Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Rize'yi sel vurdu: 6 can kaybı

Rize'de etkili olan sağanak sel ve heyelana yol açtı. Selin vurduğu kentte 87 ev ve 20 iş yerinde maddi hasar oluştu. 72 köy yolu ulaşıma kapandı. Aşırı yağışlarda 103 kişi evlerinden tahliye edildi. 5 kişi yaşamını yitirdi, kayıp 3 kişi aranıyor.

Rize’yi sel vurdu: 6 can kaybı
Rize'de etkili olan sağanak sel ve heyelana yol açtı. Selin vurduğu kentte 87 ev ve 20 iş yerinde maddi hasar oluştu. 72 köy yolu ulaşıma kapandı. Aşırı yağışlarda 103 kişi evlerinden tahliye edildi. 6 kişi yaşamını yitirdi, kayıp 2 kişi aranıyor.
Rize'de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar yaşamı olumsuz etkiledi. Kent sel ve heyelana teslim oldu. Köy yolları ulaşıma kapandı, mahsur kalan vatandaşlar bölgeden tahliye edildi.

Mahalle ve köylerde hasar oluştu

Çayeli ilçesi Madenli beldesi Merkez Mahallesi'nde menfezler tıkandı. Madenli merkezine sel sularının dolmaya başlaması üzerine İl Özel İdaresi ekiplerince bu beldenin yanı sıra yağışın etkili olduğu aynı ilçedeki Büyükköy beldesinde de çalışma başlatıldı.


Yağışın etkilediği Güneysu ilçesi İslahiye köyü ile Hemşin ilçesi Levent köyünde bazı yollar yer yer yaşanan heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Ardeşen ilçesi Işıklı köyünde de şiddetli yağış sonrası tarım arazilerinde hasar oluştu.

Dereler taştı, evler yıkıldı
Şiddetli yağışa bağlı ilçedeki Aşıklar ve Şairler dereleri de taştı. Yetkililer, derelerin çevresindeki köylerin muhtarlarına telefonlarla ulaşarak vatandaşların evlerinden çıkmaması yönünde uyarı yaptı.

Büyükköy beldesinde aşırı yağış nedeniyle yaşanan toprak kaymasında, ilk belirlemelere göre boş olduğu değerlendirilen bir ev yıkıldı.

Güneysu, Hemşin, Ardeşen ve Pazar ilçeleri olumsuz etkilendi

Yağışın etkilediği Güneysu ilçesi İslahiye köyü ile Hemşin ilçesi Levent köyünde bazı yollar, yer yer yaşanan heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Ardeşen ilçesinin Işıklı köyünde de tarım arazilerinde hasar oluştu. Ekipler, yağışın etkisini sürdürdüğü bölgede gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.


Şiddetli yağışın etkilediği Pazar ilçesinde de su taşkınları nedeniyle bazı araçlar sular altında kaldı, çok sayıda iş yerini su bastı.

İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri bölgede yoğun yağışın devam etmesi ve heyelan riski nedeniyle iş makinelerini kullanamıyor.
Bakanlar bölgede inceleme yaptı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Bakanı ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize'de yaşanan sel nedeniyle bölgeye gitti. Selin vurduğu bölgelerde incemele yaptı.

Metrekareye rekor yağış miktarı
Yağışlar neticesinde Güneysu'da metrekareye 213 kilogram, Çayeli ilçesi Bakır istasyonunda metrekareye 188 kilogram, Çayeli ilçesi TEİAŞ istasyonunda metrekareye 150 kilogram, Andon'da ise 134 kilogram yağış düştü.

Selin vurduğu kentte maddi hasar büyük
Aşırı yağışlar neticesinde meydana gelen heyelan ve taşkın afeti sonucu; Rize merkezde 1 ev, Çayeli'nde 3 ev, 6 iş yeri ve 4 araç hasar gördü.

Güneysu ilçesi de sağanak nedeniyle hasar oluşan ilçelerden. İlçede 81 ev, 14 iş yeri ve 9 araçta maddi hasar meydana geldi.

Kalkandere ilçesinde de 3 evde büyük hasar oluştu. Toplamda 87 ev, 20 iş yeri ve 11 araçta büyük hasar oluştu.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selin vurduğu Rize'de açıklama yaptı. Bakan Soylu 5 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Bakan Soylu'nun bu açıklamasının ardından 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Enkaz altında, dere yatağında ve denizde arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bakan Soylu, "Hastanelere müracat eden 5 kişide 4'ü taburcu oldu. 1 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor" dedi.

Bakan Kurum: Hasar tespit çalışmaları devam ediyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, arama kurtarma çalışmalarıyla enkaz kaldırma çalışmalarının da başlayacağını söyledi. Tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Kurum, "Milletimizin başı sağolsun" dedi. 

Konutların inşaasını hızlı bir şekilde yapacaklarını söyleyen Bakan Kurum, hasar gören çay alım merkezlerinin TOKİ bünyesinde yenileneceğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu: Ana yollarda sorun yok

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu en kısa sürede afetin izlerini kaldırmak istediklerini söyledi. Ana yollarda ulaşım açısından sorun olmadığını söyleyen Karaismailoğlu, "Bazı köy yollarımızda sıkıntı var, bütün arkadaşlarımız canla başla çalışıyor" dedi.

Arama kurtarma ekipleri sahada

Arama çalışmaları hali hazırda bölgeye ulaşan 94 personel ile devam ediyor. Ayrıca Trabzon Giresun ve Samsun'dan canlı arama ve kadavra köpekleri görevlendirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 30 gemi personeli ile 1 sahil güvenlik gemisi ve 5 dalıcı personeli ile Taşlıdere mevkiinde 06:00 itibarı ile çalışmalarına başladı.

103 kişi tahliye edildi
Çayeli Büyükköy beldesinde 7 farklı noktada 35 kişi, Güneysu ilçesinde 4 farklı noktada 20 kişi, Muradiye beldesinden 3 kişi, merkez Karayemişten 30 kişi, Ambarlık köyünden 15 kişi olmak üzere toplam 103 kişi tahliye edildi. Bölgede çalışmalar devam ediyor.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • 4
  • 2
  • 4
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English