Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"10. Uluslararası İpekyolu Film Festivali"ne başvurular başladı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından düzenlenen "10. Uluslararası İpekyolu Film Festivali"ne başvurular başladı.


SETEM'den yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünce desteklenen festival, bu yıl kadim İpekyolu coğrafyasından topladığı filmleri İstanbul'da sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Festival Direktörü Feza Sınar, festivalin, İpekyolu ülkelerinin yeni yeteneklerinin keşif serüvenine katkı sağladığını belirterek, "Önemli bir ticari rota olan İpekyolu'nun tarih boyunca en cezbedici limanı İstanbul'un kültürler arası birleştirici rolüne festivalimizle katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl 10'uncusunu düzenlediğimiz film yarışmamız giderek büyüyor ve uluslararası alanda tanınırlığı artıyor." ifadelerini kullandı.


Festivalin Türkiye, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, İtalya, Gürcistan, Suriye, Mısır, Hindistan ve Irak gibi İpekyolu ülkelerinden sinemacıların katılımıyla gerçekleştirildiğine işaret eden Sınar, "Festivale geçen yıl ulusal ve uluslararası alanda 3 bin 89 film katıldı ve festival kapsamında 12 ülkeden 100'ün üzerinde film seyirciyle buluştu." bilgisini verdi.


- Ulusal ve uluslararası kategorilerde ödüller sahiplerini bulacak


Festivalde ulusal ödüller kapsamında belgesel film kategorisinde "En İyi Belgesel Film", "En İyi Yönetmen", "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Senaryo", "En İyi Kurgu" dallarında ödül verilecek.


Animasyon film kategorisinde, "En İyi Animasyon Film", "En İyi Yönetmen", "En İyi Senaryo" ve "En İyi Animatör" ödülleri sahiplerini bulacak.


Kısa film kategorisinde "En İyi Kısa Film", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Yönetmen", "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Kurgu", "En İyi Senaryo" dallarında ödüller belirlenecek.


Katılımcı tüm filmler arasından seçilecek "Jüri Özel Ödülü"nde ise ön elemeyi geçme şartı aranmayacak.


Uluslararası ödüller kapsamında da "En İyi Kurmaca Film", "En İyi Yönetmen", "En İyi Senaryo", "Jüri Özel Ödülü", "En İyi Belgesel" ve "En İyi Animasyon" ödülleri takdim edilecek.


Başvuruların "https://filmfreeway.com" üzerinden 1 Ekim'e kadar süreceği festivale ilişkin "www.setem.org.tr" ve "www.setemakademi.com" adreslerinden ayrıntılı bilgi alınabilir.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English