Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

22.Anadolu Odaları Eğitim Semineri Antalya’da Başladı

Konya S.M. Mali Müşavirler Odası tarafından geleneksel olarak düzenlenen Anadolu Odaları Eğitim Seminerinin 22.si Antalya/Belek’te devam ediyor.

22.Anadolu Odaları Eğitim Semineri Antalya’da Başladı
4-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ve her yıl meslek camiasını bir araya getiren Anadolu Odaları Eğitim Semineri her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gördü. Hazine ve Maliye Bakan yardımcısı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Konya Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora, Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, Antalya Vergi Denetim Daire Başkanı Emre Gök, Konya SGK il müdürü Murat Mustafa Yavuz ve 20’e yakın Oda başkanı ve yöneticileri ile Türkiye geneli birçok ilden Mali Müşavir katılım sağlıyor.
Eğitim semineri açılış konuşmasını yapan Konya Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal;” Cumhuriyetimizin 100. Yılında Anadolu Odaları Eğitim Seminerimizin 22.sini düzenliyoruz. İş yoğunluğumuza kısa bir ara verdiğimiz Anadolu Odaları Eğitim Seminerlerimiz hem meslektaşlarımızla birlikte olma hem de alanlarında deneyimli eğitmenlerimizin katkılarıyla güncel konularda bilgi sahibi olma fırsatını bize sunmaktadır. Konya Odası olarak düzenlediğimiz bu seminerlere katılımlarından dolayı Sayın Bakanıma, bugüne kadar vermiş oldukları desteklerinden dolayı huzurlarınızda Genel Başkanım Sayın Emre Kartaloğlu başta olmak üzere, TÜRMOB genel sekreteri Yahya Arıkan, yönetim ve kurul üyelerine, yurdumuzun dört bir yanından gelen çok değerli oda başkan ve yöneticilerine, cefakâr ve vefakâr meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” 
EĞİTİM HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ
Konya’da 2670 Mali Müşavire ve 370 Mali Müşavir stajyerine hizmet verdiklerini belirten ve Konya SMMM Odası olarak eğitim faaliyetlerine her zaman önem verdiklerinin altını çizen Başkan Erdal;” Son dönemlerde Kooperatifçilik eğitimleriyle ilgili süreci hızlı şekilde yöneterek Ticaret Bakanlığından yetki aldık ve eğitim kayıtlarını alarak 4 grup Kooperatifçilik eğitimlerimizi başarıyla tamamladık. 

Ayrıca bu yıl Yatırım Teşvik Mevzuatı ve İndirimli Kurumlar Vergisinde 5 Grup, Sertifikalı İnsan Kaynakları Uzmanlığı Eğitiminde 2 grup, KDV İstisnası ve İadeleri Teori, Pratik ve Uygulamaları eğitiminde 2 grup, Bağımsız Denetçilere yönelik sürekli eğitimde 3 Grup, YMM Sınavına Hazırlık, İhtisas Kursu ve İnşaat Sektöründe Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Eğitimlerimizi meslektaşlarımızın yoğun katılımıyla başarıyla gerçekleştirdik. 

Diğer taraftan stajyerlerimize yönelik staja başlama ve SMMM sınavlarına hazırlık kurslarımızın eğitimlerini de Oda hizmet binamızda gerçekleştiriyoruz. Ayrıca mesleğimizle ilgili güncel konularda eğitim seminerlerimizi de kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte Oda hizmet binamızda gerçekleştiriyoruz.  Bunların yanında Selçuk üniversitesi iş birliğinde düzenlediğimiz yüksek lisans eğitimleri ve mesleki anlamda bilgilerimizi güncellemek ve yeni çıkan mevzuatları takip etmek için üyelerimize yönelik eğitimlerimiz aralıksız devam ediyor.”
MESLEKİ SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ
Mali Müşavirler olarak ülke geleceğini daha parlak kılmak adına ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten ve yakın zamanda mesleki sorunlara çözüm beklediklerini belirten Başkan Abdil Erdal;” Hem ulusal zorluklar karşısında hem de meslektaşlarımızın yaşadığı güçlüklerde, bugüne dek üzerimize düşeni yerine getirdik. Ülke olarak, ekonomik anlamda kritik bir dönemi yaşıyoruz. Bu zor günleri geride bırakmak için daha fazla çalışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var. Son açıklanan enflasyon rakamları beklenilen seviyede olmasa da önümüzdeki süreç içerisinde inşallah milletimizin beklediği seviyelerde olacaktır. Ülkemizin bir an önce tüketim odaklı ekonomiden uzaklaşarak, toplumun her seviyesinde üretim ekonomisini benimsemesi şarttır. Kendi markalarımızı oluşturmalı ve bu markaları küresel arenada tanıtmalıyız.  Cumhurbaşkanlığımız tarafından açıklanan 5 yıllık kalkınma planı üretim ve refah seviyesinin yükselmesi açısından ülkemiz adına oldukça önemlidir. Dileğimiz 5 yıllık kalkınma planının eksiksiz uygulanarak hedeflere ulaşmamızdır. Bu hedeflere ulaştığımızda, ülkemize yönelik her türlü tehdidi daha etkili bir şekilde savuşturabiliriz.”

Oda Başkanı Abdil Erdal’dan sonra kürsüye gelen Hazine ve Maliye Bakan yardımcısı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu, Geleneksel hale gelen Anadolu Odaları Eğitim Seminerinden dolayı Oda Başkanı Abdil Erdal’ı tebrik etti. 

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu’nun açılış konuşmasından sonra seminerin 1.gün eğitimine geçildi. 1.Gün sabah oturumunda katılımcılara enflasyon muhasebesi konusunda sunum yapıldı. 22.Anadolu Odaları Eğitim semineri 7 Ekim’de sona erecek. 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English