Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Son dakika benzin ve motorinde en güncel fiyatlar

Son dakika benzin ve motorinde en güncel fiyatlar
2021 yılının ekim ayından itibaren ekonomik olarak önemli bir değişim içerisinde olan ülkemizde özellikle akaryakıta gelen büyük zamlar tepki çekiyor. Benzine zam, mazota zam ve LPG’ye yapılan fahiş zamlarla birlikte litre fiyatları son beş ayda üç katına çıkmış durumda. Dolar kurunda yaşanan önemli hareketlilik sonrasında pandeminin de getirdiği olumsuzluklar da eklenince ortaya bu şekilde bir tablo çıkmış oldu. Ayrıca 2021 Mart ayı başında başlayan Rusya- Ukrayna savaşı da fiyatların bu şekilde yükselmesinde önemli bir etken olmuş durumda.
Bu çerçevede ülkemizde uluslararası brent petrol fiyatlarına bağlı olarak akaryakıt zamları yapılıyor. Dolar bazlı değerlendirilen brent petrolün fiyatın da dalgalanmalar yaşanıyor. Bu dalgalanmalara göre petrol fiyatlarına ciddi zamlar ve indirimler anlık olarak yansıyabiliyor. Bu da vatandaşın cebine yansımış durumda. Bu dalgalanmalara karşılık dünya siyasetindeki krizlerden etkileniyor. Serbest piyasa ekonomisinin hâkim olduğu Türkiye’de de her yakıt şirketi ve bayi bulundukları bölgenin rekabet noktasını göz önünde bulundurarak fiyatları kendileri belirleyebiliyor. Bu durum bazı noktalarda çeşitli suiistimallere yol açsa da 2005 yılında yürürlüğe giren Petrol Piyasası kanunu ile bu yasallaşmış durumda.

Son Akaryakıt Zamları

2022 yılına girer girmez gün geçmiyor ki akaryakıta zam haberi gelmemiş olsun. Şu sıralarda İstanbul’da benzinin litre fiyatı yirmi beş TL’nin üzerine çıkmış durumda. Bu diğer akaryakıt grupları için de geçerli. LPG’de de on TL ve üzerinde satış yapılıyor. Diğer illerde de durum farklı değil. Önceleri Epgis tarafından açıklanan zam bilgileri artık herhangi bir kurum tarafından açıklanmıyor. İnsanlar benzinliğe gittiklerinde pompada öğreniyorlar.
Bu çerçevede Zamhaber.com olarak sadece akaryakıt zamlarını değil her türlü zam haberini ilk öğrendiğiniz site olarak hizmet veriyoruz. Zam haberleriyle birlikte güncel son dakika haberlerini, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafında olan biteni en hızlı ve objektif bir şekilde öğrenebileceğiniz şekilde habercilik anlayışımızla yayınlarımıza devam ediyoruz. Gazetecilik ve haber etiklerini sonuna kadar savunan anlayışımızla birlikte zam haberlerini anında öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca yerel haberleri de ilk olarak buradan rahatlıkla ve güncel bir şekilde takip edebilirsiniz.
Benzine zam ile yakından ilgilenen en yeni ve güncel bilgileri zamhaber.com ayrıcalığıyla anında ulaşabilirsiniz. Zamlarla ilgili tüm haberler için doğru adres olan zamhaber.com zamlarla ilgili haber akışını en taze ve güncel haliyle takip edebileceğiniz bir platform.  Zam haberlerinin yanı sıra güncel konular, siyasi aksiyonlar, dünya siyaseti ve dünya genelinde olan biten her türlü haber için zamhaber.com’u ziyaret edebilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English