expo Fuarı


İstanbul Fuar Merkezi'nde 24 Kasım'da başlayan 8. Dünya Helal Zirvesi ve 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı bugün sona eriyor.


Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen, dünya helal ekonomisinin paydaşlarını bir araya getiren organizasyon, bu yıl "Sürdürülebilir Ticaret İçin: Global Helal Endüstrisinin Gelişimini Tüm Yönleri ile Keşfedin" mottosuyla gerçekleştiriliyor.


Yaklaşık 40 ülkeden 500'e yakın firmanın stantla katıldığı fuarda bu yıl 1 milyar avro iş hacminin yakalanması ve etkinliği 40 bin yerli ve yabancının ziyaret etmesi bekleniyor.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English