Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Antalya Valisi Yazıcı, "Kent Buluşmaları" toplantısında konuştu:

"Gettolaşmanın olduğu kentte güvenlik sorunu olur. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, kentimizde güvenlik sorunu yok" "Antalya için gettolaşma ifadesini kabul etmiyorum. Getto tabiri Antalya için geçerli değil, onun yarattığı sorunlarla ilgili elimizde oluşmuş bir veri yok"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kentte dönemsel olarak yaşanan yabancı nüfus artışının güvenlik sorununa yol açmadığını belirtti.


Vali Yazıcı, Antalya Ticaret Borsasınca (ATB) düzenlenen "Kent Buluşmaları" toplantısında, özellikle Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla son zamanlarda kentte yabancı yoğunluğunun yaşandığını söyledi.


Antalya'nın bir dünya kenti olduğuna dikkati çeken Yazıcı, "Dünya şehri olunca her şey serbest mi? Tabii ki hayır. Ama dünya şehri olduğunuzda önlenemez, önüne geçilemez bir şekilde birçok yabancının kentinize geldiğini görürsünüz. Antalya gerçekten dünya şehri ve turizmde sayılı turizm merkezlerinden biri." dedi.


Yazıcı, Antalya'ya kısa süreliğine tatil için gelen birçok kişinin de şehrin güzelliklerini görünce ayrılmak istemediğini dile getirdi.


Kentte yabancı yoğunluğu kaynaklı bir gettolaşma ve güvenlik sorununun yaşanmadığını vurgulayan Yazıcı, şunları ifade etti:


"Gettolaşmanın önüne geçmek gerekir, böyle bir şeye müsaade etmiyoruz. Gettolaşmanın olduğu kente güvenlik sorunu olur. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, kentimizde güvenlik sorunu yok. Antalya için gettolaşma ifadesini kabul etmiyorum. Getto tabiri Antalya için geçerli değil, onun yarattığı sorunlarla ilgili elimizde oluşmuş bir veri yok. Resmi kayıtlara göre kentte 177 bin yabancı var. Bunun 51 bini Rus, 19-20 bini Ukrayna vatandaşı. Diğer yandan Suriyelere ikamet vermediğimiz için onların kayıt oranı düşük."


Yazıcı, kentte farklı milletlerden insanların uyum içinde yaşamayı başardığını kaydetti.


Antalya'da maden ocaklarının açılmasına izin vermediklerine de değinen Yazıcı, "Tarım ve turizm şehri Antalya'da maden işletilmesini doğru bulmuyoruz. Yeni ruhsatlar vermiyoruz, vermemeye gayret ediyoruz." dedi.


- "Birtakım sorunlara yol açar"


ATB Başkanı Ali Çandır ise müteşebbislere karşı olmadıklarını ama kuralsız bir şekilde yabancı artışını desteklemediklerini dile getirdi.


Çandır, "Yabancı nüfusun artışı yarın bir gün demografik yapımızın değişmesi ve ticaretimizin el değiştirmesi gibi sorunlara yol açabilir. Şimdiden ön görebiliyoruz. Bu doğrultuda tüm Antalya'daki sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin bir çalışma yapması gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English