DOLAR : 42,89₺
EURO : 50,17₺
STERLİN : 57,43₺
GRAM : 6.018,41₺
ÇEYREK : 9.889,25₺
CUMHURİYET : 39.238,25₺
Güncel

Akıl sağlığı yerinde mi? Savcılıktan kritik karar

Eklenme: 17.11.2021 - 11:50

Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'un akıl sağlığının yerinde olmadığı için tespiti için rapor alınması talebi savcılık tarafınfan reddedildi.

Akıl sağlığı yerinde mi? Savcılıktan kritik karar
Reklam alanı
İstanbul Ataşehir'de 28 yaşındaki Başak Cengiz'in samuray kılıcıyla öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor.

Savcılık katil zanlısı Can Göktuğ Boz'un annesi ve avukatının akıl sağlığının tespit edilmesi için bulundukları talebi reddetti.

Sabah gazetesinin haberine göre bu kararın alınmasında, katil zanlısının iki üniversite okumasının ve zanlının 'hiçbir hastalığım yok, sadece uyuşturucu bağımlısıyım' şeklinde ifade vermesinin etkili olduğu belirtildi.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 0
😊 1
😡 4
👎 2
😂 0
😢 0
😲 1
Toplam 9 tepki

Yorumlar

  • 80-66 1492 gün önce

    ADALETE GÜVENMEMİZ İÇİN BU GİBİ İNSANLARI İDAM ETMELİ.

  • Hukukun Sesi 1492 gün önce

    Bunun sorumlusu mevcut uygulamalardır. Mahkemeler boşanan çocukların velayetini hemen kadına veriyor. Zaten çocuğun kadına verilmesine dair bilirkişinin tuttuğu rapor da hikayeden ibaret yani formalite. Gerçeklikle uzaktan yakında zerre alakası yok. İşte babasından mahrum kalan çocukların psikolojisi böyle bozuluyor. Eskiden velayette kanuna göre son sözü baba söyler derdi ve baba velayeti alırdı. Sonra bu kanun değişti, mahkemeler ise erkeğe vermiyor. Aslında, kanun kadına verilecek demiyor, ama mahkemeler cinsiyeti esas aldığından herzaman çocukları kadına veriyor. Anlaşma olsa dahi kadına veriyor, erkeğe vermiyor, bir kılıf buluyor. Çünkü şahit oldum biliyorum. İşte bu sebeple de yargıya güven kalmadı. Mahkemeler üzerindeki kadına velayetin verilmesi yönündeki bu baskıyı ise Aile Bakanlığı, Feministler, basın, gazeteler ve toplum uyguluyor. Sorumlusu 84 milyondur. 84 milyon kadın diye hep kadınlara şirin gözükmek için kadına verilmesini savunuyor, hep kadını haklı görüyor. Sonuçta bu, işte bu 84 milyonun mağdurudur. Eğer böyle cinsiyete göre karar verilmesi için mahkemelere insanlar psikolojik baskı yapmazsa idi bu cinayet olmazdı. Bu erkeği babasından ayıran ve bu sebeple psikolojisini bozan halk gerçek suçludur. Akıl sağlığı yerinde olmayanın hukuken sorumluluğu yoktur. Bu kişinin tedavi edilmesi gerekir. Başka izahı yoktur. Bir insan tanımadığı kişiyi asla öldürmez. Öldürüyorsa akıl sağlığı yerinde değildir. Babasından ayırarak bu kişiye zulmeden, acı çektiren, akıl sağlığını bozan toplum, şimdi de buna ağırlaştırılmış müebbet verilmesini sağlayarak büyük bir mağduriyete sebep olmaktadır. Toplumun buna hakkı yoktur. Bunun hesabını ilahi adalette bu kişi 84 milyondan hesabını soracaktır. Çünkü islama göre Kuaran göre çocuğun velayeti babanındır. Kuran üzerine söz söylenemez. Sen ben, biz hepimiz kim oluyor? Nas varken yani ayet varken bunu reddetmek küfürdür. Kurana karşı gelmenin mağduriyetini bir kadına yaşatmışlardır. Kurana karşı gelinmese idi bu kadın mağdur olmayacak, erkek de akıl sağlığı bozularak müebbet cezası ile mağdur olmayacaktı.

    • ibrahim 1492 gün önce

      güzel yazmışında yaşananlardan tam bilgin yok once çocuk babanın yanındaymış sonra ayrılmış annesıyle görüşmek istemmiyormuş madde bağımlısıymış ...sen islami bir hayat yaşamazsan çocuğuna islamı immanı öğretmezsen ...yok akıl sağlığı bozuk.nasıl 2 universite okumuş. yok toblum suçlu ...bunlar bahane anne baba olarak biz sorumluyuz çocucuğumuzdan

  • Vatandaş 1493 gün önce

    Kesinlikle rapor alınmalı. Bu kişinin akıl sağlığı yerinde değildir. Bunun tedavi edilmesi gerekir. Yargının herkesi içeri atması sorunları iyice büyütüyor. İçeri atmak sorunu çömüyor, içinden çıkılmaz hale getiriyor. Bu kişi kesinlikle tedavi edilmelidir. Konya\'da da aynı cinayet oldu. Bozkırlı olduğu söylenen bir kişi evi basıp 7 kişiyi öldürmüş. Bununda akıl sağlığı yerinde değildir. Kesinlikle o bozkırlı da tedavi edilmelidir. Avukatları Bozkırlı\'nın akıl sağlığı yerinde olup olmadığı ile ilgili başvuru yapmalıdır.

  • Vatandaş 1493 gün önce

    Öyle bir ceza olacak ki insan suç işlemeyi aklından bile geçiremeyecek kısasa kısas aynı işlem kendisine uygulanacak bak bakalım suç oranı nasıl olur.

    • Vatandaş 1492 gün önce

      Uygulanacak derken yanlış anlaşılmasın mahkeme ve yargı verecek kararı ve uygulayacak

Yorum Yap