Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KSO Başkan Kütükcü: 2021 Konya'nın ihracat yılı olacak

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, "Konyamız ilk 6 ayda, 1 milyar 475 milyon doların üzerinde ihracat yaptı. Bu rakam altı aylık bazda, tarihimizin en yüksek ihracatı oldu. İlk yarıda gösterdiğimiz bu performans 2,5 milyar dolar yılsonu ihracat hedefimizi aşarak 3 milyar doları zorlayacağımızı gösteriyor. İnşallah 2021 yılı Konya'nın ihracat yılı olacak" dedi.

KSO Başkan Kütükcü: 2021 Konya’nın ihracat yılı olacak
KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Konya'nın yılın ilk yarısındaki ihracat performansını değerlendirdi. Kütükcü, Konya'nın 2021 yılının ilk yarısında yüzde 51,2 ihracat artışı ile, yüzde 40 olan Türkiye ortalamasının çok üzerinde performans gösterdiğinin altını çizdi. Konya'nın ilk 6 ayda, 1 milyar 475 milyon doların üzerinde ihracat yaptığını belirten Kütükcü: "Bu rakam altı aylık bazda, tarihimizin en yüksek ihracatı oldu. İlk yarıda gösterdiğimiz bu performans 2,5 milyar dolar yılsonu ihracat hedefimizi aşarak 3 milyar doları zorlayacağımızı gösteriyor. İnşallah 2021 yılı Konya'nın ihracat yılı olacak" dedi.

Tüm sanayi sektörleri ihracatını artırdı
Dünya ekonomilerini ve üretimi zorlayan pandemi şartlarına rağmen, Konya'nın üretimden ve ihracattan hiçbir zaman vazgeçmediğinin altını çizen Kütükcü, Konya'nın ihracatta gösterdiği performansın takdire şayan olduğunu vurguladı. Sektörlerin ihracatları ile ilgili bilgilerde veren Kütükcü: "Makine ve aksamları sektörümüz, bu yılın ilk 6 ayında, 304 milyon 618 bin dolar ihracat gerçekleştirerek, Konya'mızın ihracatındaki liderliğini sürdürdü. Makine sektörümüzün ardından otomotiv endüstrisi 281 milyon 574 bin dolar ile ikinci sırada, savunma ve havacılık sanayimiz de 181 milyon 842 bin dolar ile üçüncü sırada yer aldı. Bu üç sektörümüzde dahil olmak üzere, ilk altı ayda, Konya'mızdaki tüm sanayi sektörleri ihracatını artırmayı başardı. Ayrıca, savunma ve havacılık sanayimiz bu dönemde yüzde 329'luk ihracat artışı ile ihracatını en fazla artıran sektörümüz oldu" diye konuştu.

"KSO, sorunların takipçisi"
Konya Sanayi Odası olarak şehrin üretim ve ihracat hayatının sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi için aralıksız çalıştıklarını anlatan Kütükcü, “Pandemi döneminde ihracatçılarımız en çok hammadde ve konteyner temini konusunda sıkıntı yaşıyor. Hammadde ve konteynerin hem temininde zorlanıyoruz hem de maliyetler de çok ciddi artışlar var. Ayrıca enerji maliyetlerindeki artış da sanayicilerimizin üzerinde ek yük oluşturdu. Oda olarak sanayicilerimizin diğer tüm talepleri ile birlikte bu başlıkları da üst kuruluşumuz TOBB başta olmak üzere ilgili bakanlıklarımızla sürekli görüşüyor, çözümünü takip ediyoruz. Ben bütün ekonomik zorluklara rağmen Konya’mızın ve ülkemizin üretimine, ihracatına katkı veren tüm sanayicilerimizi, çalışanlarımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 4
  • 5
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • V
    Vatandaş
    3 yıl önce

    Sayın Başkan, anlattıklarınız Konyalıları ikna etmiyor. Emin olun etmiyor. Konya ihracat sırlamasında 12. sırada. Her nekadar 10. sırada dense de bu doğru değil. Bana burda tek tek diğer illerin rakamları yazdırmayın! Konya bu gidişle ilk 5'e girmesi mümkün değil. Yine 2023 hedefi olan 15 milyar dolar ihracatı yakalaması mümkün değil. Sorun Konya'nın potansyelinin yetersiz olması değil. Konya yöneticilerinin, siyasilerinin ilgisizliği, çalışmaması, hakkını vermemesi. Yapılması gerekenlerin hala yapılmaması, inşaatına bile başlanmaması. 1-Konya-Mersin/Adana Habur demiryolu hattının çok yavaş ilerlemesi. 2-Konya-Karaman Silifke/Taşucu Limanı demiryolu projesine hala başlanmaması, 3- Çevre yolunun bitirilememesi ve Metro inşaatının başlamaması. 4-Konya Ray projesinin ve OSB demiryolu bağlantısı ile Çevre demiryolu inşaatının başlamaması, 5- 6.OSB Genişleme Bölgesinin hala yatırımcıya açılmaması. 6- 20 milyon Metre karelik 7.OSB Genişleme Kısmının hala belirlenmemesi, 7- Meram Gıda İhtisas OSB'nin hala açılmaması, 8- Daha yeni açılan Hatay Mobilya İhtisas OSB modelinde olduğu gibi Her biri 2-3 bin metrekarelik kapalı alana sahip Konya Mobilya İhtisas OSB'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılıp yatırımcılarına verilmek üzere hizmete açılamaması, 9- Yurtdışı ve İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara, İzmir ve Antalya gibi şehirlerden Konya'ya yatırımcı çekmek için bir çalışma yapılmaması. Konya'nın Endüstri 4.0'a ve GES ile bedava elektriğe uygun tek il olduğu anlatılmaması, 10- Konya'nın Sanayi Bakanlığı nezdinde lobi yaparak 3. Teşvik Bölgesinde olması gerekirken 2. Teşvik Bölgesi'nde olmasının haksızlığının anlatılmaması. (Gaziantep ve Adana ile Mersin 3.Bölge ama Konya 2.Bölge haksızlığın zirvesi. Gaziantep ihracatta Konya'yı hemen hemen 4'e katlıyor, buna rağmen 3. Bölge.) Önce bu 10 maddedeki sorunların çözülmesi gerekiyor.

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (1)
  • MA
    musa atçeken
    3 yıl önce

    ağzınıza sağlık kardeşim güzel anlatmışsın üst yöneticiler çözüm bulur

    • Begen (3)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English