Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Arama kurtarmada 3 kişiyi kurtaran köpek Proteo'ya hüzünlü veda

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Adıyaman'da bulunan Meksika ekibi, çalışmalar sırasında rahatsızlanarak ölen arama kurtarma köpekleri Proteo'ya veda etti.

Arama kurtarmada 3 kişiyi kurtaran köpek Proteo’ya hüzünlü veda
Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerden sonra arama kurtarma faaliyetleri için Meksika'dan Türkiye'ye gelen 150 kişilik ekipte yer alan Proteo, enkazlardan üç kişinin sağ çıkarılmasında önemli rol aldı.
Arama kurtarma çalışmaları sırasında rahatsızlanarak ölen Proteo'ya Meksika ekibi veda etti.
Proteo'nun eğitmeni Juan Carlos Villeda Marquez, AA muhabirine, öncelikle Türkiye'nin acısını paylaştıklarını söyledi.

Depremden dolayı Meksika halkı, ordusu ve devleti olarak çok üzgün olduklarını vurgulayan Marquez, "Bizi ordumuz görevlendirdi. Kardeş ülkemize destek vermeye geldik. Türk ekipleriyle birlikte çalışmak için buradayız. Amacımız, yardıma koşmaktı. Çok üzgünüz. İnsanları enkaz altından çıkarmak, ailelerin acısını bir nebze de olsa dindirmek için buradayız." dedi.
Orduda köpek eğitmeni olarak görev yaptığını, Proteo'nun Meksika'nın yanı sıra Haiti, Guatemala, Ekvador gibi birçok bölgede operasyonlara katıldığını anlatan Marquez, Türkiye'nin deneyimli arama kurtarma köpekleri Proteo için son görev olduğunu anlattı.
"Her zaman sahaya çıktığımızda birbirimize destek oluyorduk"
Proteo'nun görevi boyunca arama kurtarma çalışmalarında birçok insanı kurtardığını belirten Marquez, "Misyonunu tamamlamış oldu. Buraya gelirken onu tecrübesini aktarmak üzere getirmiştik. Buradaki birçok enkazdan canlı çıkarmaya yardımcı oldu. Birçok yer tespiti yaptı. O konuda Proteo değerli köpek bizim için, daha çok can dostumuz. Öncelikle can dostumu kaybettim. Çok üzgünüm, gözlerim doluyor. Birçok operasyona beraber katıldık. Her zaman sahaya çıktığımızda birbirimize destek oluyorduk." diye konuştu.
"Bir köpekten ziyade bizim için bir dost, kurtarıcıydı"
Depremde enkaz altındaki insanlara yardım edip Proteo ile beraber eve dönmeyi hedeflediklerini ancak bunun gerçekleşemediğini ifade eden Marquez, şunları kaydetti:"Bir köpekten ziyade bizim için bir dost, kurtarıcıydı. Burada da sahaya çıktığımız son gündü. Aynı şekilde beraber sahadan dönmeyi umuyorduk. Uzak bir yerden geldiğimiz için, bunu da göz önünde bulundurmak lazım, iklim şartları bir olmadığı için bundan dolayı bazı sıkıntılar yaşadı. En iyi köpeğimizdi. Son görevden beraber dönemedik. Maalesef onu kaybettik. Kampın bahçesine gömüp tören düzenledik."
Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu'ndaki AFAD çadır kampında kaldıklarını belirten Marquez, ekiplerinin bir parçasını, can dostlarını burada bırakacaklarını ifade etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 7
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English