Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

2024'de en yüksek sıcaklık 47,8 derece ile Şanlıurfa'da ölçüldü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2024 yılında en yüksek sıcaklığın 20 Haziran’da 47,8 derece ile Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaşandığını açıkladı.

2024’de en yüksek sıcaklık 47,8 derece ile Şanlıurfa’da ölçüldü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2024 yılında Türkiye’de gerçekleşen meteorolojik rekor verilerini açıkladı. 2024 yılında en yüksek sıcaklık 20 Haziran’da 47,8 derece ile Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde ölçüldü. İl merkezlerinde ölçülen en yüksek sıcaklık değeri ise 12 Haziran’da 44,6 derece ile Aydın’da ölçüldü.

En soğuk gün 29 Şubat
Yılın en soğuk günü 29 Şubat’ta eksi 34,3 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesinde yaşandı. İl merkezlerinde ölçülen en düşük sıcaklık değeri ise eksi 31,3 derece ile Ardahan’da kaydedildi.

En çok yağmur Antalya'ya düştü
Günlük en yüksek yağış 13 Şubat’ta Antalya’nın Kepez ilçesinde metrekareye 297,7 kilogramla gerçekleşti. İl merkezlerinde kaydedilen en yüksek günlük toplam yağış ise yine 13 Şubat’ta metrekareye 233,9 kilogramla Antalya’da kaydedildi.

En yüksek kar kalınlığı 247 santimetre ile Van'da gerçekleşti
En yüksek kar kalınlığı, 6 Mart’ta Van’ın Bahçesaray ilçesi Karabet Tepesi’nde 247 santimetre olarak ölçüldü. İl merkezleri içinde ise en yüksek kar yüksekliği 30 Ocak’ta 132 santimetre ile Bitlis’te kaydedildi.

Rüzgar en hızlı Trabzon'da esti
Rüzgarın en hızlı estiği gün, Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesi Yoroz Burnu'nda saatte 153,4 kilometre hızla 28 Aralık oldu. İl merkezlerinde en yüksek rüzgar ölçümü ise 24 Kasım’da Konya’da 88,9 kilometre saat hız olarak kayıtlara geçti.

En yüksek deniz suyu sıcaklığı Adana'da ölçüldü
2024 yılında deniz suyu sıcaklıklarında ölçülen en yüksek sıcaklık 15 Ağustos’ta Adana’nın Karataş Balıkçı Barınağı Ana Mendirek Feneri İstasyonu’nda 32,9 derece olarak kayıtlara geçti. En düşük deniz suyu sıcaklığı ise 22 Ocak’ta Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi Balıkçı Barınağı Mendirek Feneri İstasyonu’nda 7 derece ile ölçüldü.


Kaynak: İHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”