Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AKSED, Aliya İzzetbegoviç’i vefat yıl dönümünde andı

Aliya İzzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) Başkanı İbrahim Günay, Bosna Hersek Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç’in vefatının 20’nci yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

AKSED, Aliya İzzetbegoviç’i vefat yıl dönümünde andı
Günay mesajında, “20. yüzyılda İslam dünyasının bilge insanı, medeniyet iddiasında olan bir coğrafyada yok edilmek istenen Bosnalı Müslümanlarının lideri ve kurtarıcısı, dahi siyasetçi Aliya İzzetbegoviç’i rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

Konya’da faaliyet yürüten Aliya İzzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) Başkanı İbrahim Günay, Bosna Hersek Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç’in vefatının 20’nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı anma mesajında, Aliya İzzetbegoviç’in sadece kendi milletine değil, İslam toplumlarına da öncülük etmiş, duruşuyla da medeni dünyaya dersler verdiğini söyledi.

Batı Dünyasının Takdirini Kazandı
Günay mesajında şunları kaydetti: “19 Ekim 2003 tarihinde aramızdan ayrılan Aliya İzzetbegoviç İslâm dünyasının son yüzyıldaki en önemli devlet adamlarından ve entelektüellerinden birisidir. Ömrünü Müslüman Boşnak halkına ve diğer Balkan milletlerine önderlik etmekle geçiren, cezaevi yıllarında bile baskılardan yılmayan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen Aliya İzzetbegovic, sözleriyle, geride bıraktığı eserleriyle İslâm dünyasına ve tüm insanlığa ışık tutmaya devam etmektedir. Balkanlarda Sırp ve Hırvat saldırganlığına karşı Boşnakların direnişini canlı tutan, ülkesinin ve halkının yaşadığı büyük acıları tüm dünyaya haykıran Aliya İzzetbegovic, hayatıyla, devlet adamlığıyla, örnek kişiliğiyle sadece Müslüman toplumların değil, batı dünyasının da takdirini kazanan bir şahsiyettir. Aliya İzzetbegoviç, halkıyla kader birliği yaparak, milletinin refah ve esenliği için direnişçi ruhuyla ve vakarlı duruşuyla gerçek anlamda bir lider olarak, halkının maruz kaldığı saldırılar, kuşatma ve soykırımın hedeflediği topraklarda yok edilmeye karşı gösterilen azim ve kararlılıkla tüm dünyaya örnek olmuştur.” dedi.

İslam Dünyasında Yeni Bir Lider Tipi
Günay, Aliya İzzetbegoviç’in yüzyılın en büyük kahramanlarından biri olduğunu, ömrünün mücadelelerle geçtiğini, davasından ve inandığı değerlerden taviz vermediğini ifade ederek şöyle devam etti. “Cesur, inançlı ve azimli mücadelesi ile tüm hayatı boyunca halkına önderlik yapan, bilge-zahid kişiliğiyle haklılığını her zeminde haykırarak, güçlü ve şahsiyetli bir örneklik ortaya koyan Aliya İzzetbegoviç, bu özellikleriyle İslam Dünyasında yeni bir lider tipinin de öncüsü oldu. Son derece güçlü entelektüel birikimin yanında eylem adamı kişiliğini de gösteren İzzetbegoviç, haklı, masum ve güçlü olmanın en güzel örneğini halkıyla birlikte vererek tarihe kendisinden sonra gelecek devlet ve mücadele adamları için de eşsiz bir sayfa bıraktı. Aliya İzzetbegoviç’in hayatını, fikirlerini anlamak ve anlatmak, Müslüman Boşnakların Saraybosna’da, Srebrenitsa’da nasıl katledildiği unutmamak ve unutturmamak gerekiyor. 85 Milyon Türk halkının yüreği, gönlü ve duası Bosnalı kardeşlerimizledir. Bilge kral Aliya İzzetbegoviç’i vefatının 20’nci sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle anıyorum. Bosna savaşında şehit düşen Boşnak kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Türkiye Her Daim Mazlum Halkların Yanında
Günay mesajının sonunda, son günlerde Filistin ve İsrail topraklarında yaşanan gelişmelere de değinerek, İsrail tarafından, Gazze'deki masumların hiçbir ayrım gözetilmeden sürekli bombardımana maruz bırakılarak katledilmelerini ve bölgede yaşayan halkın en temel insani ihtiyaçlarına erişiminin engellenmesini şiddetle kınayarak, Türkiye’nin her daim mazlum halkların yanında olduğunu söyledi. (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English