Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şanlıurfa'da "Arıların Badem Çiçekleri ile Dansı Festivali" düzenlendi

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Ziya Şahin: "Arı varlığının çeşitliliğine baktığımızda dünyanın lideriyiz, 7 tane ırk ülkemizde bulunuyor. 9 ay bal üretebilecek potansiyelimiz bulunuyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ŞANLIURFA (AA) - Türkiye'de tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da gerçekleştirilen festivalle, bal arıları badem bahçelerine salındı.


Büyükşehir Belediyesince merkez Karaköprü ilçesi kırsal İlhan mahallesinde "Arıların Badem Çiçekleri ile Dansı Festivali" düzenlendi.


Festival, Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Müzik Topluluğu tarafından yöresel türkülerin seslendirildiği mini konser ile başladı.


Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yaptığı konuşmada, arıların doğa için önemli görevler üslendiğini, arıları korumak için doğanın da korunması gerektiğini belirtti.


Arıların ürettiği baldan şifa kaynağı çok sayıda gıda üretildiğini kaydeden Beyazgül, ilkini düzenledikleri festivalle arı varlığının önemine dikkati çekmek istediklerini dile getirdi.


Beyazgül, kentte arıcılık faaliyetlerinin artırılmasının önemli olduğunu dile getirerek arıcılık yapmak isteyen herkese Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) başta olmak üzere çeşitli kurumların hibe desteğinde bulunduğunu, artık arıcıların yer sorunun da ortadan kalktığını ifade etti.


- "Bal üretim alanlarına ihtiyacımız var"


Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Ziya Şahin de Tarım ve Orman Bakanlığının taşra teşkilatlarının son yıllarda yürüttükleri çalışmalarla arıcılık sektörüne büyük bir ivme kazandırdığını belirtti.


Arı varlığında Türkiye'nin ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Şahin, şöyle devam etti:


"Bal üretiminde de yine dünyada 2 veya üçüncü sıradayız ama dünyaya neyi satıyoruz diye baktığımızda sadece çam balı satıyoruz. Diğer satışlarda yokuz. Arı varlığının çeşitliliğine baktığımızda dünyanın lideriyiz, 7 tane ırk ülkemizde bulunuyor. 9 ay bal üretebilecek potansiyelimiz bulunuyor. Verimlilikte arıcılarımıza acımasızlık yapmayalım, ben bütün arıcılık destekleme kuruluşlarından eğer bir ile 10 kovan dağıtıyorsanız, destekliyorsanız başımızın tacısınız ancak o 10 kovanla birlikte kovanları barındıracak bitki örtüsünü de beraberinde getiriniz. Sizler bitki örtüsünü beraberinde getirmezseniz 10 tane kovan gelecek yıl yerinde olmaz. Dolayısıyla bizim özellikle bal üretim alanlarına ihtiyacımız var."


Badem bahçelerinin arıcılık açısından önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, aynı zamanda badem ağaçlarının veriminde de arıların büyük rol oynadığını vurguladı.


Programda Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Çakmaklı, TKDK İl Koordinatörü Sadık Yetim, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, Harran Üniversitesi öğretim üyeleri Bekir Erol Ak ve Muhammed Yaşar Dörtbudak da konuşma yaptı.


Konuşmaların ardından bölgeye getirilen kovanlarda bulunan bal arıları, bölgedeki badem bahçelerine salındı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”