Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu'na doğru

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Ekim Pazar günü düzenlenecek 2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu'na 15 bin sporseverin katılmasını beklediklerini söyledi.

2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu’na doğru
Konya'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) ile birlikte gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu 15 Ekim'de yapılacak.

Uluslararası Konya Yarı Maratonu'nda elde edilecek gelirin tamamı SOBE'ye bağışlanacak.
Altay, merkez Selçuklu ilçesindeki SOBE Vakfı Yazır Kompleksi'nde düzenlenen toplantıda, geçen yıl düzenlenen yarı maratonun yoğun katılımla gerçekleştiğini anımsattı.

2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu'nun ise 15 Ekim'de düzenleneceğine işaret eden Altay, "21 kilometre yarı maratonu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere üç farklı kategoride yapılacak Uluslararası Konya Yarı Maratonu'na bu yıl 15 bin sporseverin katılımını hedefliyoruz. Başvurular geçen yılın iki katına ulaşmış durumda. Bu da doğru bir yolda olduğumuzun göstergesi." diye konuştu.

Altay, maratonun, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Dünya Atletizm Birliğinin yarışma kurallarına uygun olarak düzenleneceğini ifade ederek, maraton kayıtlarının 12 Ekim Perşembe günü sona ereceğini aktardı.

Küçük yaştaki çocukların maratonun yoğun temposundan olumsuz etkilenmemeleri için katılım yaşının bu yıl 16 ve üzeri olarak belirlendiğini dile getiren Altay, şöyle konuştu:

"15 Ekim'de sabah 07.30'da Mevlana Kültür Merkezi önünde sporcularımız alana giriş yapmaya başlayacak, 08.30'da 10 kilometre yol yarışının startını vereceğiz. Ardından 08.45'te 21 kilometre yarı maraton koşusunu başlatacağız. Mevlana Kültür Merkezi önünde dereceye giren yarışmacılarımızın ödüllerini takdim edeceğiz. Aslında halk koşusu için planladığımız saat 13.30'du ama milli maç dolayısıyla şehrimize gelecek misafirlerimizin şehirde daha rahat hareket edebilmeleri ve kapalı olan yolların bir an önce açılması adına halk koşusunun saatini de 11.30 olarak güncelliyoruz. Tüm Konyalıları da halk koşusuna davet ediyorum."

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da dünyanın büyük şehirlerinde maraton veya yarı maratonu organizasyonu yapıldığını belirterek, "Konya da bunlardan biri oldu. Türkiye'de maraton ve maraton yarışımız var. Konya, ikincisini düzenliyor. İnanıyorum ki bu artık 3,4,5 sonuna kadar gidecektir." dedi.

Toplantıya; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak ile milli sporcular Ramil Guliyev ve İlyas Çanakçı da katıldı.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English