Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

3 Halil Ürün KONTV’de

KONTV ekranlarında bir ilk yaşandı. Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Eski Konya Milletvekili ve Ak Parti Kurucular Kurulu üyesi Doç. Dr. Halil Ürün, 24. dönem Ak Parti Afyonkarahisar milletvekili Halil Ürün ve İş adamı Halil Ürün, Ayşegül Şencan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. Ramazan akşamı sohbeti tadında gerçekleşen programda gündem, siyaset ve Konya konuşuldu. 3 Halil Ürün’ ü KONTV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer ve KONTV İcra Kurulu Üyesi Nurettin Bay ağırladı.

3 Halil Ürün KONTV’de
Konya’nın manevi mimarlarından olan Hasan Hüseyin Varol Hoca’nın ebediyete uğurlanmasının ardından, Hasan Hüseyin Hoca ile anılarını paylaşan Halil Ürün duygulu anlar yaşadı.  Hasan Hüseyin Hoca ile hayatında özel bir hukuku olduğunu, üzerinde çok büyük hakkı olduğunu belirten Ürün ‘’ Hocamız sıradan bir vakıf insanı değildi. Yarım asırdan fazla tanıdığım çok değerli bir âlimdi.’’ ifadelerini kullandı.
‘Sadece Kur’an-ı Kerim okuyucusu değil aksiyon adamıydı’
Rahman suresinin kendisi için çok özel bir yeri olduğunu ve her fırsatta güzel Kur’an-ı Kerim okuyan hafızlardan dinlediğini belirten ürün ‘’Hocam ile çok sık bir araya gelirdik. Elimden geldiğince ziyaretine mutlaka giderdim. Her ziyaretimde Rahman Suresi’ni okusa da dinlesem diye can atardım. Sağlıklı olduğu zaman gittiğim bir ziyaretinde kendisine okuttum. Türkiye’de birincilik almış medresede yetişmiş kurra bir insandı. Tek kanatla değil çok yönlü eğitim almış bir insandı. Hocamız sadece kuran okuyucusu değil bir aksiyon adamıydı. Hocamızın vefatı Konya’nın çok büyük bir kaybıdır. Konya’da bir tabir vardır Konya yer altından yönetilir diye hocamız şimdi ruhaniyetiyle, varlığıyla yer altından bize masajlar verecek inanıyorum. Vakıf kurdu, kütüphane kurdu, burs verdi, talebeler yetiştirdi, kuran ziyafetlerinin içinde yer aldı. Hiçbir ayrım gözetmeksizin Her cemaatin kendisini kabul ettiği bir insandı. Bu istikamette olan insanların hepsine hasbi olanların gönlüne kendisini açmış bir insandı. ‘’ dedi.
‘Ramazan bir barış iklimidir’
Ramazanın barışın tesisi için çok önemli bir ay olduğunu ifade eden ürün ‘’Ramazan denilince ilk akla gelen küslerin barışmasıdır. Ramazan bir barış iklimidir. Dargınlıkların giderilmesi ruhun ve bedenin barışı için bir aydır. Dönemim de bayramlarda toplu ulaşımı ücretsiz yaptık. O yılki ramazan öyle güzel bir başlangıç oldu ki tüm Türkiye’ye yayıldı. 1994 Ankara ve İstanbul belediyelerinde de ücretsiz taşıma yapıldı. Ramazan ve bayram barış iklimidir. Konya’da yaşanılan ramazan da başkadır. Birliktelik, ailelerin buluşması güzel sofralar demektir. ’’ dedi.

‘Konya kendine yakışanı yapmalı’
Konya’nın Türkiye siyasetini belirleyen bir il olduğunu ifade eden Ürün ‘’Konya’nın çeşitli dönemlerine şahitlik ettim.  Konya nereyi işaret ettiyse iktidar sorumluluğunu üzerine aldı. Konya belirleyici bir argüman oldu. Bu seçimlerde de Konya üzerine düşeni yapacaktır. Bizim derdimiz kendimiz olalım. Her şeyimiz milli ve yerli olsun siyasetimizi, ekonomimizi, kültürümüzü millilik üzerine inşa edelim. Dışarıya muhtaç olmadan, dışarının kapı kulu olmadan, dizimizin üzerine kendi imkânlarımızla doğrulalım. Dışarı ile bağları olan bir muhalefet cephesi var. Bugün için bir yol ayrımındayız. Mevcut iktidar milli ve yerli anlayışı belirleyen bir iktidardır. Bu seçim de olaya siyaseti düşünmeden bakmak lazım. Vatandaşlarımdan şunu rica ediyorum. Lütfen bana güvensinler. İstikametimizi bozmadan milli ve yerli duruşumuzdan taviz vermeyelim. Çeşitli ayak oyunları ile yanıtlamaları, kişisel çıkarları, çeşitli sosyal medya oyunları ile doğruları karatanları  görelim. İlan ediyorum sahadayım. Cumhur ittifakı en güçlü şekilde Türkiye’nin iktidarında söz sahibi olmalı. Bu söz sahibi oluşta en güçlü duruşu Konya göstermeli. Konya kendine yakışanı yapmalıdır.’’ dedi.
‘Afyon ve Konya güçlü bağlarla bağlıdır’
Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün Afyonkarahisar’ın tarihte Konya ile güçlü bağlarının olduğunu, kültürünün yemeklerinin benzediğini, bir kültür kardeşliği bulunduğunu ifade etti. Ürün ‘’ Mevlevilik tarikatını kurallara bağlayan bir eğitim müessesesi olarak kademe kademe yapıldığı yer Mevlana hazretlerinin 4. Kuşak torunu tarafından kurulmuştur. Afyondaki Mevlevihane bir asitanedir. Dünyanın her tarafına Mevleviler Afyon’dan gitmişlerdir.’’ ifadelerini kullandı. 

‘Tutarsızlara ülke teslim edilmez’
Bu seçimde ortalık karıştı. Geçmişte ciddi sorumlulukları olan insanlar zamanla değişti. Bu seçimde hem içeri hem dışarı birleşmiş durumda. Yol ayrımındayız. Ülke olarak geldiğimiz bir nokta var. Bunları boşa götürmemek gerekiyor. Tutarsız insanlara ülkeyi mi teslim edeceğiz. Bizim tarafımız bellidir. İnşallah hayırlı bir seçim olur. Milletimizin irfanına, sağduyusuna inanıyorum. Samimiyetle milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.’’ dedi.

‘Genç kuşaktan umutluyum’
İş adamı Halil Ürün’’ Ülkede iş adamı her zaman istikrar ister. Konya’da küçük bir işletmeme olmama rağmen yurt dışını cihaz satabiliyorum. Bugün dış ticareti yapıyoruz. Biz Türkiye’nin menfaatlerini önceleyen ne olursa olsun ülkemizi öncü tutan, hiçbir şekilde dış müdahalelere pabuç bırakmayan yönetim istiyoruz. Genç kuşağında bağımsızlığımıza çok düşkün olduğunu düşünüyorum. Ülke de istikrarı her şekilde devam ettiriliyor hala ihracatta rekorlar kırılıyorsa her şey daha iyi olacaktır.’’ ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 10
  • 3
  • 31
  • 16
  • 2
  • 13
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English