Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Anadolu Medyasından Azerbaycan’a çıkarma

Kardeş Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye giden gazeteciler, Anadolu’dan Karabağ’a Medya Çalıştayı’nda bir araya geldi. Medya iş birliği üzerine sunumların yapıldığı programda bir kez daha ‘İki Millet Tek Devlet’ vurgusu yapıldı.

Anadolu Yayıncılar Derneği öncülüğünde kardeş ülke Azerbaycan’a çıkarma yapan gazeteciler başkent Bakü’de, Anadolu’dan Karabağ’a Türkiye- Azerbaycan Medya Forumu’nda bir araya geldi.  Forumun açılışında konuşan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan programın önemine vurgu yaptı. Azerbaycan Yeniçağ Medya Grup Başkanı Agil Alesger’de iş birliğinin önemine değindi.
Daha sonra kürsüye Azerbaycan Türkiye evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı geldi. Azerbaycan Medya Geliştirme Ajansı Genel Müdürü Ahmet İsmayılov’dan sonra  konuşan Türkiye Bakü Büyükelçisi Doç.Dr.Cahit Bağcı ise kardeşliğimizin altını çizdi.

Türkiye’den ve Azerbaycan’dan çok sayıda medya mensubunun katılımıyla gerçekleşen programda Karabağ Zaferinde Türk Medyasının rolü üzerinde duruldu ve iş birliği arayışları değerlendirildi. Panele konuşmacı olarak katılan KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, “Sektör temsilcileri olarak bizler güçlü bir görüntü verebilmek, gür bir ses çıkarabilmek adına çaba göstermeliyiz” ifadelerini kullandı. 
Anadolu’dan Karabağ’a 
Anadolu Medyasından temsilciler Bakü programı ve temasları sonrası, Karabağ Zaferinin adresi Şuşa kentine geçti. Burada duygusal anlar yaşayan gazeteciler, Bakü Fatihi Nuri Paşayı unutmazken, KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy’un okuduğu şiir ise ziyarete damgasını vurgu. Medya forumu sonrası Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı ziyaret eden Gazeteciler, bir sonraki gün Karabağ zaferinin adresi Şuşa şehrine geçtiler, eşiz doğasıyla ile büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Şuşa, şavaş sonrası yeniden yapılanmanın ve 30 yıllık ermeni işgalinden kurtulmanın huzurunu yaşıyor. Bin 500 rakımlı Cıdır Tepesi’nde özgürlüğün tadını çıkaran ve bu mutluluğu Azeri kardeşleriyle paylaşan basın mensupları, Enver Paşanın kardeşi olan, komutasındaki İslam orduları ile 1918’de Rus ve Ermeni birlikleriyle, onlara yardıma gelen İngiliz askerlerini yenilgiye uğratarak Bakü’nün kurtarılmasını sağlayan Nuri Paşa’yı da unutmadılar. Gazeteci Güngör Yavuzaslan’ın Nuri Paşa’nın Edirnekapı mezarlığından getirdiği toprak Şuşa topraklarıyla buluşturuldu ve Nuri Paşa bir defa daha dualarla anıldı. Cıdır Tepesindeki program KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy’un şiiri ile son buldu.
Yaşar Toy’un okuduğu dizeler şu şekilde: 
“Başı dumanlı dağlardan geçtikte geldik,
zafer yokuna düştük te geldik.
Dillerde şükür yürekte coşkuyla,
Anadolu’dan ata yurdumuza Şuşa hasretiyle yandıkta geldik.
Can Azerbaycan-Karabağ bizimdir.
Fetihler fatihler zaferler bizimdir.
Söz yoktur sözümüz üstüne, Ezelden ebede iki devlet bir milletiz,
Balkanlar’dan Türkistan’a yurt bizimdir” 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 3
  • 2
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MY
    MUAMMER YAVUZ
    2 yıl önce

    YAŞASIN,YAŞAR TOY KARDEŞİMİN TEK MİLLET İKİ DEVLET SEVDASI...EŞK OLSUN GARDAŞIMA....!

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English