Son Dakika Haberler

Toprak Mahsulleri Ofisi, bu ay yapacağı hububat satışlarının, geçen yılın kasım ve aralık aylarındaki fiyatlarla devam edeceğini bildirdi.

TMO’da hububat satışlarında zam yok
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), fiyat politikasına ilişkin internet sitesinde yayınladığı duyuruda ocakta fiyat artışı yapılmayacağını açıklayarak, kamuoyunda oluşacak fiyat artışının ekmek fiyatlarını yükselteceği endişesine son verdi.

EKMEK FİYATINDA ARTIŞA NEDEN OLMAMAK İÇİN
TMO, duyuruda son günlerde kurumun ocak ayı hububat satış fiyatlarına ilişkin kamuoyunda özellikle ekmek fiyatlarında aşırı artışa neden olacağına yönelik değerlendirilmeler yapıldığının gözlemlendiği belirtildi.

TÜKETİCİLERİN OLUMSUZ ETKİLENMESİ ÖNLENMEYE ÇALIŞILIYOR
Duyuruda, TMO'nun hasat başından bu yana ham madde fiyatlarının tüketiciler ile hayvan yetiştiricilerini olumsuz etkilemesini önlemek amacıyla un ve yem regülasyonu kapsamında piyasa fiyatlarının oldukça altında bir seviyeden ilgili sektörlere satış yaptığına dikkati çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

2021 YILI KASIM VE ARALIK AYI FİYATLARIYLA DEVAM EDİLİYOR
"TMO kasım ve aralık aylarında buğday, arpa ve mısır satış fiyatlarını değiştirmemiş, stoklarındaki ekmeklik buğdayları un üreticilerine, ekmeklik un satış fiyatlarının peşin, 185-200 lira/çuval aralığında olması şartıyla satışa sunmuştur. Her yıl olduğu gibi 2022 yılı Ocak ayında da TMO satış fiyatlarında güncelleme yapılarak, ilgili un ve ekmek sektörleriyle paylaşılmıştır. Yapılan bu fiyat değişikliği bahane edilerek ekmek fiyatlarında yüksek oranda artış yapılması gerektiği gibi kamuoyunu yanıltıcı değerlendirmeler ve iç piyasa hububat fiyatlarındaki gerilemeler de dikkate alınarak, TMO'nun 2022 yılı ocak ayı hububat satışlarına, 2021 yılı Kasım ve Aralık ayı fiyatlarıyla devam edilmesi kararı alınmıştır.

EKMEKLİK BUĞDAY SATIŞLARI TON BAŞINA 2 BİN 650 LİRA
Bu kapsamda ekmeklik buğday satışlarına önceki aylarda olduğu gibi 2 bin 650 lira/ton, ekmeklik un satış fiyat taahhütlerine 185-200 lira/çuval, arpa satışlarına 2 bin 50 lira/ton, mısır satışlarına ise 2 bin 500 lira/ton fiyatlarla devam edilecektir. TMO ocak ayında 1 milyon 220 bin ton hububatı aralık ayı fiyatlarıyla satacaktır."

GIDA ENFLASYONUNDAKİ ETKİN MÜCADELEYE KATKI
TMO olarak ilgili sektörlerle iş birliği içinde gıda enflasyonuyla etkin mücadeleye devam edileceği vurgulanan duyuruda, un üreticilerine, kanatlı, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik ürün temininin yeni hasat dönemine kadar kesintisiz devam edeceği kaydedildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English