ABD Başkanı Donald Trump, İran'daki gösterilere ilişkin, "Bize, İran'da infazların durdurulduğu bildirildi. Şu anda bir infaz planı ya da idam yok. Eğer böyle bir şey olursa hepimiz üzülürüz. Ancak bana ulaşan bilgilere göre infazlar durmuş" dedi.
ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da başkanlık kararnamelerine imza attığı bir törende İran'daki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Trump, "Bize, İran'da infazların durdurulduğu bildirildi. Şu anda bir infaz planı ya da idam yok. Eğer böyle bir şey olursa hepimiz üzülürüz. Ancak bana ulaşan bilgilere göre infazlar durmuş. İnfaz yapmayacaklar." şeklinde konuştu.
ABD Başkanı ayrıca, İran'da protestocuların öldürülmesinin ilgili yetkililer tarafından soruşturulacağını da sözlerine ekledi.
İran'daki gösteriler
İran'da 28 Aralık 2025'te ülkedeki yerel para biriminin döviz karşısındaki yüksek değer kaybı ve ekonomik sorunlar nedeniyle Tahran Büyük Çarşı'da esnafın başlattığı protestolar, ülkenin birçok kentine yayıldı.
İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), 14 Ocak'ta yayımladığı raporunda, ülkede gösteriler nedeniyle ölenlerin sayısının, 147’si emniyet görevlisi olmak üzere toplam 2 bin 550’ye yükseldiğini duyurmuştu.
İran makamlarından gösterilerde ölen ya da yaralananlara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Protestolarda şiddet olayları ve polis müdahalesinin artmasıyla 9 Ocak'ta ülke genelinde internet kesilmişti.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Biz kendimizi düzeltmediğimiz müddetçe Allah teala hazretleri bu zalimleri bize musallat edecektir.
Yorum Yap
Altının gramı 7 bin 312 liradan işlem görüyor
YKS başvuruları bugün sona eriyor
Kalp rahatsızlığı olan bebek ambulans uçakla Konya'ya sevk edildi
Türkiye’nin 45’inci AB coğrafi işaretli ürünü: Adana şalgamı
Tıkalı lavaboyu açmaya çalıştı, kimyasal yanıkla hastanelik oldu
Limon ithalatında gümrük vergisi yüzde 10’a düşürüldü
Piyasaların gözü bugün açıklanacak faiz kararında
Konya’daki servis kazasından acı haber! 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Dahiye bölgesine hava saldırıları düzenledi
Bakan Kurum: Kira fiyatlarını dengeleyecek adımımızı atacağız
Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 ülkenin bakanlarından ortak bildiri
Konyaspor, Kocaelispor maçı hazırlıklarına devam ediyor