Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Abdi Baktur: Sosyal medya dezenformasyonuna dikkat!

Sosyal medyada yapılan dezenformasyon özellikle son zamanlarda hepimizin malumu. Uzmanlar sosyal medyada dezenformasyona karşı tüm sosyal medya kullanıcılarını uyarıyor.

Abdi Baktur: Sosyal medya dezenformasyonuna dikkat!
Bilindiği üzere sosyal medya tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir. Ayrıca sosyal medyayı; kişilerin internet üzerinden birbirleriyle kurdukları iletişimin ve paylaşımın bütünü olarak da tanımlayabiliriz.

Ancak bu önemli paylaşım bütünseliğinin olduğu büyük mecra özellikle son zamanlarda dezenformatif bilgilerle biraz inanılırlığını kaybediyor.

Sosyal Medya Uzmanı Abdi Baktur da sosyal medya dezenformasyonuyla ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

''BAZI KİŞİLER DEZENFORMASYONU DİREK KENDİ ELİYLE YAPIYOR''
Türkiye'de yaşanan birçok olayda sosyal medya dezenformasyonuyla karşılaşıldığını ifade eden Baktur, ''Özellikle farklı bir isimle yazıp kendi ismini kullanmayan hesaplar var, bunlar izinin belli olmadığını varsayarak her türlü dezenformatif ve provokatif bilgi ve belgeleri paylaşabiliyorlar. Hatta paylaşılan bu bilgi ve belgelerin bir kısmını kendileri tasarım programlarıyla montajlayarak paylaşıyorlar'' açıklamasında bulundu.

PROVOKATİF KİŞİLERİN KİMLİKLERİ KOLAYLIKLA TESPİT EDİLEBİLİYOR''
Öte yandan sosyal medyada iz bırakmadığını düşünen bu kişi ve kişilerin IP tespitlerinin çok kolay olduğunu belirten Baktur şunları söyledi: ''Genelde siyasi olaylar esnasında ortaya çıkan bu grup ve kişiler genellikle yaptığı art niyetli paylaşımlarla, insanların kafalarını karıştırıyor ve insanlara gerçekte olmayan sansasyonel bir dünya sunuyor. Maalesef bazı insanlarımız da bu sansasyonel ve provokatif dünyanın içine giriyor, her söylenene kulak kabartıyor. Bu da gerçeğin izinin zor bulunmasına, kirli bilginin hızlıca yayılmasına sebep oluyor. Biz, bu kişi ve kişilerin IP adresinden hemen tespit edilerek Emniyete ya da ilgili kurumlara ihbar edilmesini tavsiye ediyoruz. Zira paylaşılan her yanlış bilgi toplumu doğrulardan bir adım daha uzaklaştırıyor'' diye konuştu.

''YANLIŞ BİLGİ PAYLAŞIMINA KARŞI ÖNYARGILI OLMALIYIZ''
Diğer taraftan sosyal medyada yapılan her paylaşıma beğeni, RT gibi reaksiyonlarda bulunularak prim verilmemesi gerektiğini belirten Baktur, ''Yalan fare deliğinden bile sığar ancak doğru koca kapılardan bile giremez. Biz doğruların peşinde koşmak durumundayız. Sansasyonel olduğunu öngördüğümüz paylaşımın hangi hesaptan geldiğini tespit ederek, hesabı detaylı bir şekilde incelemeliyiz. Daha önceki paylaşımlarını kontrol etmeliyiz. Ön yargı günlük yaşantımızda olmaması gereken bir davranış ancak, bazı kişiler yanlış bilgi ve belge paylaşımını bir alışkanlık haline getirdiyse bu kişilerin her paylaşımına karşı önyargılı ve doğruların tarafından bakmak zorundayız'' ifadelerini kullandı.

''REFERANS ALINABİLECEK HESAPLAR TAKİP EDİLMELİ''
Bilgi kirliliğinden uzak durmak için referans alabileceğimiz kişi ya da kurumları takibe almamız gerektiğinin altını çizen Baktur, ''Sosyal medyada ve daha genel konuşmak gerekirse dijital dünyadaki bilgi kirliliği akıntısına kapılmamak için referans aldığımız kişi ve kurumları takip etmeliyiz. Dezenformasyondan korunmak için öncelikli olarak mavi tık almış sosyal medya hesapları takip edilmeli.'' sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H
    hasan
    3 yıl önce

    bu arkadaş sosyal medya uzmanı mı, siyasetçi mi. Kendisi dezenformasyon yapıyor. Korku yaratmaya çalışıyor.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English