Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TÜBİSAD Üye Buluşmaları "Hyperlink" etkinliği

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan: "Bilimin ve teknolojinin geleceği şekillendirmesi, teknolojiyle oluşan değişim dalgasında öncü bir sektörün yer alması, sektörün katkısı ve yaptıkları ile Türkiye’nin öncü ülkelerden birisi olmasını sağlamak lazım"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan,Türkiye'nin en büyük sermayesinin gençler olduğunun da unutulmaması gerektiğini belirterek, "Bu sermayeyi korumak için Türkiye'deki gençlerin maaş ve çalışma şartlarını yurt dışındaki iş ortamının sağladığı avantajlardan daha cezbedici hale getirmeliyiz." ifadelerini kullandı.


TÜBİSAD açıklamasına göre, her biri sektörünün önde gelen liderlerinin blokzincir, metaverse, DAO, fintech, siber güvenlik, teknolojide kapsayıcılık gibi konularda sunumlar yaptığı ve bilişim sektöründeki son gelişmelerin masaya yatırıldığı TÜBİSAD Üye Buluşmaları “Hyperlink” etkinliği yoğun katılım ile gerçekleştirildi.


Pandeminin başlangıcından sonra ilk kez yüz yüze düzenlenen etkinlikte her biri sektörünün önde gelen liderleri; blokzincir, metaverse, DAO, fintech, siber güvenlik, teknolojide çeşitlilik ve kapsayıcılık gibi konularda sunumlar yaparken İTÜ Teknokent ve YTÜ Teknopark'ta faaliyet gösteren startuplardan yetkililer de girişim dünyasını yakından ilgilendiren son gelişmeleri aktardı.


Bilişim sektöründeki son gelişmelerin de değerlendirildiği etkinlikte düzenlenen "Web 3.0 – DAO ve Finans", "Web 3.0 – Blockchain – Metaverse – GameFi", "Siber Teknolojiler ve Güvenlik" ve "Teknoloji Çeşitlilik ve Kapsayıcılık" konulu panellerde uzmanlar sektörlerindeki son gelişmeleri katılımcılar ile paylaştı.


Ayrıca özel olarak oluşturulmuş "TÜBİSAD Üye – Startup Buluşma Alanı"nda etkinlik boyunca TÜBİSAD Üye firmaları ile İTÜ Arı Teknokent ve YTÜ Yıldız Teknopark'tan startuplar görüşmeler gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen 63 farklı toplantıda; ERP, siber güvenlik, sürdürülebilirlik, yapay zeka, oyun, sağlık, tarım, bankacılık ve finans alanlarında faaliyet gösteren startuplar yer aldı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan, günümüzde dönüşen ekonomi, toplum ve iş yapış şekilleriyle birlikte dünyamızın da değiştiğini belirtti.


Kızıltan, "İklim krizi, kuraklık ve çevre problemleriyle birlikte bu dönüşümü değerlendirmek gerekiyor. Bu dönüşüm bir taraftan çevreye bağlı; çevre de sadece çevresel döngülere değil insani döngülere ve hareketlere de bağlı, bu dönüşümü yaşanan insan göçlerini ele almadan aktarmak mümkün değil. Bu göçler önümüzdeki dönemde sadece ekonomiyle alakalı olmayan, ekonomik dönüşümle de son derece yakından alakalı olan bir değişimi gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.


Gelişimin ve kalkınmanın önündeki en büyük engellerden olan dünyadaki refahla ilgili uçurumun, fakirle zengin arasındaki uçurumun artmaya devam ettikçe göç dalgalarının yaşanacağını aktaran Kızıltan, "Ekonomik gelir eşitsizlikleri kalıcı ekonomik krizlere sebep olacak. Sadece makroekonomik yaklaşımlar ve problemler değil, kalabalık dünya nüfusunun gıda ihtiyaçlarının karşılanması, tarımda teknolojik gelişmelerin ve yatırımların artması da gerekiyor." açıklamasında bulundu.


- "Türkiye'nin en büyük sermayesi gençler"


Türkiye'nin en büyük sermayesinin gençler olduğunun da unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Kızıltan, "Bu sermayeyi korumak için Türkiye'deki gençlerin maaş ve çalışma şartlarını yurt dışındaki iş ortamının sağladığı avantajlardan daha cezbedici hale getirmeliyiz. Teknoloji geliştirme bölgeleri ve genç istihdamından yola çıkarak teknoloji şirketlerine sağlanması gereken avantajları da göz önünde bulundurmak." ifadelerini kullandı.


Herkesin gelecekle ilgili biraz daha fazla düşünmesi ve katkıda bulunmak için aksiyon alması gerektiğine işaret eden Kızıltan, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Çünkü giderek sanallaşan bir dünyada, sanal toplumlara doğru evrilirken biz de değişmek zorundayız. TÜBİSAD olarak biz de bu toplumsal ve ekonomik dönüşümü Türkiye'de doğru bir şekilde gerçekleştirebilmek, katkı sağlayabilmek adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hızlanan teknolojik dönüşümler mevcut yönetim modellerinin çok önünde gidiyor. Psikoloji, sosyoloji, toplumsal gerçekler uyumsuz hale geliyor.


Bizler, teknolojiyi yaşayanlar ve yayanlar olarak toplumsal dönüşümde de rol almalıyız. Ancak, doğaya özen, insana saygı ve sürdürülebilirlik, eşitlik, özgürlük olmazsa olmazlar. Yön verenlere destek olmalıyız. Bilimin ve teknolojinin geleceği şekillendirmesi, teknolojiyle oluşan değişim dalgasında öncü bir sektörün yer alması, sektörün katkısı ve yaptıkları ile Türkiye'nin öncü ülkelerden birisi olmasını sağlamak lazım. Artık yeni ve farklı şeyler söylemek lazım."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English