DOLAR : 42,97₺
EURO : 50,56₺
STERLİN : 58,15₺
GRAM : 6.262,79₺
ÇEYREK : 10.288,76₺
CUMHURİYET : 40.826,57₺
Ekonomi

Malezya ve Endonezya arasında 120 kilometrelik yol inşa edilmesi planlanıyor

Eklenme: 09.09.2022 - 15:40

Reklam alanı

KUALA LUMPUR (AA) - Güneydoğu Asya ülkeleri Malezya ve Endonezya'yı birbirine bağlayacak 120 kilometrelik yolun özel sektör iş birliğiyle inşa edileceği bildirildi.


Ulusal basında çıkan haberlere göre, Malezya'nın Melaka şehrindeki Telok Gong yoluyla Sumatra Adası'ndaki Dumai bölgesi arasına inşa edilecek 120 kilometrelik yolun iki ülkeyi birbirine bağlaması hedefleniyor.


Melaka Yatırım, Sanayi, Girişimci Geliştirme ve Kooperatifler Komitesi Başkanı Ab Rauf Yusoh, yaptığı açıklamada, bir tünel veya köprü inşasını içerecek şekilde geliştirilmesi planlanan projenin tamamlanmasının 20 yıl süreceğini söyledi.


Söz konusu bağlantı yolunun tamamlanmasının her iki ülkenin ekonomik kalkınması üzerinde büyük bir etkisi olacağını belirten Ab Rauf Yusoh, "Projeyle ilgili teklif özel sektör tarafından sunuldu ve her iki ülke de konuyla ilgili ayrıntılı bir çalışma yapmayı prensipte kabul etti." ifadelerini kullandı.


Ab Rauf, "Tek Kuşak, Tek Yol" konsepti kullanılarak inşa edilecek projenin hem Malezya hem de Endonezya için yeni bir ikon olacağını kaydetti.



Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap