Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

16. Anadolu Buluşmaları'nda "Dijital Çağ ve Dönüşen Dünya" konusu ele alınacak

Anadolu Federasyonu Başkanı Turgay Aldemir: "Çocuklarımız ekran başından kalkmıyor ve bu bir tehdide dönüşüyor. Bunun nedeni içeriğin bizim inanç, kültür, örf anlayışımızla çelişmesi. Dijital içeriğe eğitimi, kültürü, sanatı, diğeriyle iş yapmayı katarsak, yapay zeka üzerinden daha fazla farklılıklara saygı duyarak yeni toplumsal kalkınmayı sağlarsak, o zaman bu bir umuda dönüşür"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Anadolu Federasyonu tarafından birçok sivil toplum kuruluşu, akademisyen ve uzmanın katılımıyla bu yıl 16'ncısı düzenlenecek Anadolu Buluşmaları Sempozyumu'nda "Dijital Çağ ve Dönüşen Dünya" başlığıyla dijitalleşme gündemi masaya yatırılacak.


Ankara Kızılcaham'da 22-26 Ağustos arasında gerçekleşecek sempozyumla ilgili Fatih'te birçok STK temsilcisi ve uzmanın katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Sempozyuma ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Anadolu Federasyonu Başkanı Turgay Aldemir, Anadolu Buluşmalarında 16 yıldır birçok önemli gündem maddesinin konunun uzmanları tarafından ele aldığını söyledi.


Dünyanın yeni bir sürece taşındığını dile getiren Aldemir, "Dijitalleşmeyle toplum 5.0 oluyor. Bu kadar imkan varken dünyanın sorunları hala varsa ortada bir organizasyon sorunu vardır. Sivil toplum kuruluşlarının sorunları yaşayanlarla çözenler arasında bir köprü olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz de ülkemizin ve coğrafyamızın sorunlarını tespit ederek, tekliflerimizi, önerilerimizi ilgililere götürerek çalışmalar yürütüyoruz. Dijitalleşmenin elbette sorunlu tarafları var ancak bunu imkan, fırsat olarak görüyoruz." diye konuştu.


Aldemir, modern dünyanın birçok sorunu da beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, "Sempozyumda, vicdanlı insanları bir araya getirerek, ortak geleceğimiz için insan aklının uzantısı olan yapay zekayı maksimum düzeyde insanlığın hizmetine sunmak amacıyla bir araya geliyoruz." ifadelerini kullandı.


Toplantıda, sosyal medyanın önemine de dikkat çekildiğini söyleyen Aldemir, içerik üretimi üzerine çalışılması gerektiğini vurguladı.


Turgay Aldemir, "Bugün çocuklarımız ekran başından kalkmıyor ve bu bir tehdide dönüşüyor. Bunun nedeni içeriğin bizim inanç, kültür, örf anlayışımızla çelişmesi, yoksa elindeki makineden kaynaklanmıyor. Dijital içeriğe eğitimi, kültürü, sanatı, diğeriyle iş yapmayı katarsak, yapay zeka üzerinden daha fazla farklılıklara saygı duyarak yeni toplumsal kalkınmayı sağlarsak, o zaman bu bir umuda dönüşür. Bu adeta kanserin tedavisini bulmaya dönüşür." değerlendirmesini yaptı.


Ankara Kızılcaham'da 22-26 Ağustos arasında gerçekleşecek sempozyumda, "Müslümanların Ahvali, Dünya Halleri, Medeniyet İnşası", "Dijital Çağı Anlamak", "Dijital Çağ, Zamanın Hızlanması ve Yönetilmesi", "Dijital Çağda Sivil İnisiyatifin Geleceği" başlıklı oturumlar yapılacak.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English