Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

57. Konya Aşıklar Bayramı gerçekleştirildi

Karatay Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl “2023 Mevlana Yılı” ve “Filistin” temalarıyla organize edilen “57. Konya Âşıklar Bayramı” gerçekleştirildi.

57. Konya Aşıklar Bayramı gerçekleştirildi

4 yıldır Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Konya Aşıklar Bayramı”nın 57’ncisi de yine büyük bir ilgiyle gerçekleştirildi. “2023 Mevlana Yılı” ve “Filistin” temalarıyla organize edilen program Mevlana Meydanı’nda yapıldı. 

 

“57. Konya Âşıklar Bayramı”na Öksüz Ozan mahlaslı Ahmet Yıldırım, Aşık Aliyar mahlaslı Zikri Aliyar, Yağız Ozan mahlaslı Arif İnan Yıldırım ile Aşık Bizari mahlaslı Aşık Bizari katıldı. Programın jüri üyeliklerini ise Pof. Dr. Sinan Gönen ve Dr. Öğretim Üyesi Sezai Demirtaş yaptı. 

ÂŞIKLAR BU YIL HZ. MEVLANA VE FİLİSTİN İÇİN SÖYLEDİ
Konyalıların yanı sıra Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere yurtiçi ve yurtdışından Konya’ya gelen Hz. Mevlana dostlarının büyük ilgi gösterdiği programda âşıklar ve halk ozanları; atışmaları, türküleri, koçaklamaları ve güzellemeleriyle her yıl olduğu gibi yine tüm gönülleri fethetti.

 

Programa katılan halk ozanları ile aşıklar; Hazreti Mevlana’nın ölümünün 750’nci yılı olan 2023 yılının Mevlâna Yılı olarak ilan edilmesi dolayısıyla eserlerini Hz. Mevlana’ya atfettiler. Aşıklar ve halk ozanları eserlerini, yine İsrail’in 73 gündür aralıksız şekilde bombardımana tuttuğu Gazze için söylediler. 

AŞIKLIK TARİHİMİZİN ÖNEMLİ BİR ÜRÜNÜ, KÜLTÜRÜMÜZÜN DEĞİŞMEZ BİR PARÇASIDIR
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tarihimizin çok önemli bir ürünü, kültürümüzün büyük ve değişmez bir parçası olan aşıklık geleneğinin korunup gelecek nesillere aktarılması bağlamında büyük önem verdikleri Konya Aşıklar Bayramı’nı 5’inci kez ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisinde olduklarının altını çizdi. Başkan Hasan Kılca; “Kadim mirasımızın çok değerli bu geleneğini koruyup geleceğe aktarmak adına 5 yıldır ‘Konya Aşıklar Bayramı’na ev sahipliği yapıyoruz. Şehrimizde halk ozanlarımızı ve aşıklarımızı bir araya getirerek onları destekliyor, bu buluşmalarla ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılmalarını sağlıyoruz. 2023’ün Hz. Mevlana Yılı olması ve İsrail’in Filistin’e yönelik katliamları dolayısıyla bu yılki organizasyonumuzu Hz. Mevlana ve Filistin temalarıyla gerçekleştirdik. Bizler Karatay Belediyesi olarak kültürümüzü, sanatımızı, maddi ve manevi tüm değerlerimizi korumaya, yaşatmaya ve geleceğe taşımaya devam edeceğiz” dedi. (Veli Şengül)

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English