Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri risk grubundaki çocuklara ulaşıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mobil ekiplerle risk grubunda bulunan 201 bin 239 çocuğa ulaşarak, sosyal hizmet modelleriyle destek verdi. Mobil ekipler, sokakta çalıştırılan, dilendirilen veya sokakta yaşayan toplam 36 bin 289 çocuk tespit ederek müdahalede bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri risk grubundaki çocuklara ulaşıyor
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çocuklar Güvende Projesi kapsamında, Bakanlığın mobil ekipleri, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla dezavantajlı gruplardaki çocukların okula devamlarının sağlanması için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bakanlığın, en az 2 sosyal çalışma görevlisi ile il emniyet müdürlüğü ve zabıta ekiplerinin katılımıyla oluşturduğu çocuk koruma mobil ekipleri, haftanın belirli günlerinde alan taramaları yaparak ya da gelen çağrılar aracılığıyla, sokak, okul ve diğer ebeveyn kontrolü dışındaki alanlarda ve dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları tespit ediyor.

201 bin çocuğa ulaşıldı

Bu çocuklar, durumlarına uygun sosyal hizmet modellerinden veya yardımlardan yararlanmaları için destek kapsamına alınıyor. Çocuk koruma mobil ekipleri, bugüne kadar toplam 201 bin 239 çocuğa ulaştı.

Ekipler sokakta çalıştırılan, dilendirilen veya sokakta yaşayan toplam 36 bin 289 çocuk tespit ederek müdahalede bulundu. Çalışmalar kapsamında, 17 bin 489 aileye rehberlik hizmeti verildi, toplam 665 çocuk, kurum bakımına alındı.

Ayrıca, okula devamsızlığı olan çocuklarla ilgili çalışmalar doğrultusunda 13 bin 185 okul ziyareti gerçekleştirildi ve 26 bin 435 aileyle görüşüldü. Ailelerle yapılan görüşmeler sonrası çocuğun ve ailenin ihtiyaçları tespit edilerek, eğitim, sağlık, danışmanlık veya bakım gibi tedbirler alındı.

Çocuk koruma mobil ekiplerince tespit edilen çocukların sokakta yaşama, çalıştırılma veya dilendirilme nedenleri araştırılarak çocuğun ve ailenin, uygun bulunan sosyal hizmet ve yardımlara yönlendirilmesi sağlanıyor. Ayrıca ailelere yönelik danışmanlık, psikososyal destek ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 2
  • 2
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English