Covid düzenlemesinin de yer alacağı 11. Yargı Paketi yarın Meclis'e sunulacak. Covid düzenlemesinden 50-55 bin mahkumun yararlanmasını bekleniyor.
11. Yargı Paketi yarın Meclis Başkanlığına sunulacak. Covid düzenlemesi de pakette yer alacak. Covid düzenlemesinden 50-55 bin mahkumun yararlanmasını bekleniyor. Koşulları tamamlanan mahkumlar da yararlanacağı için sayının yükselmesi bekleniyor.
Covid izni olarak bilinen ve 31 Temmuz 2023 tarihinden önce cezası kesinleşmemiş olan hükümlülerin tahliyesini öngören düzenleme 11. yargı paketiyle meclisin gündemine geliyor.
Terörsüz Türkiye sürecinde MHP ve DEM Parti bu düzenleme için adım atılmasını istiyordu. Covid izninin yer alması için geçen hafta 11. yargı paketinin Meclis Başkanlığı'na sunulması ertelenmişti. AK Parti bu konu ile ilgili etki analiz raporlarını değerlendirdi ve binlerce mahkuma tahliye getirecek düzenleme yargı paketine eklendi.
Düzenleme ile 31 Temmuz 2023 tarihi öncesinde suç işleyenlerin 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumlarına geçebilmesi ve 3 yıl daha erken denetimli serbestlikten yararlanması öngörülüyor.
BAKAN TUNÇ ÇALIŞMALARIN TAMAMLANDIĞINI AÇIKLAMIŞTI
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığının 2026 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. ve 12. yargı paketleriyle ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi.
Bakan Tunç, “11. Yargı Paketiyle; ceza adaleti sistemini güçlendirmeye, yönelik bazı önemli değişiklik önerilerini Meclisimizin gündemine arz etmeyi planlıyoruz. 12. Yargı Paketiyle de; hukuk yargılamalarının makul sürede tamamlanması, gibi konularda düzenlemeler yapılmasını amaçlıyoruz.” dedi.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
BU 50 BİN KİŞİNİN İÇİNDE ÖCALAN VE DEMİRTAŞ TA OLACAK MI ACABA
Sebep
Salın bakalım, iyice rutine bindirdiniz, yazık bu vatandaşa.
Yorum Yap
Hava yolu yolcu sayısında yeni hedef: 258,6 milyon
İran medyası: Hürmüz'de petrol tankerinde patlama oldu
Üst geçitten atlayan kadın yaralandı
Konya'da gölete düşen kişi boğuldu
Konya'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı
Konya Büyükşehir Belediyesporlu minik judoculardan 8 madalya birden
Konya Büyükşehir'in Online Spor Eğitimlerinde yeni dönem kayıtları başlıyor
Türksat, Katar ortaklığıyla Orta Doğu'ya açıldı
Türkiye'nin nüfus politikalarında 10 yıllık yol haritası
Konya-Antalya yolundaki feci kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu
İkinci kattaki pencereden düşen 5 yaşındaki çocuk ağır yaralandı
Brezilya hükümeti, ABD'li yetkililerin vize taleplerini reddetti
Haber Ara