Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

1600 jandarma ve polise arama kurtarma eğitimi

Tunceli'de jandarma ve polis, afetlerde hayat kurtarmak için eğitim alıyor.

1600 jandarma ve polise arama kurtarma eğitimi

 

Kent genelinde olası afet ve acil durumlara müdahale için İçişleri Bakanlığının himayesinde, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu'nun talimatı doğrultusunda çalışmalar yapılıyor.

Deprem kuşağında yer alan şehirde, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığında görevli 1600 personele afetlerle ilgili eğitim verilmeye başlandı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda jandarma ve polisler, haftanın belirli günlerinde Munzur Mahallesi'nde iş makineleri desteğiyle oluşturulan enkaz sahasına geliyor.
Gruplar halinde eğitimlere katılan güvenlik güçleri, Polis Arama Kurtarma (PAK) ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) bünyesinde çalışan uzman kişilerden dersler alıyor.

Öğrendiklerini daha sonra tatbikatlarla pratiğe döken güvenlik güçleri, enkazda arama yöntemleri, arama kurtarmada kullanılan malzemeler, hasta ve yaralı taşıma teknikleri ile enkazdan yaralı çıkarma gibi konularda uzmanlaşıyor.

İlk ihbardan kurtarmaya, tüm süreçleri ayrıntılı öğreniyorlar
Polis Arama Kurtarma Ekip Amiri Komiser Ümit Can Erol, temel arama kurtarma eğitimlerine 15 Ocak'ta başladıklarını söyledi.

Valilik koordinesinde çalışmaların devam ettiğini belirten Erol, güvenlik güçleri için 6 haftalık eğitim programı hazırladıklarını dile getirdi.

Kentte görev yapan emniyet personeline dersler vereceklerini anlatan Erol, şöyle konuştu:
"Temel arama kurtarma eğitiminin içerisinde birinci modül olan sahaya giriş süreci bulunuyor. Meslektaşlarımız görev yaptıkları ilde olası bir doğal afet ya da depremde ilk ihbarı aldıktan sonra meydana gelen krizi yönetecekler ve sahaya giriş süreçleri belirleyecekler. İkinci modül de ise eğitim alan meslektaşlarımız sahaya giriş tekniklerini yerine getirdikten sonra kazazedeye veya yaralıya ulaşma yöntemlerini saptayacaklar. En son olarak da kazazedeyi bulunduğu yerden tahliye etmek üzere çalışma yürütecekler."

Erol, güvenlik güçlerinin eğitimlere özveriyle katıldığını belirterek, "Personelimiz bu eğitimlerin sonunda olası bir depremde kentsel arama kurtarma anlamında profesyonel ekiplerle koordineli şekilde çalışacak ve elinde bulunan malzemeleriyle olaya doğrudan müdahale edebilecektir." dedi.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English