Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

“2021 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı” tanıtım toplantısı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü “2021 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı Tanıtım Toplantısı” Konya İl Müftülüğü ve Karaman İl Müftülüğünün katılımı ile gerçekleşti.

“2021 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı” tanıtım toplantısı yapıldı
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Atama I Daire Başkanı Dr. Ömer Özgül’ün katılımıyla gerçekleşen toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından N.E.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar ve Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz selamlama konuşması yaptı.
Programın açılış konuşması ise Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim organizasyonun önemine değinen Öge, “ilçe müftülerimiz ve tüm personelimiz ile vakfımızın bu çalışmasına çok büyük destek veriyoruz. Mazlumlara ulaşacağımız bu bereketli çalışmanın içerisinde yer almak ve tanıtımına katkı sağlamak amacıyla tüm personelimiz ile adeta seferber olduk. Bu vesile ile başta Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş hocamıza, başkan yardımcılarımıza, Türkiye Diyanet Vakfımıza ve aramızda bulunan daire başkanımız Dr. Ömer Özgül hocamıza ve tüm bu çalışmalar içerisinde görev alan başta Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfımız ile gönüllü olarak katkı sağlayan herkese şükranlarımızı arz ediyorum.” dedi.
“Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” 
Diyanet İşleri Başkanlığı adına tanıtım toplantısına katılan Atama I Daire Başkanı Dr. Ömer Özgül, Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’nun, Diyanet İşleri Başkanlığının TDV ile beraber yaptığı en önemli hizmetlerinden birisi olduğunu dile getirerek “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganı ile 20 milyondan fazla ihtiyaç sahibine Türkiye’nin iyilik elinin ulaştırılmasını hedeflediklerini söyledi.

“Kurban kesim bedelleri, yurt içi 1125 TL, yurt dışı ise 925 TL”
Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen kurban vekâletlerinin Türkiye’de 81 il 922 ilçede, yurt dışında 85 kurum ve kuruluşla 75 ülkede 315 bölgede, mazlum ve muhtaçlara ulaştırılacağını söyleyen Özgül, “Vekâlet yoluyla kurban hizmetleri ülkemizde il ve ilçe müftülüklerimizce, yurt dışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla iş birliği içerisinde yürütülmektedir. 
Türkiye Diyanet Vakfımızca bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 1125 TL, yurt dışı ise 925 TL olarak belirlenmiştir. Vakfımıza vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin vatandaşlarımız; Mobil bağış uygulamamız üzerinden de kurban vekâletlerini verebilecekleri gibi il, ilçe müftülüklerimize, din görevlilerimize, TDV şubelerimize, PTT şubelerine ve aynı zamanda anlaşmalı bankalar aracılığı ile kurban bağışlarını yapabileceklerdir.
Kurban Bayramı öncesi il, ilçe müftülüklerimiz ve vakıf şubelerimiz ile   vatandaşlarımızın bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri adına 81 ilde, şehirlerin önemli noktalarına kurban bağış stantlarımızda kurulmuştur.  

1003 şubemiz aracılığıyla il ve ilçelerde merkezi noktalara kurulan ve kolaylıkla ulaşabilen stantlarda vatandaşlarımızın hem bağış yapılabilecek hem de kurban hizmetleri hakkında detaylı bilgi alınabilecektir.” dedi.

Toplantı, Özer’in Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim organizasyonu çerçevesinde yapılan çalışmaların ele alındığı görsel sunum, teklif ve soruların cevaplandırılması ile sona erdi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 3
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English