DOLAR : 42,89₺
EURO : 50,23₺
STERLİN : 57,49₺
GRAM : 6.054,97₺
ÇEYREK : 9.949,33₺
CUMHURİYET : 39.477,12₺
Ekonomi

Zincir marketlere soruşturma: Fiyatlarda anlaşma yapılmış

Eklenme: 27.10.2021 - 16:11

Rekabet Kurulu'nun zincir market ve tedarikçi teşebbüslere yönelik soruşturmasında sözlü savunmalar alınıyor. Söz konusu firmaların fiyatlar belirlenirken anlaşma yapıldığı tespit edildi.

Zincir marketlere soruşturma: Fiyatlarda anlaşma yapılmış
Reklam alanı
Rekabet Kurulu raportörleri tarafından yapılan değerlendirmede, satış fiyatlarının belirlenmesine ilişkin anlaşmaların bir kartel niteliği taşıdığı anlatıldı.

Değerlendirmede zincir marketlerin tedarikçiler aracılığıyla satış fiyatlarında koordinasyonu sağladığına dikkat çekildi.

Elde edilen belgelerde, piyasanın organize edildiği, artırılan fiyatların rakiplerle eş zamanlı raflara yansıtılacağı yönünde pek çok ifade bulunduğu açıklandı. Zincir marketlerin fiyat hareketlerinin de bu bulguları büyük ölçüde teyit ettiği vurgulandı.

İdari para cezası talep edildi

Tedarikçiler aracılığıyla geleceğe dönük fiyatlar, fiyat artış tarihleri, dönemsel kampanyalar gibi rekabete hassas bilgilerin zincir marketlerle paylaşıldığı da soruşturma kapsamında tespit edildi.

Bu kuruluşlara idari para cezası verilmesi istendi. Söz konusu firmaların savunmalarında salgının yarattığı ekstra maliyetlere vurgu yapıldı.

Fiyat geçişlerinin piyasa gerçekleriyle uyumlu olduğu belirtildi. Kartel iddialarına yönelik ise delil olmadığı yönünde savunma yapıldı.

Saat 10.30'da başlayan toplantıda sözlü savunmalar alınmaya devam ediyor.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 3
❤️ 2
😊 11
😡 9
👎 7
😂 1
😢 1
😲 2
Toplam 36 tepki

Yorumlar

  • Hergeleci 1513 gün önce

    Mazottan elektriğe, bütün temel ve ham madde fiyatlarının artma sebebi dolar kuru, ve doların artmasının müsebbibi yanlış ekonomi politikaları ile akp hükümeti ve cb\'dır. Bunları neden haber yapmıyorsunuz? bizim ekonomimizi dış güçler mi yönetiyorda sürekli onların müdahalesi ile zam yağmuru yaşıyoruz. siz ancak cahilleri kandırırsınız.

  • cihat 1513 gün önce

    günaydın,yenimi ögrendiniz bunu adamlar tekelleşmiş,istedikleri gibi mal satıyor ,müşteri alıyor kimse kimsenin ayagına başmıyor bir birlerini kolluyor iyi bi şey yapacan bunları okkalı bak bakıyım bir daha yaparmı

  • Sert 1513 gün önce

    Hergun.zamlar devam ediyor .unun kilosu 5.25 e cikardi bim 4.25 idi hergun degisik urunlete zamyağmuru var

  • Baki Bilir 1513 gün önce

    Para cezası nedir! Öder geçer! İndirtin fiyatı ki bize de faydası olsun

    • Selve 1513 gün önce

      KDV den buyuk girdivar vergiye hukumetinde isine gelir bakmayin boyle sohkediklerine sadece bimden aylik 3 milyar KDV girdisi vergidi geliyor hukumete .

  • Ses ver türkiye ölü toprağı mi var 1513 gün önce

    1 AY KAPATIN...VERECEGİNİZ 3000 ,5000 CEZAYI ADAMLAR 1 SAATTE CİRO OLARAK YAPIYORLAR ZATEN

  • Hamzaa 1514 gün önce

    Ağır yaptırımlar uygulanmalı

  • Üç harfliler 1514 gün önce

    Günaydın

  • Şükrü 1514 gün önce

    Para cezası verince fiyat lar aşağı düşecek mi hayır verdiğiniz para cezasını yine vatandaşa iteleyecekler

  • bozkırlı nazım 1514 gün önce

    hınzırlığa bak, güvenim artıncaya kadar 1 aydır 3 harfli marketlerden alışverişi kesmiştim, kentimizde yerli onları aratmayacak marketlerimiz var, bu kriz döneminde şehrimizde 3 harfli zincir marketler kaybedecek, öz ve öz konyalı olan marketler kazanacak inşallah

Yorum Yap