DOLAR : 42,99₺
EURO : 50,59₺
STERLİN : 58,17₺
GRAM : 6.300,21₺
ÇEYREK : 10.350,20₺
CUMHURİYET : 41.070,81₺
Güncel

5. Antalya Akra Caz Festivali'nde Fazıl Say sahne aldı

Eklenme: 17.06.2022 - 23:33

Reklam alanı

ANTALYA (AA) - Antalya Akra Caz Festivali'nde sahne alan piyanist ve besteci Fazıl Say, "Portreler" ismini verdiği yeni projesinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.


Akra Hotels tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen, Türk Hava Yolları'nın ulaşım sponsoru olduğu Antalya Akra Caz Festivali, Akra Barut Otel'in açık hava sahnesinde devam ediyor.


Modern ve klasik cazın yanı sıra çeşitli müzik tarzlarını harmanlayan renkli bir müzikal yelpazesiyle izleyicilerini ağırlayan festivalde, ünlü piyanist Fazıl Say dinleyicilerle buluştu.


Say, konserde, Fikret Otyam, Ahmet Say, Yaşar Kemal, Yıldız Kenter, Türkan Saylan, Nejat Eczacıbaşı, Şarık Tara ve Tarık Akan gibi alanında derin izler bırakmış ustalar için bestelediği "Portreler" ismini verdiği projesini ilk kez seslendirdi.


Fazıl Say'a sahnede usta flüt sanatçısı Bülent Evcil eşlik etti, konserde eser sunumlarını ise Yekta Kopan gerçekleştirdi.


Her bestenin hikayesini ve ismini taşıyan kişilere dair anılarını anlatan Fazıl Say, prömiyerin ardından "Yeni Hayat" sonatı başta olmak üzere çeşitli bestelerini seslendirdi.


Festival, yarın Fazıl Say tarafından verilecek kapanış konseriyle sona erecek.



Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap