Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Afrin ilçe merkezinin terörden kurtarılmasının üzerinden 5 yıl geçti

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye'de 5 yıl önce gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'yla Afrin ilçe merkezini terör örgütü PKK/YPG'nin işgalinden kurtarmasının ardından bölgede kalkınma çalışmaları sürüyor.

Afrin ilçe merkezinin terörden kurtarılmasının üzerinden 5 yıl geçti
Hatay ilinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Afrin'in, Zeytin Dalı Harekatı'yla terör örgütü PKK/YPG'nin 6 yıl süren işgalinden kurtarılmasının üzerinden 5 sene geçti.

Afrin ilçe merkezi, TSK destekli SMO birlikleri tarafından 20 Ocak 2018'de başlatılan harekatın 58. gününde kontrol altına alındı.
Afrin Yerel Meclisi ile ilçeye bağlı 6 beldedeki yerel meclislerin sağlık, eğitim, tarım ve altyapı alanlarındaki kalkınma çalışmaları, terörün izlerini silerek bölge halkına nefes aldırdı.

Sağlık tesisleri ve okullar restore edilip desteklendi ve tarıma elverişli arazilere kesintisiz su sağlanarak bölge halkına daha iyi yaşam şartları sunuldu.Yeni altyapı çalışmalarıyla şehrin görünümü değişti.

"Tek halk, tek ruhuz"
Afrin’de yaşayan sivillerden Saleh Fares, Afrinli arkadaşlarıyla sosyal medyada özel sayfa açarak ilçedeki yardıma muhtaçların sesini duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Fares, "Burada Arap ve Kürt ayrımı yok. Biz Suriye’yiz. Güzel bir tablo oluşturuyoruz. Tek halk, tek ruhuz. Aramızda hiçbir fark yok. Birlikte vakit geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Afrin, benim ve atalarımın toprağı"
Afrinli müzisyen Hasan Abdo da "Afrin, benim ve atalarımın toprağı." diyerek yaşamını ilçede sürdüreceğini dile getirdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Afrin’in Cinderes beldesinde yaşananların kendisini derinden etkilediğini ifade eden Abdo, dünyaya burada yaşananları aktarmak adına bir şarkı üzerinde çalıştığını anlattı.

48 yaşındaki Abdo, şarkıyı video klip halinde mart sonunda yayımlayacağını belirterek, "Müzik, Kürt halkının vazgeçilmezi. Folklorumuzu idame ve muhafaza etmeye çalışıyorum." dedi.
Tarım arazilerine barajdan su temin edildi
Afrin Yerel Meclisi Üyesi Dr. Ahmet Yusuf da çeşitli alanlarda yürüttükleri çalışmalarla bölge halkının ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Yusuf, Afrin'de tarımsal araziler için büyük önem arz eden Meydanki Barajı'nın 2019'da gerekli altyapı çalışması ve onarım yapılarak çiftçilerin hizmetine sunulduğunu anlattı. 
Yusuf, tarım arazilerine suyun barajdan temin edildiğini belirtti.
Eğitime destek sağlandı
Afrin ilçesinde okullarda onarım ve donanımla ilgili çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Yusuf, halihazırda ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğretmen sayısının 2 bin 700 olduğunu söyledi.
Afrin ilçesindeki 275 okulda 85 bin öğrencinin eğitim gördüğü bilgisini veren Yusuf, "Geçen yıl 73 bin öğrencimiz vardı. Bu yıl 12 bin artarak 85 bin öğrencimiz oldu." dedi.

Artan öğrenci sayısına karşılık bu yıl ilçede 7 okulun daha eğitime kazandırıldığına dikkati çeken Yusuf, kalitenin yükseltilmesi için öğretmenlere sürekli eğitim verildiğini anlattı.

"Yeni hastane açmayı planlıyoruz"
Yerel meclis ve uluslararası derneklerce desteklenen 8 hastanenin sağlık hizmetlerini ücretsiz sağladığını kaydeden Yusuf, "Bu yıl içinde 7 sağlık ocağını onardık. Şeyh Hadid beldesinde yeni hastane açmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Yusuf, ilçe merkezi ile kırsal kesimde yaşayan yarım milyonu aşkın sivile 70 sağlık ocağı ve mobil polikliniklerde kesintisiz sağlık hizmeti sunulduğunu vurguladı.

Sivillerin hayatını kolaylaştırmak ve ilçeye yeni görünüm kazandırmak maksadıyla altyapıya da önem verdiklerini belirten Yusuf, yerel meclisin desteğiyle açılan fırında üretilen ekmeklerin, yardıma muhtaç ailelere ücretsiz dağıtıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English