Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Altınekin’e birbirinden önemli yatırımlar

Altınekin tarihinin en büyük yatırımları olan; 16 derslikli Ali Esmehan Tekelioğlu Anadolu Lisesi, 750 Kw gücündeki Güneş Enerji Paneli, 30 yataklı Altınekin Oteli, Altınekin ve Oğuzeli Halı Sahaları, KOP Hayal Kütüphanesi, Altınekin ve Akıncılar Kapalı Pazar Yerleri ile 11 mahalle konağının açılış töreni düzenlenen törenle yapıldı.

Altınekin’e birbirinden önemli yatırımlar
Altınekin İlçesi tarihinin en büyük yatırımlarına kavuştu. Altınekin Belediyesi ve hayırsever iş adamı Veli Tekelioğlu’nun katkılarıyla ilçeye kazandırılan 16 derslikli Ali Esmehan Tekelioğlu Anadolu Lisesi ile birlikte 750 Kw gücündeki Güneş Enerji Paneli, 30 yataklı Altınekin Oteli, Altınekin ve Oğuzeli Halı Sahaları, KOP Hayal Kütüphanesi, Altınekin ve Akıncılar Kapalı Pazar Yerleri ile 11 mahalle konağının açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Açılış törenine; AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Gülay Samancı ve Hacı Ahmet Özdemir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP MKYK Üyesi Güzide Çıpan, Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Altınekin Kaymakamı Yasin Mert, AK Parti ve MHP Teşkilat üyeleri ile Altınekinli vatandaşlar katıldı.
“ÇOK HAYIRLI HİZMETLER YAPILDI” 
Altınekin’e yapılan yatırımların ilçeye hayırlı olmasını dileyen AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, “Altınekin için güzel bir gündeyiz. Öncelikle Ali-Esmehan Tekelioğlu Anadolu Lisemiz hayırlı olsun. Bu konuda Veli Bey’e teşekkür ediyoruz. Onunla birlikte yapımı üstlenen belediyemize, yetkililere, derneğe teşekkür ediyoruz. Çok hayırlı bir hizmet yapıldı. Çünkü bu okul daha önce bir başka okulun bünyesindeydi. Öğrencilerimize güzel bir hizmet imkanı doğdu. Veli Bey’in Altınekin’e daha başka yaptığınız hayırlar da var. Allah bunları devam ettirsin. Çünkü çok yakın bir ilçemizde bulunan Hz. Hadimi der ki; kişi koyar dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Siz böyle bir eserle babanız, rahmetli anneniz  ve ailenize büyük bir örnek oldunuz. Hayırseverlere örnek oldunuz. İnşallah bu hizmetleriniz devam eder. Sizi tekrar tebrik ediyor, sizin gibi değerli bir hemşerileri olduğu için Altınekinlileri kutluyorum. İnşallah daha başka hayırseverlerle ihtiyaçları, kamu ve hayırsever işbirliğiyle devam ettirmiş oluruz” ifadelerini kullandı.
‘SUYU VERİMLİ KULLANMAMIZ GEREKİYOR’
Su konusunda da açıklamalarda bulunan Orhan Erdem, “KOP Başkanımızla konuştuk. Tabi yeterli değil ama devamlı katkıların verildiğini de bilmek gerek. En son yapılan 8 milyonluk sulama projesi yine kabak çekirdeği ve diğer ürünlerde eleme tesisleri KOP tarafından bu bölgeye kazandırıldı. Yine Sakarya’dan getirilebilecek bir su projesi de DSİ tarafından çalışıyor. İklim değişikliğiyle zor bir döneme girdik. Elimizdeki suları da verimli kullanmamız gerekiyor. Tarım Bakanımızı her gördüğümde diyorum ki, artık bu bölgede mısır ekimini azaltmamız ama diğer ürünlerin de primini arttırmamız lazım. Buğdayımıza az suyla yetişen ürünlerimize yüksek prim verin ve bu yeraltı sularının gittikçe bitmesine mani olalım. Hiçbir şey sonsuz değil. Hepimiz daha çok ürün yetiştirmek adına gayret ediyoruz. Ovada Her gün suyu biten kuyular oluşuyor. 500 metrelere kadar inen sondajlar görüyoruz. Göletleriyle mavi tüneliyle Konya’ya her taraftan su getirme telaşında olduğumuzu bilmenizi isterim” şeklinde konuştu. 
“EĞİTİME YAPILAN YATIRIM, EN DEĞERLİ YATIRIM”
Eğitime yapılan yatırımların önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu “İçinde bulunduğumuz okul binası ve bahçesi çok güzel dizayn edilmiş. Hayırseverlerin ve kamu işbirliği ile yapılan, çalışılan en güzel örneklerinden birisi. İnsanların amel defterleri çeşitli yardımlar yaptıklarında kapanmıyor. Bunlardan birisi de eğitim yuvası. İnşallah Esma abla ve Ali abinin de hayır kapıları ve amel defterleri bu vesileyle kapanmayacak. Tekelioğlu ailesine özellikle teşekkür ediyorum. Çünkü biliyorum eğitime çok önem veriyorlar. Altınekinliler Derneği vasıtasıyla birçok gencimize burs veriyorlar. Altınekin Derneği vakıfa çevrilse ne güzel olur. Bu şekilde sonsuza kadar devam eder ve gençlerin elinden bir şekilde tutmuş olurlar. Bu noktada çeşitli dernek ve vakıflarımızın da el atmaları, eğitime büyük bir katkı sağlıyor. Tüm hizmetlerin ve okulumuzun Altınekinli hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Belediye Başkanımız Muharrem Dere’ye de ortaya koyduğu güzel çalışmalar için teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.
“BELEDİYEMİZİN BÜYÜK GAYRETi, GÜZEL ESERLER ORTAYA ÇIKARIYOR”
Ali Esmehan Tekelioğlu Anadolu Lisesi’nin Altınekin’e hayırlı olmasını dileyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise, “Geleceğe olan bu yatırım, bu bölgedeki gençlerimizin güzel mekanda iyi bir eğitim almalarını, burada görev yapacak kıymetli öğretmenlerimizin bu yavrularımızı geleceğe çok daha iyi hazırlamalarına zemin oluşturuyor. Önemli bir alanda bu güzel tesis hizmete giriyor. Altınekin’imize ve tüm öğrencilerimize hayırlı olsun. Bir taraftan hükümetimizin büyük kamu yatırımları, diğer taraftan Büyükşehir Belediyemizin tüm mahallelerimizi kapsayan güzel çalışmaları ve ilçe belediyemizin ortaya koyduğu büyük gayret eser olarak ortaya çıkıyor. Bu yatırım, kamunun ve milletimizin uyum içinde, iş birliği ile çalışmalarının güzel neticeleri. Ülke hepimizin. Bu gemiyi ne kadar güçlü bir şekilde hedefine ulaştıracak gayret içerisinde olursak, bunun meyvelerini, bu ülkedeki yaşayan herkes olarak 7’den 77’ye alır, bunun huzurunu yaşarız. Aksi olursa, fırtınalar bu geminin içerisindeki hepimizi zora sokar. Hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum. Eserlerin daha bereketli bir şekilde gelecek dönemlerde de devam etmesinin niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.
‘DONANIMLI GENÇLER YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ’
Öğrencilerin dünyayla rekabet edecek bilgi ve donanımlara sahip olmaları gerektiğinin altını çizen Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, Tekman Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Mustafa Veli Tekelioğlu, “Günümüzde genç nesillerin eğitim hayatında aldıkları birikimler son derece değerli ve bu değer her geçen gün artmaktadır. Bu çerçevede eğitimin sadece okul binaları inşa etmekten ibaret olmadığını hepimiz yakından biliyoruz. Eğitim hayatının gelişmesini için iki ana başlık önem arz etmektedir. Birinci olarak; hükümetimizin eğitim konusunda atacağı adımlardır. Eğitim mevzuatını sadeleştirmeleri ve çocukların erken yaşta mesleki eğitime yönelmelerini sağlamaları gerekir. Mesleki eğitim şu anda milli eğitimin en önemli meselesi haline dönüştü. İkinci ana başlık ise; ailelerimizin çocuklarının eğitimlerine dikkat göstermeleridir. Günümüz bilgi çağı ve özellikle iletişimin bu kadar hızlı olduğu bir dönemde öğrencilerimizin rakipleri tüm dünyada birden çok yabancı dil bilen, günümüz teknolojik çağına uyum sağlamış kişilerden oluşacak. Bu teknik donanıma sahip çocuklarla karşı karşıya gelecekleri zaman başaralı olamayacakları açık ve aşikardır.  Altınekin ülkemizdeki tarım rekolteleriyle, ülkemizdeki tarım rekoltelerini karşılaştırdığımız zaman çok geride olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Bunu geçmenin yolu da bu delikanlılarımızı güzel yetiştirerek sağlayabileceğimize inanıyorum” diye aktardı. 
‘SU İHTİYACINI KARŞILAMAZSAK ÜRETİM DÜŞECEK’
Altınekin bölgesinde önemli ölçüde su ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Mustafa Veli Tekelioğlu, “Beldemizdeki en önemli meselelerden bir tanesi su meselesidir.  Geniş arazilere sahip olan Altınekin buradan 150 kilometre ilerdeki Aksaray’a kadar engebesiz bir toprak ve araziye sahiptir. Bu geniş ovada neredeyse Türkiye’nin tüm tahıl ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahiptir. Topraklarımızda mısır, ayçiçeği, patates, fasulye, pancar gibi ürünler yetişmekte ve Konya’nın büyük bir bölümünü Altınekin ovası karşılamaktadır. Bu kadar çeşitli tarımsal üretimin yapıldığı alanda su ihtiyacı da hızla artmaktadır. Altınekin’de sulama yer altı sulamayla sağlanmakta ve yer altı suları da hızla çekilmektedir. Kızılırmak yanımızdan akıp gitmektedir. Ovanın su ihtiyacını karşılayamayacak isek bu üretim de hızla düşecektir. Tarım ve hayvancılığın önemi salgın hastalık döneminde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Sayın Milletvekillerimizden, değerli bürokratlarımızdan ve siyasetçilerimizden Altınekin’in su konusunda yardım etmelerini hepsinden önemle istirham ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 

‘ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YÖNELİK KALICI BİR İMZA OLACAK’
Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, açılışı yapılan Ali Esmahan Tekelioğlu Anadolu Lisesi’nin şehrin ve ülkenin geleceğine yönelik kalıcı bir imza olacağını söyledi. Murat Yiğit şöyle konuştu: “Okulun olduğu her yerde eğitim, eğitimin olduğu her yerde huzur, huzurun olduğu yerde ise umut vardır. Bugün burada Altınekin ilçemizin ve Konya’mızın umut dolu yarınlarının temelinde yer alacak bir okulumuzun açılış töreni vesilesiyle bir araya geldik. Daha önce farklı bir okulumuza ait binanın içerisinde eğitim veren Anadolu Lisemiz hayırsever Mustafa Veli Tekelioğlu ve ilçe belediyemizin ortak destekleriyle müstakil binasına kavuşmuş daha iyi ve daha modern şartlar altında öğrencilerimize hizmet sunacak bir duruma gelmiştir. Altınekin Ali Esmahan Tekelioğlu Anadolu Lisesi ismi altında hizmet verecek 16 derslikli okulumuz ilçemiz için de çok kıymetli ve geleceğe dönük bir kazanç olmuştur. İnanıyoruz ki okulumuzun inşası süresinde ter döken, emek veren herkesin gayreti ülkemize ve insanlığa büyük hizmetler olarak karşılık bulacaktır. En kalıcı yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu bir kez daha vurguluyor okulumuzun yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” 
“ALTINEKİNLİLERİN AYAĞINI YAĞMURDAN, ÇAMURDAN KURTARDIK”
Göreve başladığı günden itibaren Altınekin’e kazandırdıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere ise “Bugüne kadar Altınekin için çok önemli hizmetler yaptık. Altınekin’in 20 mahallesine toplam 1.2 milyon metrekare kilitli taş yaptık. Bugünkü bedelle 120 milyon liraya mal olan bu yatırımla, Altınekin halkının tümünün ayağını yağmurdan, çamurdan kurtardık. Altınekin’imizi doğalgazla buluşturduk. Abone sayımız hızla artıyor. Yardımını ve katkısını her an yanımızda hissettiğimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un katkılarıyla Altınekin’imizde konut açığını kapatmak için ise elimizden geleni yaptık. TOKİ 1. Etap’ta 204 daireyi teslim ettik. 2. Etap’ta ise geçtiğimiz günlerde geçici kabul süreci başladı. 205 daireyi daha kısa süre içinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 3. Etap TOKİ için ise çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda da müjdeli haber alacağımıza inanıyorum. Sayın Bakanımıza destekleri için tekrar teşekkür ediyorum. Öte yandan, yine katkılarını her zaman yanımızda hissettiğimiz Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın desteği ile ilçemize güzel bir hastane kazandırdık. Destekleri için Sayın Bakanımız Fahrettin Koca’ya da bir kez daha teşekkür ediyorum. Altınekin Belediyesi olarak; iyi günde ve kötü günde hemşehrilerimizin yanında olduk. Bu doğrultuda 20 mahallemizin tümüne tam donanımlı birer taziye aracı tahsis ettik. Belediyemize ise 1 cenaze aracı kazandırdık. Altınekin merkeze ve Oğuzeli’ne birer düğün salonu yaptık. Gençlerimizin mutluluğuna ortak olduk. Altınekin’imize 15 bin 700 metrekare, bugünkü değerle 17 milyon TL değerinde park ve yeşil alan yaptık. Altınekin merkez, Dedeler ve Akıncılar’da birer Millet Kıraathanesi yaptık. Altınekin’e 1 kütüphane kazandırdık. Belediyemize yarı kapalı araç parkı kazandırdık. Hizmet kalitemizi artırmak için araç filomuzu yeniledik ve genişlettik. Bu kapsamda belediyemize, 3 tane hafriyat kamyonu, 220 bin dolar maliyetle bir büyük kepçe, 220 bin dolar maliyetle bir grayder, 80 bin dolar maliyetle bir silindir ve ayrıyeten bir adet iş makinesi kazandırdık. Ve en önemlisi de bu hizmetlerin tümünü faize bulaşmadan, borçlanmadan, kendi öz kaynaklarımızla yaptık” dedi.
“CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Altınekin’de hizmet standardının her geçen gün yükseldiğine değinen Muharrem Dere, açılışı yapılan yatırımlarla ilgili de şu bilgileri verdi: “16 derslikli Ali Esmehan Tekelioğlu Anadolu Lisemizi gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. 16 milyon TL’ye mal olan Anadolu Lisemizin yapımında bizlere destek veren hayır sever iş adamımız Veli Tekelioğlu’na bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Altınekin’in sadece bereketli topraklarından değil, bereketli güneşinden de faydalanıyoruz. Elektrik üretimine başlayan 750 Kw gücündeki Güneş Enerji Panelimiz ile belediyemize ayda 250 bin TL gelir sağlıyoruz. Çevreci bir yaklaşımla hizmet üretiyoruz. Yapımını tamamladığımız 11 mahalle konağı ile hemşehrilerimiz arasındaki kaynaşmayı artırıyoruz. 28 milyon TL bedelli, 30 yataklı Altınekin otelimiz ile de Altınekin’e gelen misafirlerimizin konforunu artırıyor, turizme katkı sunuyoruz. Bir taraftan da belediye olarak her zaman gençlerimizi düşünüyoruz. Altınekin merkeze ve Oğuzeli Mahallemize kazandırdığımız 3 halı saha ile gençliğe ve spora önemli bir katkı sunuyoruz. Bunun yanında; KOP Hayal Kütüphanemiz ile birlikte gençlerimizin eğitim hayatında da iz bırakıyoruz. Hemşehrilerimizin alışverişlerini daha konforlu ve temiz ortamlarda yapması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın hizmetine kazandırdığımız Altınekin merkez ve Akıncılar Kapalı Pazar Yerlerimiz ile ticarete de katkı sunuyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu yatırımların; ilçemizin gelişimine önemli bir katkı sunacağına inanıyorum. Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz.” Konuşmaların ardından, yapımı tamamlanan eserlerin açılışı yapıldı. Açılış töreninden sonra ise misafirlere geleneksel Konya pilavı ikram edildi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 3
  • 10
  • 6
  • 1
  • 7
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • HT
    HACI TAŞKESENLİOGLU
    2 yıl önce

    MAŞALLAH MAŞALLAH ALLAH NAZARDAN SAKLASIN MÜTHİŞ YATIRIMLAR HAMDOLSUN

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English