Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye’nin 56 yıllık dev firmasıydı! Rekor fiyata satıldı...

Koç Holding tarafından Tat Gıda'nın, yüzde 49'lük hisse bedeli ve 15 adet kurucu intifa senedinin satışı gerçekleşti. Tat Gıda'nın yeni sahipleri bakın kim çıktı...

Türkiye’nin 56 yıllık dev firmasıydı! Rekor fiyata satıldı...

Koç Holding, Tat Gıda Sanayi A.Ş.'nin yüzde 49,04'lük ödemesini ve bazı intifa bilgilerini  80 milyon 915 bin 335,72 dolar  karşılığında Memişoğlu Tarım Ürünleri'ne sattığını duyurdu. Bu satışla birlikte Koç Holding'in Tat Gıda'daki hissinin büyük bir bölümü Memişoğlu Tarım'a geçmiş oldu.

İmzalanan Ödeme Alım Satım Sözleşmesi ile Tat Gıda'nın yeni sahibi Memişoğlu Tarım Ürünleri olarak belirlendi ve böylece Koç Holding, Tat Gıda'daki ortaklığın yeniden şekillendirilmiş oldu.

 

BİRÇOK TALİBİ VARDI...
 

Tat Gıda'nın satış sürecinde, bilinirliği yüksek olan ve alıcı olarak aday gösterilebilecek potansiyel talipleri arasında Dardanel ve Yayla Agro gibi güçlü markalar da bulunuyordu.

 

Bu diğerlerinden biri, Tat Gıda'nın satın almak için potansiyel birer gün olarak kabul ediliyordu. Ancak satış konusunda Koç Holding ile Memişoğlu Tarım arasında bir anlaşmaya varıldı.

 

56 YILLIK ŞİRKET TAT GIDA…

 

Tat Gıda, 27 Eylül 1967'de Vehbi Koç tarafından Bursa'da, Tat Konserve adı altında domates ürünleri işlemek amacıyla kurulmuştu. Karacabey ve İzmir Torbalı'daki tesislerle büyümesini sürdüren şirket, 56 yıldır faaliyette bulunuyor ve salça, ketçap, çeşitli konserve ürünleri, dondurulmuş gıda ve mayonez imalatı yapıyor. Şirketin %43,65 hissesi Koç Holding'in elinde olup, sermayesi 136 milyon lira, özsermayesi ise 1,2 milyar lira düzeyinde. Bugün itibarıyla piyasa değeri 5.3 milyar lira olan Tat Gıda, en son 195,1 milyon lira kar elde etti.

 

TAT GIDA

 

Şirket KAP'a şu açıklamalarda bulundu

 

Tat Gıda'dan KAP’a yapılan açıklamada,"Bağlı ortaklıklarımızdan Tat Gıda Sanayi A.Ş. ("Tat Gıda") paylarının satış süreci kapsamında 06.11.2023 tarihli özel durum açıklamamızda belirtilen bağlayıcı tekliflerin incelenmesi sonucunda; Şirketimiz, Arçelik ve Aygaz dahil Koç Topluluğu şirketleri, Koç Ailesi Üyeleri, Koç Topluluğu ile ilişkili vakıfların sahip olduğu payların Tat Gıda Sanayi A.Ş. ("Tat Gıda") sermayesinin toplam %49,04'üne denk gelen kısmı ve ayrıca 15 adet kurucu intifa senedinin Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne ("Memişoğlu") satışına yönelik Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

 

Şerafettin Memiş

 

Sözleşme kapsamında;

 

- Tat Gıda'da sahip olduğumuz Tat Gıda sermayesinin %43,65'ine denk gelen toplam 59.364.947,16 TL nominal değerli paylar, bedeli pay devir işlemlerinin tamamlandığı tarihte ("Kapanış Tarihi") nakden ve peşin olarak tahsil edilmek üzere ve Kapanış Tarihi esas alınarak hazırlanacak bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolardaki net borç ve net işletme sermayesi tutarları üzerinden uyarlamaya tabi olmak koşulu ile 72.023.649,13 ABD Doları karşılığında Memişoğlu'na satılacaktır. Devre konu toplam %49,04 oranındaki Tat Gıda paylarının tamamı için devir bedeli ise kapanış uyarlamasına tabi olmak üzere 80.915.335,72 ABD Doları olarak belirlenmiştir.

 

- Tat Gıda'da sahip olduğumuz 6 adet kurucu intifa senedi, Memişoğlu'na Kapanış Tarihi'nde nakden ve peşin olarak tahsil edilmek üzere toplam 1.500.000 ABD Doları bedel karşılığında satılacaktır. Devre konu toplam 15 adet intifa senedinin bedeli ise 3.750.000 ABD Doları olarak belirlenmiştir.

 

- Devir öncesinde, Tat Gıda'nın sahibi olduğu Ram Dış Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %7,5'ine denk gelen toplam 449.999,32 TL nominal değerli paylar ile Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %1,1'ine denk gelen toplam 64.797,70 TL nominal değerli paylar Koç Holding tarafından satın alınacaktır.

 

- Devir işlemleri, başta Rekabet Kurumu'ndan izin alınması ve yukarıda belirtilen Tat Gıda iştiraklerinin devrinin tamamlanması dahil belirli kapanış koşullarına tabi olacaktır.

 

- Pay Devir Sözleşmesi'nin imzalanmasının 3 ay içinde değiştirilmesi öngörülmekte olup, bu süreyi 60 günlük uzatma hakkı mevcuttur.

 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English