Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

10 bin yıllık şehir Konya! Başkan Altay’dan çağrı: Sokaklarını teneffüs edin

Konya’nın Çatalhöyük’ten itibaren yaklaşık 10 bin yıldır şehir hayatına devam edebilmiş dünyadaki ender yerleşim yerlerden birisi olduğunu ifade ederek Konya’yı yakından tanımaları tavsiyesinde bulunan Başkan Altay, “Konya, kimliği olan bir şehir ve bu kimliği oluşturan eserler şehrimizin en nadide mimari eserlerinden. Eğer hayatınız sadece üniversiteyle Bosna Hersek Mahallesi arasında geçerse şehri tanımadan öğrenim hayatınız bitmiş demektir. Onun için lütfen şehrin sokaklarını teneffüs edin” dedi.

10 bin yıllık şehir Konya! Başkan Altay’dan çağrı: Sokaklarını teneffüs edin
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Gençlik Meclisi ve Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) tarafından düzenlenen “Üniversite Buluşmaları” kapsamında Mühendislik Fakültesi öğrencileriyle buluştu. 

Halil Cin Konferans Salonu’nda düzenlenen programın başında, Filistin’de yaşanan insanlık dramına değinerek İsrail’in bir devlet terörü işlediğini ve Filistin’deki Müslümanları katlettiğini vurgulayan Başkan Altay, İsrail’e karşı yapılan boykotun sürdürülebilir olması gerektiğine dikkati çekti. Başkan Altay, “Toplu olarak, hep birlikte yerli ve milli ürün kullanmaya geçmemiz lazım. Yani sadece kola içmeyerek bu süreci yönetemeyiz. Eğer sizler daha iyi iş bulmak istiyorsanız ülkemizin daha zengin olması lazım. Daha zengin olmamız için de üretmek zorundayız. Üretmek için de kendi ürünlerimizi kullanmak zorundayız” diye konuştu.
“LÜTFEN ŞEHRİN SOKAKLARINI BİRAZ TENEFFÜS EDİN” 
Konya’nın Çatalhöyük’ten itibaren yaklaşık 10 bin yıldır şehir hayatına devam edebilmiş dünyadaki ender yerleşim yerlerden birisi olduğunu ifade eden Başkan Altay şöyle devam etti: “UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan iki önemli yer var. Biri Çatalhöyük diğeri de bu yıl listeye giren Beyşehir Eşrefoğlu Camisi. Çatalhöyük ile başlayan hayatta, en zirve dönemini Selçuklu başkenti olduğu zamanda yaşamış Konya. Başta Hz. Mevlana olmak üzere, doğudan ve batıdan birçok alim, mütefekkir Konya’da buluşmuş. Endülüs’ten gelen İbnü’l Arabi ile Belh’ten gelen Hz. Mevlana aynı dönemde Konya’da yaşamış ve burada ilim üretmişler. Karatay Medresesi, İnce Minareli Medrese de o dönemin önemli eserlerinden. Konya’nın merkezi kabul edilen Alaaddin Tepesi’ndeki Alaaddin Camii de bu dönemin en önemli mimari eserleri olarak şehrimizde öne çıkan alanlar. Bunları da görmenizi istirham ediyorum. Çünkü hakikaten Konya, kimliği olan bir şehir ve bu kimliği oluşturan eserler şehrimizin en nadide mimari eserlerinden. Yine bunların yanında Konya’yı tanımanız için Beyşehir ve Akşehir’i de mutlaka görmeniz gerektiğini düşünüyorum. Eğer hayatınız sadece üniversiteyle Bosna Hersek Mahallesi arasında geçerse şehri tanımadan öğrenim hayatınız bitmiş demektir. Onun için lütfen şehrin sokaklarını biraz teneffüs edin, şehre katkı sağlayın.” 

“TÜRKİYE’DEKİ EN UCUZ ULAŞIMI SUNUYORUZ”
Konya Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerin hayatını kolaylaştırmak, sosyalliği artırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Bir taraftan da Türkiye’deki en ucuz ulaşımı sunuyoruz. Öğrenci fiyatı 4 lira ve Büyükşehir ölçeğinde bundan daha ucuz bir ulaşım yok. İnşallah bu projeksiyonumuzu devam ettirmeye çalışacağız. Buranın karşısında Atmosfer adı altında gençlik merkezimizi restore ederek sizlerin hizmetine sunduk. Sınav zamanları 24 saat açık tutuyoruz. Burada Gençlik Meclisimizin bir etkinliğinde bulunuyoruz” açıklamalarında bulundu.
Başkan Altay konuşmasının devamında; Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Atmosfer, Genç Kültür Kart, Kapsül Teknoloji Platformu, Sosyal İnovasyon Ajansı gibi üniversite öğrencilerine hizmet veren çalışmalarından da bahsederek tüm öğrencileri bu hizmetlerden faydalanmaya davet etti.

“KONYA’DA TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASIN ORTAYA ÇIKMASIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİR PROJE YÜRÜTÜYORUZ”
Türkiye’nin en büyük ihya projelerinden “Darü’l-Mülk Projesi” hakkında da konuşan Başkan Altay, şunları söyledi: “Özellikle Konya’da tarihi ve kültürel mirasın ortaya çıkmasıyla ilgili önemli bir proje yürütüyoruz. Şehrimizde 20 farklı noktada projeler gerçekleşiyor. Prensip olarak ülkemizin ve dünyanın önemli mimarlarıyla çalışıyoruz. Bunun şehrimiz için bir kimlik olduğunu düşünüyorum. Özellikle mimari çalışmalarımızda ortaya koyduğumuz eserler tüm illerde dikkat çekici şekilde takip ediliyor. Selçuklu Kongre Merkezi’nin mimarı Atatürk Kültür Merkezi’ni çizen mimar. Kelebekler Vadisi’ni merkezi Londra’da bulunan bir ofis çizdi. İstanbul ve Konya merkezli Türkiye’nin en önemli mimar ofisleriyle çalışıyoruz. Yarışmalar yapıyoruz, böylece şehirdeki mimari yapıyı da güçlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü maalesef son yıllarda şehirlerimiz kimliksiz hale geldi. Dolayısıyla bu bölümlerde okuyan arkadaşlarımızın da şehir kimliği konusunda, şehir estetiği konusunda bir miktar dertlenmeleri, çaba sarf etmeleri ve bu konuda kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.”
“UMUYORUM Kİ HAYATINIZIN EN GÜZEL ANLARI, EN GÜZEL VAKİTLERİ KONYA’DA GEÇER”
Amaçlarının Konya’yı Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi yapmak olduğunu dile getiren Başkan Altay, “Hem sosyal hayatın gelişmesi hem yaşayan insanların mutlu olmasıyla ilgili genel olarak bir çaba içerisindeyiz. Bunu da ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışı diye ifade ettiğimiz bir anlayışla yürütüyoruz. Konya, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi. Umuyorum ki hayatınızın en güzel anları, en güzel vakitleri Konya’da geçer. Hepinize hayat boyu başarılar diliyorum.”

Başkan Altay konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Programa; KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 11
  • 5
  • 1
  • 9
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (4)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Ahmet
    172 gün önce

    Teknik Üniversite Üniversite Sanayi İşbirliğinin geliştirilmesi savunma sanayinin güçlenmesi için kuruldu, şuan sadece sosyal bir üniversite olarak devam ediyor, teknik anlamında çok az gayret var oda kişi baz olarak sistemsel bir kurgu ve ideal ne yazık ki yok yok yok mesele kampüs değil ilim teknik ve üretkenlikte ders yapacak derslikler var laboratuvarlar çok yetersiz, laboratuvarlara yatırım yapılmalı gerekirse merkezi laboratuvarlar kurulmalı geri dönüşümü olmalı Bu Son Ordusu İslamın!!!

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (0)
  • B
    Bakale
    173 gün önce

    10.000 yıllık sokak mı braktınız her yeri betona boğdunuz.

    • Cevapla
    • Begen (17)
    • Begenme (3)
  • V
    Vatandaş
    173 gün önce

    Peki sadede gelelim. Konya Teknik Üniversitesi Kmapüsü daha nezaman inşaatına başlanacak. ortada Üniversite var ama kampüsü yok. Duyduk ki Konya'ya kocman Cezaevi yapılıyormuş, yeni adliye sarayları yapılıyormuş. Ne o konyalıları zindana atmak için Cezaevleri mi inşaa ediyorsunuz. Konyalıları hapse atmak yerine kampüsü yapın.

    • Cevapla
    • Begen (13)
    • Begenme (3)
  • A
    Ali
    173 gün önce

    haklisin keske hapishanelere gerek kalmasa, gel görki icimizde hain cok, fetö, pkk, tiko, dhkpc, daes, uyusturucu ceteleri, mafyalar, serseri takimi cok

    • Begen (2)
    • Begenme (9)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English