Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin önemli ulaşım akslarından olan Ahmet Yesevi Caddesi’nde gerçekleştirdiği üstyapı iyileştirmesi ve asfalt çalışmasıyla caddenin kalitesini ve konforunu yükseltti.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Yesevi Caddesi’nde yaptığı üstyapı iyileştirmesi ve asfalt çalışmasıyla caddenin standardını yükseltti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımların kesintisiz şekilde sürdüğünü belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Şehrimizin önemli ulaşım akslarından biri olan Selçuklu ilçemizdeki Ahmet Yesevi Caddesi’nde gerçekleştirdiğimiz üstyapı iyileştirme ve asfalt serim çalışmalarımız tamamlandı. Yapılan çalışma ile yol yüzeyi, yağmur suyu drenaj hatlarıyla aynı seviyeye getirilerek su birikintilerinin, çökmenin ve yüzey deformasyonlarının önüne geçtik. Bu sayede bölgede sürüş güvenliğini artırırken aynı zamanda yolun uzun ömürlü olmasını da sağlamış olduk. Ayrıca altyapı ve üstyapı arasında sağlanan uyumlu geçişle, özellikle yağışlı havalarda yaşanabilecek olası trafik aksaklıklarının da önüne geçmeyi hedefledik” diye konuştu.
Başkan Altay, Konya'nın en işlek ve önemli bir diğer kavşaklarından olan, Yeni İstanbul Caddesi ve Adana Çevre Yolu’nun kesişim noktasındaki Sakarya Kavşağı’nın da asfalt kaplamasının yenilendiğini kaydederek, “Ahmet Yesevi Caddesi’ndeki ve Sakarya Kavşağı’nda çalışmalarımızın maliyeti 10 milyon lirayı geçti. Her iki bölgedeki üstyapı ve asfalt çalışmalarımızla hem bölgedeki altyapı kapasitesi artırıldı hem de modern, konforlu ve güvenli bir ulaşım ortamı oluşturuldu. Şehrimizin dört bir yanında trafik konforunu artıracak bu tür düzenlemelere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
GECE MESAİSİ İLE ASFALT ÇALIŞMASI YAPILIYOR
Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki yol bakım çalışmalarını, trafiği etkilememek için yoğun olarak gece saatlerinde gerçekleştiriyor. Sadece Temmuz ayı içinde 5 caddede yapılan gece çalışmalarında 5 bin ton asfalt kullanıldı.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
aslım caddesi 6 aydır felaket. organizede çalışan adam akşam sekizde varıyor evine. yol yapım işçilerine cumartesi pazar çalışsın mesai ücretini fazlası ile verin. sabah 7:30-8 de temizlik aracı dolanıyor fabrika servis saatinde, yahu ben mi çok akıllıyım belediye mi aksi bilemedim ?
Başkan inat etti tranvay kafe yaptı. Ama trafik rahatlasın diye tranvay yapmıyor. Eksiğin bu başkan trafikteki kavga gürültüden mahşerde sorumlusunuz
Asfalt yenilemek ile konfor mu arttı? Organizeden merama 1 saat altına gidemiyoruz o yoldan akşam vakti, gel de bize sor konforu!
ahmet yesevi muzaffer hamit sk geçtinizmi başkanım 3 aydır yapılamayan yol var
Ahmet yeseviyi yaptınız tşk ama yanında 10 mt uzaklık yok muzaffer hamit sk 100 mt yol gördünüzmü 3 aydır yapılamadı toz toprak içinde gelin boran sitesinden oy isteyebilcekmisiniz 3 aydır balkona çıkamadık cimere beyaz masaya yazmamıza rağmen bozkurlılar marketin yanını gördünüzmü toz toprak içinde önce vatandaşın sorununu çözün
Yorum Yap
Konyasporlu Alassane Ndao tutuklandı
Baraj kenarında dehşet: Otomobilde biri kadın 2 kişi ölü bulundu
Filistin: Gazze Şeridi'nde 60 milyon tondan fazla moloz var
'Yenişehir adıyla İstanbul'da yeni bir ilçe kurulacağı' iddiasına yalanlama
BM'den Gazze'ye insani yardımların yanı sıra personel girişinin de engellendiği uyarısı
Türkiye ile Macaristan arasında dezenformasyonla mücadele alanında iş birliği
Hollanda'dan Ukrayna'ya 700 milyon euro ek askeri yardım
Kapalı otoparkta yanan otomobil paniğe neden oldu
Suriye'nin çeşitli illerinde milyonlarca kişi Hürriyet Günü'nü coşkuyla kutladı
İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Orban görüşmesine ilişkin paylaşım
İstanbul'da şehit düşen polis memurunun naaşı baba ocağına götürüldü
Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı
Haber Ara