Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

15 yıl boyunca görev yaptı! Konya AFAD'ın Yıldız'ı şimdi Denizli'de parlayacak

AFAD Konya İl Müdürlüğü’nü 15 yıldır yürüten ve 34 yıldır da AFAD çatısı altında görev yapan Yıldız Tosun, yeni görev yeri Denizli'ye atandı. Tosun, bu süre boyunca Türkiye’de meydana gelen depremler, sel baskınları, maden kazaları, orman yangınları gibi önemli konularda görev aldı.

15 yıl boyunca görev yaptı! Konya AFAD’ın Yıldız’ı şimdi Denizli’de parlayacak

Türkiye'nin farklı illerinde Sivil Savunma memuru, Sivil Savunma Uzmanı, İlçe Sivil Savunma Müdürü ve İl Sivil Savunma Müdürü olarak görev yapan Yıldız Tosun, 2009 yılında Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü olarak 15 yıl boyunca görevini sürdürdü.

57 yaşında evli ve 1 çocuk annesi Tosun, bu yılın başında birçok ilin AFAD müdürünün değişmesiyle Denizli'ye atandı.BİRÇOK AFETTE GÖREV YAPTI

Daha önce Sivil Savunma Teşkilatı olan kurumunda birçok afette görev alan Yıldız Tosun, 34 yıllık meslek hayatında 1999 Marmara depremi, 2011 Van depremi, 2020 Elazığ depremi, 2020 Ege Denizi depremi ve 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde görev aldı. Yıldız Tosun, ekibiyle Kahramanmaraş'a ilk ulaşan kurtarma ekiplerindendi. Tosun ve ekibi ilk depremde 39 kişiyi enkazdan sağ kurtarırken, ikinci depreme de enkaz altında çalışırken yakalandı. Tosun, Batı Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel baskınlarında da birçok şehirde görev aldı. Yıldız Tosun, Soma ve Ermenek maden kazalarında hem arama kurtarma çalışmalarında görev alırken, hem de madencilerin ailelerinin acılarını paylaştı. Tosun, Manavgat orman yangını gibi birçok olayda çalışma yaparken, Suriye'deki iç savaştan kaçan sığınmacıların, Öncüpınar ve Nizip kamplarına yerleştirilmesi ve barınmasında görev yaptı.

OBRUK DUYARLILIK HARİTASI ÇIKARTILMASINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTI

Konya'da yer altı sularının çekilip, toprağın çökmesiyle oluşan obruklarla ilgili yapay zeka kullanılarak, 'obruk duyarlılık haritası' oluşturulmasında bilim insanlarıyla birlikte çalışmalar yapan Yıldız Tosun, Bu sayede yeni oluşacak obrukları, obruk duyarlılık haritasıyla ve eylem planları sayesinde yapılacak olan çalışmalarla tehdit olmaktan çıkarılması hedeflenmesinde önemli rol oynadı.

Yıldız Tosun, Türkiye'de mesleki bilgisinde pek çok konferansa, çalıştaya, panele sunum yapmak üzere katıldı. İran, İspanya ve Sırbistan’da Afet yönetimi konulu bildiri ve sunumlarıyla Türkiye'yi temsil etti.


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English