Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

3 gün sürecek festival 5 Haziran’da başlıyor

Çevre ve sıfır atıkla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla tüm Türkiye’de ses getirecek olan Konya Çevre ve Sıfır Atık Festivali 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Selçuklu Kongre Merkezi’nde başlıyor.

3 gün sürecek festival 5 Haziran’da başlıyor
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleştirilecek olan  festivalde Selçuklu Belediyesi de paydaş olarak yerini aldı. 

Artan dünya nüfusu, kentleşme ve sanayi üretimi sebebiyle oluşan çevre ve insan sağlığının bozulması tehdidine dikkati çekmek ve bu alanda örnek bir farkındalık çalışması olan “Çevre ve Sıfır Atık Festivali” 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde misafirlerine kapılarını açıyor. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca başlatılan sıfır atık seferberliği kapsamında bakanlıkça himaye edilen festivalde Selçuklu Belediyesi’nin yanı sıra Konya Büyükşehir, Karatay ve Meram Belediyeleri de  paydaş olarak yer alıyor. Konya Sıfır Atık ve Çevre Festivali 5-6-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Ayrıca çevre ve sıfır atıkla ilgili çalıştayda ülke genelinden birçok kamu kurumu da konuşmacı ve dinleyici olarak yer alacak.
 
Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Çevre ve Sıfır Atık Festivali’nin içeriğinde ise çevre ve sıfır atık bilincinin, duyarlılığın artırılmasına yönelik paneller, çalıştay, söyleşiler,gösteriler,müzikaller, atölye çalışmaları, konserler gibi pek çok etkinlik yer alacak.

Festivalin amacı 
Günümüz dünyasında artan nüfus, üretim ve kentleşmenin beraberinde getirdiği atık miktarındaki artışın  insan ve çevre sağlığına etkisini azaltma adına atık yönetimi çalışmalarını zorunlu hale getirmiştir. Bu çerçevede verimliliğin ve kaynakların etkin kullanımının artırılması, geri dönüşümün en yüksek  ölçüde sağlanması, çevre ve toplum sağlığının korunması anlamında bu konuda gelecek nesillerde bu farkındalığın oluşturulması çevre ve sıfır atık bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak dikkatleri bu noktaya çekmek festivalin temel amacı olarak yer alıyor. 

Çevre ve Sıfır Atık Çalıştayı Selçuklu Belediyesi koordinasyonuyla gerçekleştirilecek
Çevre ve Sıfır Atık Festivali’nde Selçuklu Belediyesi’nin koordinasyonuyla gerçekleşecek olan Sıfır Atık ve Çevre konulu çalıştayın her günü için katılımcıların programlardan keyif alarak öğrenecekleri ve  dikkat algılarını güçlendirecek konu başlıklarıyla bağlantılı interaktif workshoplar, atık dönüşümü uygulama webinar gösterimleri, biyobozunur uygulamalar gibi motive edici içerikler yer alacak. Zirvede konuşmacı ve katılımcı olarak başta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olmak üzere Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile birçok şehrin il ve ilçe belediyeleri ve  Konya’dan 31 ilçe belediyesi yer alacak. 

Söyleşi ve Paneller
Üç gün boyunca sürecek festivalde her gün saat 15.00 de 1.Gün: Yeşil Enerji, 2.Gün: Yeşil Ulaşım, 3.Gün: Yeşil Mimari panelleri yer alacak. Söyleşi kısmında ise 1.Gün: Güven İslamoğlu, 2.Gün: Eyüp Kemal Sevinç,3.Gün: Gökhan Çınar sahne alacak. 

Konserler 
Festivalde Akşam konserlerde izleyicisiyle buluşacak olan sanatçılar ise Selçuk Balcı, Mehmet Erdem ve Yusuf Güney olacak. 

Etkinlikler 
11.00 – 20.00 saatleri arasında belirlenen periyotlarla çocuklara, gençlere ve yetişkinlere hitap eden  etkinlikler de katılımcılara eğlenceli vakit geçirtirken farkındalık oluşturmaya katkı sağlayacak. Etkinliklerin içeriğinde ise çevre ve sıfır atık duyarlılığına dikkat çeken çocuk etkinlik alanı, aktivite alanları, içersinde Dönüşüm Oyuncak Atölyesi, Doğal Sabun Yapım Atölyesi, Ahşap Dönüşüm Atölyesi, Basit (Evde/Bahçede) Kompost Yapım Atölyesi, Tohum Topu ve Tohum Kâğıdı Atölyesi, Gastro Eko Atölyesi gibi atölyelerin yer aldığı alanlar yer alacak. Ayrıca geri dönüşüme dikkat çeken sergiler , stantlar da bu alan içerisinde yer alacak. 
Katılımcılara festival süresi boyunca bazı hediye ve ikramlar da dağıtılacak. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English