Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

50 ülkeden 400’e yakın temsilci! Konya'da başladı

Dünya Belediyeler Birliği olarak bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) tarafından düzenlenen UCLG Dünya Konseyi, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Konya’da başladı.

50 ülkeden 400’e yakın temsilci! Konya’da başladı
Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki UCLG Dünya Konseyi’nin ilk günü CEMR Bölge Teşkilatı toplantısıyla başladı. Ardından “Politika Tartışması: Kent Hakkı: Müştereklerin Geri Kazanılması”, “Politika Tartışması: Herkes İçin Fırsatlar: Finansman ve Ekonominin Yeniden Tanımlanması” toplantıları yapıldı. 

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Politika Tartışması: Kent Hakkı: Müştereklerin Geri Kazanılması” konulu oturuma katılarak yaptığı açılış konuşmasında 50 ülkeden gelen konuklara hitap etti. 

“POLİTİKA ÖNCELİKLERİMİZİ YENİLEMEK VE STRATEJİMİZİ İLERLETMEK İÇİN KRİTİK BİR ZAMANDAYIZ”
Konya olarak UCLG Dünya Konseyi’ne ev sahipliği yapıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, “Yerel ve bölgesel yönetimlerden oluşan topluluğumuzun, burada hep birlikte, dünyayı değiştirmeye hazır olmasından ve pek çok zorlu duruma rağmen, bir hareket olarak birleşmiş olduğumuzu görmekten ayrıca mutluyum. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmak amacıyla; politika önceliklerimizi yenilemek ve stratejimizi ilerletmek için kritik bir zamandayız. Ümit ediyorum ki bu konuda da oldukça güzel gelişmeler yaşayacağız” diye konuştu.

“KONYA, HİÇBİR ŞEHİRDE EŞİ BULUNMAYAN MANEVİ HAVAYA VE SICAKLIĞA SAHİP BİR ŞEHİRDİR”
Konya’daki hoşgörü, çeşitlilik ve birlikte yaşama ruhunun, şehrin dokusuna işlendiğini kaydeden Başkan Altay şöyle devam etti: “Bugün ve hafta boyu sürecek olan beraberlik ruhunu, sizlerin de yakından hissetmenizi temenni ediyorum. Dünya Konseyimiz başlarken sizleri şehrimizi tam olarak deneyimlemeye davet ediyorum. Eminim ki sizlerin de tecrübe edeceği gibi Konya, hiçbir şehirde eşi bulunmayan bir manevi havaya ve sıcaklığa sahip bir şehirdir. Şehrimizin geleneklerinin, canlılığının ve misafirperverliğinin üzerinizde etki bırakacağına yürekten inanıyorum. Ayrıca hemen salon dışındaki otopark alanında; Türkiye’nin ilk seri üretim elektrikli otomobili Togg’u ve elektrikli yerli otobüsümüzü deneyimlemenizi tavsiye ediyorum.”

“KONUŞACAĞIMIZ TÜM KONULARIN KALPTEN GELDİĞİNE İNANIYORUM”
“UCLG’nin temsil ettiği küresel topluluk için; köprüler kurmanın, anlayışı geliştirmenin ve barışı teşvik etmenin öneminin farkındayız” diyen Başkan Altay, “Teşkilatımız ve şehrimiz, uyum ve kalkınmanın ancak diyalog ve iş birliğiyle sağlanabileceğinin farkında olarak, çeşitlilik ve farklılıkları her zaman önemsemektedir. Şehrimizin simgesi, büyük düşünür Mevlana Celâleddin Rumi; ‘Bir şeyleri ruhunuzla yaptığınızda, içinizde hareket eden bir nehir ve neşe hissedersiniz’ demiştir. Bu hafta tartışacağımız ve konuşacağımız tüm konuların kalpten geldiğine inanıyorum. Bu nedenle buradan elde edeceğimiz sonuçların, insanlığın ilerlemesine katkıda bulunacağına eminim” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Dünya Konseyi’nin ilk günü UCLG Mali Yönetim Komitesi, UCLG Tüzük Komitesi ve UCLG Avrasya Kurulu toplantıları da yapılacak.

BAŞKAN ALTAY UCLG BAŞKANLIĞINI RESMEN DEVRALACAK
Dünya genelinden 50 ülkeden 400’e yakın yerel ve bölgesel yönetim temsilcisi ile yedi kıtadan konukların katıldığı UCLG Dünya Konseyi’nde 27 Ekim Cuma günü UCLG Yönetim Kurulu ve UCLG Dünya Konseyi toplantıları gerçekleştirilecek. Başkan Altay, Dünya Konseyi toplantısında UCLG Başkanlığını resmen devralacak. (Yunus Köroğlu)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 1
  • 7
  • 3
  • 1
  • 5
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • O
    Osman
    183 gün önce

    Gelenlere söylesenizde konyaya bi de belediye binası yapsalar

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English