Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sosyal Dayanışma Ekonomisi İçin Güçlü Kooperatifçilik Raporu tanıtıldı

İnsani Gelişme Vakfı Başkanı Vural Çakır: "İNGEV'de Girişimcilik Destek Merkezi adı altında yürüttüğümüz çalışmaları kooperatifleri de kapsayacak şekilde geliştirmeyi umuyoruz" İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü ve Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Keyman: "Kooperatifleri de sivil örgütlenme biçimlerinin yeni unsurları olarak görüyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) Başkanı Vural Çakır, İNGEV'de Girişimcilik Destek Merkezi adı altında yürüttükleri çalışmaları kooperatifleri de kapsayacak şekilde geliştirmeyi umduklarını söyledi.


İNGEV ve Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) iş birliğiyle hazırlanan Sosyal Dayanışma Ekonomisi İçin Güçlü Kooperatifçilik Raporu, çevrim içi düzenlenen toplantıda tanıtıldı.


Toplantıda konuşan İNGEV Başkanı Çakır, kooperatiflerin, bireysel olarak güçsüz, zayıf gözüken birimlerin veya ekonomik girişimlerin daha güçlü hale gelmesini sağlayacak önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyledi.


Konu kooperatifler olduğu zaman kendilerine düşen kısmın ne olduğunun üzerinde durmak gerektiğini belirten Çakır, kooperatiflerin sadece kendi sınırları içerisinde kalmaması gerektiğini, dayanışmanın ve güç birliğinin artırılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.


Çakır, "İNGEV'de Girişimcilik Destek Merkezi adı altında yürüttüğümüz çalışmaları kooperatifleri de kapsayacak şekilde geliştirmeyi umuyoruz." dedi.




- "Kooperatifler, hem bugün hem yarın çok daha önemli olacak"




İPM Direktörü ve Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Keyman da kooperatiflerin Cumhuriyetin ilk dönemlerine kadar giden bir oluşum olduğunu hatırlatarak, kooperatifçiliğin, son dönemlerde yeniden canlanan örgütlenme biçimi olduğunu söyledi.


Kooperatiflerin kendileri için üç boyutlu öneme sahip olduğunu vurgulayan Keyman, şunları kaydetti:


"Bunlardan bir tanesi, dayanışma ekonomisinin canlandırılmasında önemli bir aktör olmaları. İkincisi, sadece tarım ve yenilenebilir enerji alanında değil, tiyatro ve sanata kadar giden alanlarda aşağıdan yukarıya doğru toplumun örgütlenmesi, toplum yönetimine karşı bir tavır alması, o toplumun yönetilmesi bağlamında yeni aktörleri ortaya çıkartması. Üçüncüsü de 'yeni yerellik' diye bir olgu var. Yeni kooperatif örgütlenme biçimleri, sivil toplum gibi yeni bir örgütlenme biçimini, yani insanların bir araya gelerek çevreye, topluma ve dünyaya karşı bir tavır ve duruşta bulunmaları, bu konuda kolektif olarak eyleme geçmesi... Sadece artık sivil toplum kuruluşlarını değil, kooperatifleri de sivil örgütlenme biçimlerinin yeni unsurları olarak görüyoruz. Bu üç bağlamda bence kooperatifler, hem bugün hem yarın çok daha önemli olacak. O yüzden bu çalışmayı yaptık."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”