Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Abdullah Zeydan Kimdir? Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ın Özgeçmişi

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, geçtiğimiz günlerde terör örgütüne yardım etmeye teşebbüs suçlamasıyla yargılandığı davada 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Peki, Abdullah Zeydan kimdir ve hayatı nasıldır? İşte Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ın özgeçmişi...

Abdullah Zeydan Kimdir? Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın Özgeçmişi

Abdullah Zeydan, 13 Mart 1972 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Yüksekova'da tamamlayan Zeydan, yüksek öğrenim için Uluslararası Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne kaydoldu ve buradan mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca mimarlık alanına ilgi duyan Zeydan, mezuniyetinin ardından çeşitli şirketlerde mimar olarak çalıştı.

Siyasi kariyerine HDP'de başladı
Siyasi kariyerine HDP (Halkların Demokratik Partisi) ile adım atan Abdullah Zeydan, Hakkari milletvekilliği görevinde bulundu. HDP milletvekilleriyle birlikte 4 Kasım 2016 tarihinde gözaltına alındı ve aynı gün tutuklanarak Edirne F tipi kapalı cezaevine gönderildi.

Tutukluluk ve açlık grevine katıldı 
Mart 2017'de tutukluluk koşullarına karşı protesto amaçlı açlık grevine katılan Zeydan, bu grevi dönemin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte gerçekleştirdi. 2018 yılında "terör örgütüne yardım etme" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme süreci ve tahliye
Kasım 2019'da yapılan mahkeme sonucu Abdullah Zeydan serbest bırakıldı. Ancak bu karara aynı gün Diyarbakır savcısının itirazı sonucu mahkeme tekrar değerlendirme yaptı ve Zeydan’ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Bekir Şahin, Zeydan ve diğer 686 HDP'li siyasetçi için 17 Mart 2021’de Anayasa Mahkemesi'nde dava açarak, beş yıl siyaset yasağı talebinde bulundu.


Abdullah Zeydan, 6 Ocak 2022 tarihinde Elazığ'da görülen duruşmanın ardından cezaevinden tahliye edildi. O tarihten sonra siyaset sahnesine geri döndü.

Ailesi kimdir? 
Abdullah Zeydan, Hakkâri eski milletvekili Mustafa Zeydan’ın oğludur. Eşi Dilşah Zeydan ile evli olup, üç kızı vardır.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine DEM Partisi'nden seçilen Abdullah Zeydan, kamuoyunda gerek siyasi geçmişi gerekse de yargı süreçleri ile dikkat çekmeye devam etmektedir.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”