Son Dakika Haberler

Belediyenin işlettiği resmi plakalı otobüsler, Antray ile nostalji tramvayı 4 günlük Kurban Bayramı boyunca ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde ücretsiz yolcu taşıyacak

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - Antalya'da Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında 3 noktada kesim yeri belirlendi, kaçan kurbanlıklar için yakalama timi oluşturuldu.


Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bayramın sorunsuz bir şekilde geçmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı.


Kurban kesim işleminin hijyenik ortamlarda yapılabilmesi için 3 noktada, kurban kesim hizmeti verilecek. Vatandaşlar Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesi'nde Perşembe Pazarı ile Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı ve Döşemealtı Kömürcüler Mahallesi'nde bulunan hayvan pazarında, bayramın 1. ve 2. günlerinde ücretsiz kesim hizmeti sağlanacak.


Büyükşehir Belediyesinin Serik, Elmalı ve Kaş-Demre kesimhaneleri de bayramın ilk ve 2. günü büyükbaş hayvanların kesimi için vatandaşların kullanımına açık olacak.


- Yakalama timi


Öte yandan kurbanlıklarını elinden kaçıran vatandaşların mağdur olmaması için de bir ekip hazır bekleyecek. Vatandaşlar, "Hayvan Yakalama Timi"nden, Alo Zabıta 153 ve 444 94 20 numaralı ABİM hattından yardım isteyebilecek.


Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü de tedbirleri en üst düzeye çıkardı. Vatandaşlar herhangi bir arıza ve şikayet için ALO ASAT 185'i arayabilecek, 530 676 67 67 numaralı WhatsApp ihbar hattına bildirimde bulunabilecek.


Zabıta ekipleri de halkın mezarlıkları rahat ziyaret edebilmesi ve şikayetlere anında müdahale edebilmek için görev başında olacak. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri de olası yangınlara karşı hazır bekletilecek.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri bayram öncesinde yoğunlaştırdığı çalışmalara tatil süresince devam edecek. Hayvansal atıklar nedeniyle artabilecek sinek oluşumlarının önüne geçmek için kesim noktalarında ilaçlama yapacak olan ekipler, kesim yerlerinden çıkan hayvansal atıkları da bertaraf edecek.


- Ulaşım ücretsiz olacak


Ayrıca, Büyükşehir Belediyesince, vatandaşların bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmeleri için ücretsiz ulaşım kararı alındı.


Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği resmi plakalı otobüsler, Antray ile nostalji tramvayı 4 günlük Kurban Bayramı boyunca ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde ücretsiz yolcu taşıyacak.


ANET AŞ tarafından işletilen sosyal tesisler, Kurban Bayramı'nda hizmetlerine devam edecek. Tünektepe Sosyal Tesisi ve Teleferik Tesisi ise orman yangını sonrası başlatılan bakım onarım çalışmaları nedeniyle bayramda hizmet veremeyecek. Yine ANET A.Ş tarafından işletilen Topçam ve Sarısu Mesire alanları da Kurban Bayramı tatilinde açık olacak.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English