Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

4 milyon metreküp suyun kirlenmesinin önüne geçildi

Karatay Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan “Atık Yağ Kumbarası” projesi büyük bir başarıyla sürdürülüyor. Projeyle bir yılda toplanan 4 bin litre atık yağ, 4 milyon metreküp suyun kirlenmesinin önüne geçti. Öte yandan toplanan atık yağlar Biyodizel’e dönüştürülerek ekonomiye de kazandırılmış oldu. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Sıfır Atık projelerimizle çevreyi korurken ekonomiye de katkı sunmayı sürdürüyoruz” dedi.

4 milyon metreküp suyun kirlenmesinin önüne geçildi
Atık 1 litre bitkisel yağ, tam 1 milyon litre suyun kirlenmesine neden olabiliyor. Bitkisel atık yağ, lavaboya döküldüğünde ise kanalizasyon sistemi tıkanarak işletme maliyetleri daha da artmış oluyor. Söz konusu atık toprağa döküldüğünde ise suda çözünebilen kirleticiler yağışlarla birlikte yeraltı suyunun kirlenmesine sebep oluyor. Kirlenen su ise doğada canlı yaşamını olumsuz etkiliyor. 
Karatay Belediyesi de bu kapsamda “Atık Yağ Kumbarası” projesini yürüterek atık yağların su ve toprağın kirlenmesinin önüne geçmeye büyük özen gösteriyor. Söz konusu projeyle Karatay Belediyesi’nin yanı sıra Karataylı vatandaşlar da evlerinde biriktirdikleri atık yağların çöpe ve kanalizasyona, dolayısıyla doğaya karışmasının önüne geçmiş oluyor. 

2022’DE 4 BİN LİTRE BİTKİSEL ATIK YAĞ KUMBARADA BİRİKTİ
Geçtiğimiz yıl ilçede başlayan “Atık Yağ Kumbarası” projesi sayesinde 15 milyon metreküp su toplama kapasitesindeki Altınapa Barajı'nın 3’te 1’ini kirletebilecek 4 bin litre atık bitkisel yağ, ilçenin çeşitli noktalarına konulan atık yağ kumbaralarında toplandı. Toplanan atık yağlar, bir dizi işlemden geçirildikten sonra Biyodizel’e dönüştürüldü ve ekonomiye kazandırıldı. 
YAĞ KUMBARASIYLA ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Sıfır Atık Projesi kapsamında bir dizi çalışma yürüttüklerine vurgu yaparak “Çevreci Belediye” düsturuyla geri dönüşümü önemsediklerini ifade etti. 
BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA İŞLEMLERİNİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜYORUZ
İlçedeki site ve kamu kurumlarına 50 adet atık yağ kumbarası yerleştirdiklerini hatırlatan Başkan Hasan Kılca ayrıca, 10 adet Mobil Atık Getirme Merkezi oluşturup söz konusu bölgelerde de atık yağ toplama işleminin devam ettiğini kaydetti. 
Hasan Kılca, “Gelecek nesillerimiz için emanet aldığımız bu aziz şehre hizmet etmeye devam ediyoruz. Bunu yaparken de çevremize ve doğaya karşı çok hassas davranıyoruz. Tabii, Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın öncülüğünde yürütülen ‘Sıfır Atık Hareketi, ülkemiz genelinde önemli bir bilinç haline gelmiş oldu. Bu vesileyle Sayın Emine Erdoğan başta olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız, hemşehrimiz Sayın Murat Kurum’a çok teşekkür ediyorum. Çevre kirliliğinin de önüne geçilen, atıkların çöp olmadan geri dönüşümünün sağlandığı ve bunun ekonomiye kazandırıldığı Sıfır Atık projelerini Karatay Belediyesi olarak bizler de ayrıca önemsiyoruz. Bu bağlamda geçtiğimiz yıl başlattığımız ‘Atık Yağ Kumbarası’ projemiz sayesinde de ilçemiz genelinde 4 bin litre atık yağ topladık. Bu sayede atık yağların çevreye zarar vermesinin önüne geçilmiş oldu hem de toplanan atık yağlar biyodizele dönüştürülerek ekonomiye kazandırdık. Dolayısıyla çevreye saygılı ve toplumsal sorumluluklara duyarlı hareket ederek geleceğe dair çözümlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda bizlere katkı sunan tüm hemşehrilerime ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.   

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Kt
    1 yıl önce

    Sadece 4 bin lt yani 4 ton. Çok az değil mi

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English