Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

56'ıncı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun üçüncü etabı tamamlandı

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2021) üçüncü günündeki 212,6 kilometrelik Beyşehir-Alanya etabı start aldı. Beyşehir-Alanya etabını Quick Step takımından İngiliz sporcu Mark Cavendish 5 saat 10 dakika 34 saniye ile kazandı. Toplu halde yapılan müthiş finişte klasını bir kez daha ortaya koyan Cavendish böylece Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’ndaki 9’uncu zaferine imza attı.

56’ıncı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun üçüncü etabı tamamlandı
Konya'nın Beyşehir ilçesindeki tarihi Eşrefoğlu Camisi önünden başlayan Beyşehir-Alanya etabının startını, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır verdi.
TUR 2021'in üçüncü gününde bisikletçiler, Eşrefoğlu Camisi önünden başlayıp Alanya'da bitecek 212,6 kilometrelik parkurda mücadele etti..56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun üçüncü etabına 25 takımdan 176 bisikletçi katıldı.

“Bisiklet turu, Beyşehir’imizin tanıtımına çok önemli katkı sağlayacaktır”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, bu yıl 56’ıncısı düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun üçüncü etabının Beyşehir’de start almasının ilçenin tanıtımına da çok önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
8 etaplık turun 212.6 kilometre uzunluğuyla en uzun mesafeli etabı olan Beyşehir-Alanya etabının beraberindekilerle birlikte tarihi Eşrefoğlu Camisi önünden veren Akış, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 56’ıncısını gerçekleştirdikleri turu geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamadığını hatırlatarak, “Bir sene ara verdik. Bugün daha önceki turlarda olduğu gibi kadim rotasına geri dönmüş oldu aslında.”diye konuştu.
Ecdat yadigari tarihi Eşrefoğlu Süleyman Bey Camisi’nin bu organizasyon vesilesiyle de görülmesini ve tanınmasını çok arzu ettiklerini vurgulayan Akış, “Çünkü bu tur uluslararası birçok televizyonda yayınlanan bir tur. Dünyanın en önemli organizasyonlarından bir tanesi. Böylesine büyük bir organizasyonun tabi Beyşehir’den bir etabının start alıyor olması da çok önemli.  İnşallah Beyşeir’imizin tanıtımına da bir katkı sağlayacaktır. Buraya gelen yerli ve yabancı takımlar için de farklı bir ayrıcalık. Onlar da bizim güzel eserimizi ve Beyşehir Gölümüzü görmüş olacaklar. Hem dünya onarı görecek, hem buradakiler için de bir hoş hatıra olacak. İnşallah güzel bir tur olmasını temenni ediyorum. Tüm yerli ve yabancı sporculara başarılar diliyorum. Sonu da hayırlı olur inşallah. Burası, bizim üçüncü etabımız, ilk etabımız Kapadokya idi, fakat kar yağışı nedeniyle yapılamadı. İlk iki etap Konya Konya olarak yapıldı. Buradan ise bisikletçiler Alanya’ya gidecekler. Alanya7dan, Kemer, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Kuşadası diye 8 etapta bitireceğiz. Önemli parkurlardan bir tanesi Beyşehir Alanya idi. İnşallah Eşrefoğlu Camimizin önünden, gölümüzün kenarından bisikletçilerimiz geçecek ve tüm dünya onları görmüş olacak.” ifadelerine yer verdi.

Beyşehir-Alanya etabını Mark Cavendish kazandı
56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 3. etabı Home Turkey Beyşehir-Alanya'yı Belçika'nın Deceuninck-Quick-Step takımından Büyük Britanyalı Mark Cavendish birinci bitirdi.

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki tarihi Eşrefoğlu Camisi önünden başlayan 212.6 kilometrelik etaba 169 sporcu katıldı. Konya-Konya etabında kaza geçiren Delko takımından Clement Berthet yarışa girmedi.

Turun ikinci etabı olan Konya-Konya'yı da kazanan Cavendish yine yarışı en önde tamamladı. Büyük Britanyalı sporcu yarışı 5 saat 10 dakika 34 saniyelik derecesiyle kazandı.

Üçüncü etapta Belçika'nın Alpecin Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen ikinci, Belçika'nın Bingoal Pauwels Sauces WB takımından Polonyalı Stanislaw Aniolkowski üçüncü sırayı elde etti. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 0
  • 4
  • 8
  • 3
  • 5
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Adalet
    3 yıl önce

    Vay be ben aynı yeri 10 saatte aldım yaş 50 kilo 90 bu saatten sonra iş bştti

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Tahir Kurnaz
    3 yıl önce

    Beyşehir'e gezmek için sık sık gideriz.Muhakkak Eşrefoğlu Camiinde vakit namazını eda ederiz. Camiinin içi dışı,şadırvanı ve tuvaletleriyemiz temiz.Çok büyük manevi huzur içinde ibadetimizi yapmanın zevkini tadıyoruz. Beyşehire yolu düşen kardeşlerimizin muhakkak uğramalarını tavsiye ederim.

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English