ABD Başkanı Donald Trump, İran'daki gösterilere ilişkin, "Bize, İran'da infazların durdurulduğu bildirildi. Şu anda bir infaz planı ya da idam yok. Eğer böyle bir şey olursa hepimiz üzülürüz. Ancak bana ulaşan bilgilere göre infazlar durmuş" dedi.
ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da başkanlık kararnamelerine imza attığı bir törende İran'daki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Trump, "Bize, İran'da infazların durdurulduğu bildirildi. Şu anda bir infaz planı ya da idam yok. Eğer böyle bir şey olursa hepimiz üzülürüz. Ancak bana ulaşan bilgilere göre infazlar durmuş. İnfaz yapmayacaklar." şeklinde konuştu.
ABD Başkanı ayrıca, İran'da protestocuların öldürülmesinin ilgili yetkililer tarafından soruşturulacağını da sözlerine ekledi.
İran'daki gösteriler
İran'da 28 Aralık 2025'te ülkedeki yerel para biriminin döviz karşısındaki yüksek değer kaybı ve ekonomik sorunlar nedeniyle Tahran Büyük Çarşı'da esnafın başlattığı protestolar, ülkenin birçok kentine yayıldı.
İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), 14 Ocak'ta yayımladığı raporunda, ülkede gösteriler nedeniyle ölenlerin sayısının, 147’si emniyet görevlisi olmak üzere toplam 2 bin 550’ye yükseldiğini duyurmuştu.
İran makamlarından gösterilerde ölen ya da yaralananlara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Protestolarda şiddet olayları ve polis müdahalesinin artmasıyla 9 Ocak'ta ülke genelinde internet kesilmişti.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Biz kendimizi düzeltmediğimiz müddetçe Allah teala hazretleri bu zalimleri bize musallat edecektir.
Yorum Yap
Gazprom: Avrupa'daki depolarda kışa hazırlık için doldurulan gaz tükendi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü
ABD'de "İran'a saldırıların rejimi devirmeye yetmeyeceğine" yönelik istihbarat raporu hazırlandığı öne sürüldü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı heyetini kabul etti
Bakan Uraloğlu: Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kalıcı barış için çalışmaya devam edeceğiz
DMM'den Azerbaycan açıklaması
Pınar hemşireyi öldürdüğü iddia edilen eşine müebbet hapis
Trump: 3 gün içinde İran donanmasına ait 42 gemi vuruldu
Konyaspor, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı
APP ve orijinal plaka arasındaki fark nedir?
Konya’da 3 kamu binası vakıf taşınmazı olarak tescillendi
Şarkıcı Hande Yener'e ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması