Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

60 lira fazla alınan internet ücreti için açtığı davayı kazandı

Aydın'da yaşayan bir akademisyen sözleşmeye aykırı şekilde alındığını iddia ettiği 60 lira internet ücreti için firmaya açtığı davada haklı bulundu. Akademisyenin internet aboneliği iptal edildi ve fazla ödenen 60,37 lira ile noter masrafı iade oldu.

60 lira fazla alınan internet ücreti için açtığı davayı kazandı

 Aydın'da yaşayan akademisyen, sözleşmeye aykırı şekilde alındığını iddia ettiği 60 lira internet ücreti için firmaya açtığı davada haklı bulundu.

 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Emre Dingin, yıllık taahhüt ve aylık 99,90 lira karşılığında bir firmaya internet abonesi oldu.Tüketici hakem heyetinden olumsuz yanıt alınca konuyu mahkemeye taşıdı

 

Dingin'in iddiasına göre firma sözleşmenin ilk ayından sonra kendisine bildirilen fiyatın üzerinden 60,37 lira fazla fatura çıkardı. Bunun üzerine aboneliğini sonlandırmak isteyen Dingin, firmaya internet sitesi üzerinden ve yazılı olarak da noterden ihtarname gönderdi. Firmadan bir karşılık bulamayan akademisyen, konuyu Efeler Tüketici Hakem Heyetine taşıdı.

 

Dingin, aboneliğinin sonlandırılmasını, ödediği fazla para ile ihtarname için gerekli noter masrafının iadesini talep etti.Başvuruyu değerlendiren heyet, firmanın Dingin hakkında icra takibi olduğu gerekçesiyle olumsuz cevap verdi. Dingin ise bu kez konuyu Aydın 4. Asliye Hukuk Mahkemesine taşıdı.İtirazı kabul eden mahkeme, "sözleşme hükümleri gereğince yeni bir fiyat değişikliğinin yapılmasının mümkün olmadığına" hükmederek Dingin lehine karar verdi.Karar neticesinde başvurucunun talep ettiği sözleşme iptali gerçekleştirildi ayrıca 60 lira ve noter masrafı iade edildi.

 

"Tüketicilere örnek olmak istedim"

Dingin, internet kullanımı için kendisine bildirilen tutarın her ay artması üzerine abonelik iptal sürecini başlattığını fakat bir sonuç alamadığı için yasal yollarla hakkını aradığını söyledi.

Abonelik sözleşmelerinin mutlaka okunması gerektiğine işaret eden Dingin, "Sözleşmeye öyle maddeler koyuyorlar ki belirli bir miktarı ödemeden aboneliklerini sonlandırmıyorlar ayrıca kişiler bir haksız ödeme ya da benim gibi yüksek fatura olduğunu düşünüyorlarsa mutlaka yasal yollardan haklarını arasınlar. Meblağ küçük gibi görülebilir ancak önemli olan haksız yere alınan ücretlere 'dur' diyebilmek. Tüketicilere örnek olmak istedim, ödediğim fazla ücreti ve yasal süreçteki tüm masrafların iadesi için açtığım davayı kazandım" diye konuştu.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English