DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Arama kurtarma köpeği 'Gece' 18 kişinin hayatına dokundu

Eklenme: 13.02.2023 - 15:25 Güncelleme: 13.02.2023 - 16:11

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Hatay'da görevlendirilen eğitmen Birol Meki, arama kurtarma köpeği "Gece" sayesinde 18 canlıyı enkaz altında tespit etti.

Arama kurtarma köpeği 'Gece' 18 kişinin hayatına dokundu
Reklam alanı
Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Hadim İtfaiye Şefliğinde görev yapan Birol Meki, 4 yaşındaki arama kurtarma köpeği "Gece" ile 6 Şubat'taki 7,7 büyüklüğündeki depremden 12 saat sonra Hatay'a ulaştığını söyledi.
Bölgede bir hafta görev yaptıklarını aktaran Meki, "Köpeğim Gece, 18 can tespit etti. Arkamızdan Konya itfaiyesi müdahale etti. Bir gün önce 3 yaşında bir kız enkazdan kurtarıldı. Ertesi gün annesini Gece'miz tespit etti. Sağ salim anne yavruyu kavuşturmak beni çok duygulandırdı, hatta ağladım. Aileleri sevindirmeye, can olmaya, umut olmaya çalıştık." diye konuştu.
Patilerinden yaralanmasına rağmen görevini eksiksiz tamamladı
Meki, "Gece" ile canlı kurtarmak için herkes gibi var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Enkazlar cam kırığı, çivi dolu. Köpek koku alınca heyecanlanıyor. Heyecanlanınca aramayı daha hızlı yapıyor. Patilerinin altı hep kesildi. İnanamadım, Allah güç verdi. Yan yan yürümesine rağmen tespit etti. O dayanıklılığı beni çok mutlu etti. Köpeğimle bir kez daha gurur duyuyorum. 'Bir can kurtaran tüm dünyadaki canlıları kurtarmış gibi' derler. Kokuya girdiği zaman tepkisini veriyor. Allah köpeğe bir güç verdi. 18 can, büyük bir başarı diye düşünüyorum."

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 17
❤️ 9
😊 0
😡 0
👎 1
😂 9
😢 0
😲 0
Toplam 36 tepki

Yorumlar

  • Konyali 1033 gün önce

    Köpekler itlaf edilsin diyenler anlayın artık Cenab-i Allah onları boşu boşuna yaratmamiş işte. Ayaklarını cam kestiği halde kaç tane köpek koku alarak canlı kurtarmaya vesile oldu .

Yorum Yap