Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Nevşehir'de ürettikleri vegan ve glutensiz jelibonları 35 ülkeye ihraç ediyorlar

Doğanlar Gıda Genel Müdürü Çetin Doğan: "Üretim süreci takip edilemediği için biz de tamamen bitkisel ham maddeler kullanarak üretim yapıyoruz. 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. Her kıtada müşterimiz var" "Şu anda helal ürünler ile alakalı yeni yatırımlarımız var. Bu yatırımlarla üretimimizi en az 10 kat artırmayı, ihracat yaptığımız ülke sayısında da 100'ü aşmayı hedefliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Doğanlar Gıda, Nevşehir'de ürettiği meyveli, vegan ve glutensiz jelibonları 35 ülkeye ihraç ediyor.


Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu, İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) iş birliğinde düzenlenen 8. Dünya Helal Zirvesi ve 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı bugün sona erecek.


Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu yıl "Sürdürülebilir Ticaret İçin: Global Helal Endüstrisinin Gelişimini Tüm Yönleri ile Keşfedin" mottosuyla İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Anadolu'da yer alan KOBİ'ler de katıldı.


Katılımcı firmalar arasında yer alan Doğanlar Gıda, Nevşehir'de üreterek İsrail'den ABD'ye kadar 35 ülkeye ihracatını gerçekleştirdiği vegan, glutensiz ve meyveli jelibonları görücüye çıkardı.


Doğanlar Gıda Genel Müdürü Çetin Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1986 yılında temelleri atılan şirketin; Anadolu'dan aldığı ilhamla her geçen gün büyüdüğünü, yatırımlarını ve istihdamını ara vermeden sürdürdüğünü ifade etti.


Doğan, tanıtım çalışmaları kapsamında son olarak katıldıkları Helal Expo Fuarı'nda yabancıların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını bildirdi.


- "Tamamen bitkisel üretim yapıyoruz"


Çetin Doğan, kuru yemiş üretimiyle başladıkları ticari faaliyetleri zamanla farklı alanlara yaydıklarını, lokumdan pekmeze, kuru yemişten kahveye kadar farklı kalemlerde üretimleri bulunduğunu anlattı.


Üretimlerini helal gıda standartlarıyla gerçekleştirdiklerini aktaran Doğan, özellikle jelibon tüketimi ile ilgili endişe duyanlar için meyveli, vegan ve glutensiz jelibon üretimine başladıklarını bildirdi.


Halihazırda yüzlerce ton gıda üretimi yaptıklarını belirten Doğan, "Helal ürün dediğimiz jelatinsiz bir ürün. Bugün jelatin sığır jelatini bile olsa detayını bilemiyoruz. Üretim süreci takip edilemediği için biz de tamamen bitkisel ham maddeler kullanarak üretim yapıyoruz. Şu anda 35 ülkeye ihraç ediyoruz. Yediğimiz ürünler bizim dünyaya bakış açımızı bile değiştiriyor. Bu nedenle helal standart taşımasına dikkat ediyoruz." diye konuştu.


- "İhracat yaptığımız ülke sayısını yeni yatırımlarla 100'e çıkarmayı hedefliyoruz"


Doğanlar Gıda Genel Müdürü Doğan, Müslüman olsun ya da olmasın tüketicilerin vegan ürünlere rağbetinin arttığına işaret ederek, "Her kıtada müşterimiz var. Biz KOBİ'yiz. Şu anda ihracatımız 3-4 milyon dolar aralığında." dedi.


Şu anda helal ürünler ile alakalı yeni yatırımları bulunduğunu, istihdamlarının 70'ten 150'ye çıkacağını aktaran Doğan, bu yatırımlarla üretimlerini en az 10 kat artırmayı, ihracat yaptıkları ülke sayısında da 100'ü aşmayı hedeflediklerini kaydetti.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English