Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

2023 yılı Mevlana yılı olarak ilan edildi

2023 yılının "Mevlana Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlandı.

2023 yılı Mevlana yılı olarak ilan edildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılının 'Mevlana Yılı' olarak kutlanmasına ilişkin genelge yayınladı.

2023 yılı, 'Mevlana Yılı' olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmi Gazete'de yer alan genelgede, Anadolu topraklarında gönülleri buluşturan, kalpleri sevgi ve şefkat hamuruyla yoğuran, ilim ve öğütleriyle birliği, beraberliği ve kardeşliği yeşerten büyük İslam alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatı, fikirleri ve eserlerinin asırlardır insanlığın yolunu aydınlattığını belirtti.

Genelgede, Mevlana'nın "Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiz, şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeyiz biz." sözlerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mevlana, Anadolu'da ilim, irfan ve hikmetle harmanladığı Mesnevi'siyle millet olma şuurunu yerleştirmiş ve topraklarımızı bu aziz değerle mayalamıştır. Bu minvalde Mevlana'yı hürmetle ve rahmetle yad etmek üzere vuslatının 750. yıl dönümü olan 2023 yılı 'Mevlana Yılı' olarak kutlanacak ve yıl boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenecektir." ifadelerini kullandı.

Yıl boyunca etkinlikler düzenlenecek
Etkinliklerin Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürütüleceğini, söz konusu etkinliklerden Cumhurbaşkanlığınca belirleneceklerin ise Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılabileceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Etkinliklere ilişkin logo, afiş, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanlar ilgili kurumlarla birlikte belirlenecek kurumsal kimliğe uygun şekilde kullanılacaktır. Gerçekleştirilecek etkinliklere ait giderler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacaktır. Bu çerçevede yıl boyunca tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim."
Uğur İbrahim Altay'dan mesaj
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’da 2023 yılının Mevlana yılı ilan edilmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. “Vuslatın 750. yılı hayırlara vesile olsun” mesajı verdi.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 4
  • 6
  • 2
  • 5
  • 6
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Murat
    1 yıl önce

    Kuru kuruya Mevlana yılı yapmakla olmaz. Bolca etkinlik yapılmalı: 1-Avrupada 7 farklı ülkede belirlenecek etaplarda Mevlana Bisiklet Turnuvası. Tıpkı Formula1 yarışları gibi. Örneğin bu yarışlardan biri belirlenecek iki nokta arasında Almanya'da yapılmalı. Bu şekilde 7 ülkede etaplı Bisiklet Turnuvası yapılmalı. 2-Balkanlarda enaz 1, Türkiyede enaz yine 1 olmak üzere Mevlevihane restorasyondan geçirilmelidir. 3-Dünyaca ünlü Azeri Türk kökenli İranlı sanatçı Sami Yusuf mutlaka Karatay Kongre Merkezinde bir Konser vermelidir. Mesneviden derlediği çok güzel Mevlana parçaları var, ayrıca yeni bir daha besteleyip süpriz yapabilir. Bu Mevlana'nın hem Azeriler hemde İranlılar arasında çok daha fazla yaygınlaşmasına ve Konya'yı ziyaret etmelerine vesile olacaktır. Bugüne kadar Konya'nın Sami Yusuf'u davet etmemesi, Konya'da konser verdirmemesi büyük bir eksikliktir. 4- Sema ayinlerini icra eden Konya Türk Tasavvuf Musiki Topluluğu, 9 faklı şehirde sema ayini icra etmelidir. Bunlar Mersin, Adana, Gaziantep, Kayseri, Samsun, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Antalya'dır.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English