Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yatırımcılar dikkat! Gram altın 2 bin 204 lirada: Altın fiyatları neden yükseliyor?

Fed'in faiz adımı belirsizliği ve ons altının değerlenmesi iç piyasada altın fiyatlarının yukarı yönlü artmasına yol açtı. Altın fiyatlarının niye yükseldiği ve geleceği nokta merak ediliyor.

Yatırımcılar dikkat! Gram altın 2 bin 204 lirada: Altın fiyatları neden yükseliyor?

Yatırımcıların ve vatandaşların odağında olan altın fiyatında artış devam ediyor.Altın fiyatlarının yükselten nedenlerin başında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz adımlarındaki belirsizlik geliyor.ABD'de son açıklanan ekonomik veriler zayıf gelince, Fed'in faizi ne zaman düşüreceği soruları belirsizlikleri artırdı.

Fed'in politika faizleri adımlarının ne olacağına dair beklentiler farklılaşınca yatırımcılar "güvenli liman" altına yöneldi.Altına olan talep ve doların güçlenmesi birlikte ons altın fiyatlarını destekledi.Dünyadaki jeopolitik riskler de altını değerlendiren başka önemli bir etken olarak ortaya çıkıyor.

Açıklamalar altının değerini artırdı

Temsilciler Meclisi'nde konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz indirimi konusunda acele etmeyeceklerinin sinyalini verdi. Powell, bu yıl faiz indiriminin bir noktada uygun olacağını ifade etti. Powell'ın açıklamalarının ardından yukarı yönlü hareketini hızlandırdı.

Altın alımı sürüyor

Dünyadaki büyük merkez bankalarının altın almaya devam etmesi de altının değerini artıran nedenlerden biri oldu.Yurt içinde ve yurt dışında bireysel yatırımcılar altın almayı sürdürüyor.

Yatırımcıların belirsiz ortamda güvenli limanlara yönelmesi

Altın cephesindeki üst üste yükseliş seyrinin devam edip etmeyeceği merak ediliyor.Fed Başkanı Powell'ın faiz açıklamalarının altının fiyatını körüklediğini belirten uzmanlar, bu eğilimi "yatırımcıların belirsiz ortamda güvenli limanlara yönelmesi" olarak yorumluyor.Uzmanlar, altın fiyatlarının 2024'ün üçüncü çeyreğine kadar yükselmesi beklentisini taşıyor.

Ons altın 2 bin 153 dolarda

Fed'in yılın ilk yarısında politika faizini indirmeye başlayabileceğine ilişkin beklentilerin gücünü koruması ve Orta Doğu'da devam eden jeopolitik risklerin de etkisiyle altının ons fiyatı yükseldi. Ons altın her gün değerini katlayarak yükseliyor. Ons altın, yükseliş eğilimini üst üste 7'nci işlem gününe taşıdı.Bir gün önce 2 bin 130 dolardan tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştiren ons altın; dün 2 bin 126 dolardan bugün 2 bin 153 dolara yükseldi.

Gram altın 2 bin 204 lirada

Ons altın fiyatı yükselirken yurt içinde gram altın fiyatı da artışını sürdürüyor.

İstanbul Kapalıçarşı'da serbest piyasada altın fiyatları ise şöyle:

Gram altın: Dün 2 bin 126 liradan bugün 2 bin 153 liraya çıktı

Çeyrek altın: Dün 3 bin 678 liradan bugün 2 bin 204 liraya çıktı

Cumhuriyet altını: Dün 14 bin 986 liradan bugün 15 bin 231 liraya çıktı

Tam altın: Dün 14 bin 713 liradan bugün 14 bin 953 liraya çıktı

Yarım altın: Dün 7 bin 356 liradan 7 bin 476 liraya çıktı

Konya'da altın fiyatları ne kadar?

Konya'da altının gram fiyatı 2.206 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3.840 liradan, Cumhuriyet altını 15.590 liradan satılıyor.

KONYA ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 6
  • 4
  • 1
  • 2
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English