Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TİP Genel Başkanı Baş: "Kaşıkla verip kepçeyle alan bir iktidarla karşı karşıyayız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş, kaşıkla verip kepçeyle alan bir iktidarla karşı karşıya olduklarını savundu.


Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, "Çanakkale Köprüsü'nden o kadar araç geçer mi diyorlar? Zamanı geldiğinde geçecektir. Dün 6 bin araç geçti" açıklamasını anımsattı.


1915 Çanakkale Köprüsü için günlük 45 bin araç geçiş garantisi verildiğini savunan Baş, "Bakan'ın söylediği üzerinden hareket edelim; o gün için 39 bin araç geçmese de parası bu şirketlere ödendi. Nereden ödendi? Yurttaşların vergilerinden, alın terinden oluşan Hazine'den ödendi. Hazine'den, bizim alın terimizden, vergilerden bu şirketlere aktarılan bir günlük para 11 milyon liranın üstünde." diye konuştu.


Halkın ihtiyaçlarının karşılanması çağrısı yaptıklarında, "Kaynak mı var kardeşim memleketin durumu ortada" denildiğini belirten Baş, şunları kaydetti:


"Geçiş garantili ihaleleri, garanti ödemeleri iptal edilen memleketin mevcut sorunlarının yarısını zaten çözüyorsunuz ama mesele sizin tercihlerinizle ilgili. Siz, yoksul halkın hayatını nasıl kolaylaştırırım değil; yoksul halkın boğazındaki son lokmayı alıp para babalarına, patronlara nasıl peşkeş çekerim diye hesap yaptığınız için memlekette kaynak sıkıntısı oluşuyor.


Türkiye'de yoksulluk sınırı 16 bin lirayı aştı. Bütün yurttaşlarıma soruyorum; evine 16 bin lira giren kaç kişi var bu ülkede? Bütün ülkeyi yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkum ettiniz, öbür taraftan atıp tutuyorlar. Emek büromuzun yaptığı bir hesap var: Çalışmayan ve iki çocuklu bir asgari ücretli için yaptıkları zammın bugün itibarıyla karşılığı şu: Enflasyon karşısında alım gücünde ortalama yüzde 7'ye yakın kaybımız var. Makarnada yüzde 30'lara, yumurtada 28'e, margarinde yüzde 66'ya çıkmış alım gücü kaybımız. Kaşıkla verip kepçeyle alan bir iktidarla karşı karşıyayız."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English