Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD'nin bazı ilçelerinde Cumhuriyetçiler ara seçim sonuçlarının onaylanmasını erteledi

Anadolu Ajansı haberine göre;

NEW YORK (AA) - ABD'nin Arizona ve Pennsylvania eyaletlerinde Cumhuriyetçi seçim yetkililerinin çoğunlukta olduğu bazı ilçelerde 8 Kasım ara seçim sonuçlarının resmen tasdikinde gecikmeler yaşandı.


ABD medyasında yansıyan haberlere göre, Arizona'nın Cochise İlçe Denetleme Kurulu'nda çoğunlukta olan Cumhuriyetçi üyeler, oylama makineleriyle ilgili endişeleri gerekçe göstererek sonuçların onaylanmasını cuma gününe kadar erteledi.


Cochise'daki Cumhuriyetçi seçim yetkilileri sonuçları teyit için son tarihi kaçırırken, bunun ilçede yaşayan yaklaşık 47 bin kişinin kullandığı oyları riske atabileceği değerlendirilmesi yapıldı.


Arizona eyaleti seçim bürosu başkanı Demokrat Katie Hobbs, Cochise İlçe Denetleme Kurulu'ndaki Cumhuriyetçi yetkilileri “seçim sertifikasyonu hakkında eyalet yasasını ihlal etmekten” mahkemeye verdi.


- Pennsylvania'nın bazı ilçelerinde de sonuçların onaylanmasında sorunlar yaşandı


8 Kasım'da seçimlerin çekişmeli geçtiği Pennyslvania eyaletinin kuzeydoğusundaki bazı seçim bölgelerinde de sonuçları tasdik konusunda benzer olayların yaşandığı aktarıldı.


Luzerne İlçesi Seçim Kurulu'nda Demokrat yetkililer resmi oy sayım sonuçlarını onaylarken, Cumhuriyetçi üyeler seçim günü kağıt kıtlığının oy pusulalarında sorunlara neden olduğu gerekçesiyle sertifikasyona karşı çıktı.


Kurul üyelerinden Cumhuriyetçi Alyssa Fusaro, 8 Kasım'da oy kullanılan makinelerin sıkıştığını, kağıtların bittiğini ve seçmenlerin geri çevrildiğini belirterek, ara seçimin özgürce ve adil bir şekilde yürütüldüğüne kefil olamayacağını savundu.


Eyalet üst seçim bürosu görevlileri, "kurulun kararı ve planlanan sonraki adımları hakkında bilgi almak için" Luzerne yetkilileriyle temasa geçerken, sonuçların tasdik edilmemesi durumunda kurul üyeleri aleyhinde dava açılabileceği uyarısında bulundu.


Pittsburgh'un Allegheni İlçe Seçim Kurulu'na bağlı 12 sandık bölgesinde de oyların tekrar sayılması için dilekçe verildiği ve başvurular değerlendirilene kadar sonuçların tasdikinin bekletileceği ifade edildi.


Siyasi gözlemciler, Arizona ve Pennsylvania eyaletlerindeki ilgili bölgelerde yaşanan sertifikasyon sorunlarının, eski Başkan Donald Trump'ın 2020 Başkanlık seçimlerinin çalındığı yönündeki iddialarının da etkisiyle 8 Kasım ara seçim sonuçlarıyla ilgili yanlış bilgilerin ülkenin bazı köşelerine yansıdığının görüldüğü yorumunda bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English